Reisgids van Planeet Aarde voor buitenaardsen

Bijdrage van Anonymous*

Dit is een boek van uitersten. Het gaat over onvoorwaardelijke liefde voor alles wat mooi is, onschuldig en hulpeloos op planeet Aarde. Het gaat over het dierenleven.

Sinds het ontstaan van de planeet Aarde ongeveer 4,5 miljard jaar geleden is de evolutie begonnen. Dat ging zeer langzaam: pas een miljard jaar later ontstond het eerste leven. Dit valt allemaal in de categorie “natuur”: het ontstaan van miljoenen soorten planten en dieren zonder dat iets of iemand anders dan de aarde zelf daar invloed op uitoefent. Evolutie is een ontwikkeling die nooit eindigt.

Dit wonderbaarlijke verschijnsel heeft geleid tot leven op aarde van een ónvoorstelbare diversiteit en schoonheid: ónvoorstelbaar mooi en hoogstwaarschijnlijk uniek in dat hele grote heelal. Een heelal met extreem hoge en lage temperaturen, met extreem grote massa’s, snelheden en afstanden. Planeet aarde ontwikkelde zich echter tot een tot een waar paradijs!

Dit alles is amper te bevatten! Kijk naar de planten: kijk alleen maar naar bijvoorbeeld fruit en bloemen! Dan zijn er de duizenden diersoorten, stuk voor stuk práchtig! Langzamerhand ontstond echter een afwijkende soort: de mens. Pas zo’n 200.000 jaar geleden was deze geëvolueerd tot de leefvorm die zich zou ontwikkelen tot de huidige mens.

EN TOEN GING HET FOUT! GRONDIG FOUT!
Mensen hebben, net als alle leefvormen, in hun onderbewustzijn de drang te overleven, er alles aan doen om te blijven leven en zich voort te planten. De aard van deze onbewuste drang is volkomen egoïstisch: overleven gaat dan ook vaak ten koste van anderen zoals we bij wilde dieren zien. De combinatie echter van deze onbewuste overlevingsdrang met de “intelligentie” van mensen is funest voor de planeet, inclusief de mensen zelf.

Mensen ontwikkelden immers zeer kwalijke eigenschappen, wat bij dieren nooit heeft plaats gevonden. Dit is een grote fout van de natuur want zelfs dierlijke parasieten die zijn ontstaan tijdens de evolutie zijn geen bedreiging voor de aarde, zelfs niet voor hun eigen milieu.

In het boek wordt uitgebreid ingegaan op deze ongewenste, zelfs kwaadaardige, menselijke eigenschappen die tot hun ondergang zullen leiden, doch niet nádat ze de planeet hebben verwoest. Dit is een wonder op zich: deze fatale menselijke eigenschappen hebben enórme negatieve en verwoestende gevolgen voor de planeet, wat ónmogelijk over het hoofd gezien kan worden.

Het gaat bergafwaarts, met de snelheid van het licht en mensen gaan gewoon dóór in de waan dat ze een toekomst hebben, dat hun gedrag niet zal leiden tot hun ondergang. Mensen hebben zéér beperkte intelligentie, veel minder dan ze zich realiseren, wat pijnlijk duidelijk wordt uit het feit dat ze gigántische problemen veroorzaken en áltijd achter de feiten aan lopen door hier ineffectieve oplossingen voor te verzinnen in plaats van in te grijpen in de oorzaken.

Helaas, het vereist drástisch ingrijpen en daar houden mensen niet van, dat reserveren ze voor dieren die “overlast” veroorzaken of om dierenpopulaties te “beheren”. Dit terwijl er zowat 7,5 miljard mensen op aarde rondlopen: een aantal wat ondertussen ónbeheersbaar is en in 2019 al voor enórme problemen zorgt.

Het feit dat mensen steevast hun intelligentie dramatisch overschatten leidt er toe dat ze desondanks in de waan verkeren hier oplossingen voor te zullen vinden. Zo wordt er krankzinnig veel tijd, energie en geld verspild aan zoiets zinloos als “ruimtevaart”: een van de meest treffende en pathetische symbolen van menselijke zelfoverschatting.

De aarde zal ernstig verminkt zijn, als de mens uitsterft vóór het begin van de 22e eeuw, maar zal zich herstellen.

Lees alles er over in het boek: probeer in ieder geval als nóg enig respect te tonen voor de planeet en de kostbare en onschuldige andere bewoners er van.

Hier is de link naar het boek AN INTRODUCTION TO PLANET EARTH FOR EXTRA-TERRESTRIALS: a Travel Guide. (lees het gratis)

5 Comments

  1. Helemaal mee eens. De mens is de grootste mislukking van de schepping of zo je wilt de evolutie en zal gelukkig vrij snel uitsterven. Jammer dat ze eerst deze mooie planeet verzieken en vernietigen. Wordt tijd voor een grote meteoriet inslag zoals in de tijd van de dinosaurussen.

  2. Helemaal mee eens. Het menselijk ras is een aanfluiting. En t had zo mooi kunnen zijn, een prachtig plek!!! Zo triest……

  3. Dit is de tragiek van het mens zijn. Wij hebben inmiddels een onbeheersbaar systeem gebouwd ,terwijl het inzicht en de wil om er daadwerkelijk iets ter verbetering aan te doen in feite ontbreekt.Hedonisme, hebzucht en machtswellust prevaleren bij iedere beslissing. Onwetendheid en desinteresse, aangevuld door massa’s onbenul zijn een dodelijke mix, die uiteindelijk over de rug van onze medeschepselen tot totale desintegratie van het systeem en destructie van die afschuwelijke soort zal leiden. Een proces, dat al in volle gang is voor diegenen die dat willen zien. De meest walgelijke exponent van het menselijk ras is de homo politicus, met de leiders van de drie monotheïstische religies als goede tweede.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.