Alternatieve G7-top: vertrouwen in oude wereldleiders verdampt

Fotografie 123rf

In het Franse Biarritz vindt dit weekeinde de G7-top plaats, maar even verderop ook een alternatieve of contratop met een hele andere agenda. Vijftien duizend politieagenten beschermen de wereldleiders in de Franse stad. Die van de alternatieven heeft geen protectie nodig en begint al eerder. De massamedia schilderen deze oppositie vaak af als gewelddadige anarchisten, maar die blijkt in werkelijkheid heel anders samengesteld te zijn.

G7

De verzamelde wereldleiders vertegenwoordigen de 7 grootste industrielanden Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Rusland is niet uitgenodigd en China evenmin.
Biarritz is omgebouwd tot een vesting waar alleen bewoners nog worden toegelaten.

Duizenden demonstranten tegen de top verzamelen zich buiten Biarritz in Hendaye en aan de andere kant van de grens in Spanje.

Alternatieve G7

Allerlei organisaties, vakbonden, verenigingen werken samen in een platform van ‘alternatieven voor de G7’.

In hun gemeenschappelijke verklaring is de kritiek op de “democratische” G7 top niet mals. De alternatieven prikken dwars door de vermomming van de machthebbers heen. Zij stellen dat al tientallen jaren de G7 een dirigerende rol speelt naast het IMF, WTO en de World Bank.

Verder beschuldigen de alternatieven hen ervan een systeem voort te zetten dat heeft geleid tot groei van ongelijkheid en vernietiging van onze planeet. Terwijl gelijktijdig de kwaadaardige invloed van grote ondernemingen doorgaat.

Er is onderdrukking en geweld in elke uithoek van de wereld, terwijl bezuinigingsmaatregelen leiden tot een afname van mensenrechten, zeggen de alternatieven.

Ondanks dat de groei van ongelijkheid centraal op de agenda van de G7 staat is juist deze ongelijkheid te wijten aan de neoliberale principes die de rijke landen hanteren!

Maar er is nog meer. Deze G7-toppen zijn niets meer dan promotionele activiteiten tegen enorme kosten ($500 miljoen in 2018)

Nee, zeggen de alternatieven verder, er is dringende behoefte aan radicale veranderingen op economisch en sociaal terrein, voor de rechten van ieder en de waardigheid van onze aarde.

En vullen zij hier strijdbaar aan toe, zelfs nu de Franse regering de vrijheid van beweging en demonstratie enorm beperkt zullen we samenkomen om onze ideeën te uiten voor een andere wereld.

En dat is wat zij ook doen.

Enkele concrete voorstellen van de alternatieven

 • Het einde van een economisch en financieel systeem gebaseerd op uitbuiting en monopolies.
 • Respect voor ecosystemen en biodiversiteit.
 • Strijd tegen ieder systeem dat ongelijkheid en ontkenning van rechten heeft.
 • Bouw van een werkelijke democratie waarin ieder vrije wensen en keuzes heeft
 • Belasting rechtvaardigheid: progressieve belastingheffing
 • Staten in dienst van het algemeen belang, die multinationals reguleren om de burgerrechten te garanderen
 • Het einde van iedere vorm van discriminatie, een waardig welkom voor migranten en vrijheid van beweging.
 • Solidariteit en vrede tussen mensen.
 • Het recht op zelfbeschikking.
 • Toegang tot gezonde, duurzame en veilige uitgebalanceerde voeding.
 • Het verbod op vrije handelsovereenkomsten die sociale rechten en de kwaliteit van het milieu op de tocht zetten.

Meer info over de Alternatieven

 

Rob Vellekoop, 25 augustus 2019

3 Comments

 1. De alternatieve G7 wordt mede mogelijk gemaakt door… wat, George Soros en zijn ‘Open Society’ ? De alle migranten zijn welkom opmerking doet het wel vermoeden. Idem het progressieve verhaal én de strijd tegen waargenomen ongelijkheid. Enig idee of dit het geval is?

  Een blik op de website van g7ez toont inderdaad de ondertussen zo bekende stijl van dit type ‘opstand’ – alsof ze allemaal bij hetzelfde design bureau hun website afnemen.

  Op de website staat bij Who are we (er is gelukkig ook een Engelse variant) dat het gesponsord wordt door een hele lijst NGOs en vakbonden. Waaronder Oxfam. Ik weet genoeg, George Soros en de VN komen hier weer hun (extreem-)links en globalistisch gedachtengoed opdringen.

  Beetje jammer dus. Volgende bericht.

 2. Goed stuk Rob !!!!Ja..Ik weet het van NESARA… IK had alleen het eerder verwacht..
  ** Golden Age is coming…2020——-Alles veranderd..
  Nesara News RV intel ” Golden Age ”
  23 augustus om 21:36
  De “storm” staat op het punt de aarde aan te raken
  Sessions, Durham, Huber, Horowitz, Rosenstein, Barr:

  Er zijn objectieve redenen om aan te nemen dat grote juridische teams van het ministerie van justitie al een hele tijd rustig aan het werk zijn onder die leiders. Zijn taak is om degenen die verantwoordelijk zijn voor de eerder genoemde schandalen te veroordelen. Het werk van sommige van deze teams is al compleet, aldus de website van het ministerie van justitie.

  Er is al een record gestegen van aanklachten, arrestatie en aanklachten voor mensenhandel. Ook in Guantanamo Bay is een uitgebreid bouwwerkzaamheden uitgevoerd, en daar is een nieuwe superieure rechter benoemd voor militaire hoven. Er is een executive order die de martial macht geeft, en de federale hoofdstad is hersteld. De president heeft vele verklaringen afgelegd over de verraderlijke aard van misdaden, en dat ze nooit meer mogen worden herhaald.

  Wat er eind 2019 en begin 2020 zal gebeuren, is dat meerdere verbonden schandalen in snelle opvolging zullen worden onthuld.( film van Janet gaat hierover )

  Ze zullen betrekking hebben op misdaden tegen de mensheid, en de verschrikkingen die we hadden verwacht te eindigen met de nazi ‘ s, president mao of Een terugkerende thema van de lekken van insiders is dat de beslissingen zullen worden uitgezonden als een soort van “Neurenberg 2.0”.

  Trump is geen politicus. #Thestorm is niet politiek. Het gaat over het vastleggen van het kader waarin de politiek gebeurt. #Thestorm is een restauratie van de Amerikaanse republiek onder controle van haar burgers en de staat van het Grondwettelijk recht. Samenzweringen tegen mensen zijn heel echt, en hun vervolging is nu onvermijdelijk.

 3. Natuurlijk proberen de werkelijke machthebbers van deze wereld verdeeldheid te zaaien. Op die manier moet je denk ik een alternatieve top ook zien. Ze hebben aansprekende ideeën, maar deze borduren voort op de fundamenten van macht die er zijn. Dat betekent dat er op die manier nooit echt dingen kunnen veranderen. En dat is nu net de bedoeling van het spel. Al dergelijke protestbewegingen, al dan niet gefinancierd door de macht, brengen niets nieuws zo lang zij voortgaan op het oude pad. Daardoor falen revoluties. Ze blijven dezelfde fout herhalen: steeds krijgt een groepje mensen macht over de rest en vervolgens vliegen ook zij weer uit de bocht.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.