Nederlandse #Gelehesjes komen weer in actie

De Gele Hesjes in ons land gaan aanstaande zaterdag weer de straat op. Deze keer is er een indrukwekkende lijst met steden. De aanloop was wat schuchter, met op 1 december enkele honderden betogers in Den Haag en Maastricht en enkele tientallen op andere plaatsen.

Naar verwachting zal de main stream media opnieuw de demonstraties doodzwijgen, belachelijk maken, in extreem rechtse hoek drukken of op een andere manier geen recht doen. Volgens enkele Gele Hesjes is het zaak zich hierdoor niet tegen elkaar te laten uitspelen, maar van het grondrecht van de vrije meningsuiting gebruik te maken.

Voor 22 december wordt er rond 13 uur verzameld in de volgende steden:
(met adressen in onderstaande video)

Alkmaar Eindhoven Oss
Amsterdam Emmen Rotterdam
Arnhem Groningen Utrecht
Bergen op Zoom Leeuwarden Zaltbommel
Den Haag Lelystad
Deventer Nijmegen

 

Wanneer op 1 december in Den Haag en Maastricht Gele Hesjes verschijnen worden zij direct geïntimideerd door de politie. Zij worden verzocht hun gele hesjes uit te doen in Den Haag, of opgepakt als zij over het Binnenhof durven te lopen. Aankomende zaterdag zal waarschijnlijk een ander beeld geven, zeker nu Rutte gezegd heeft dat hij ook een geel hesje draagt. Van zijn kant zal dit waarschijnlijk zijn ingegeven door zijn grenzeloos optimisme dat de Gele Hesjes demo’s weer tot de verleden tijd behoren.

 

Rob Vellekoop, 21 december 2018

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.