Vrijheidsnieuws – 5 mei demo Utrecht

Op 5 mei zullen demonstrerende mensen zich verzamelen op een geheime locatie in Utrecht om hiervandaan bevrijdingsdag te vieren. De organisatoren (zie plan) roepen mensen op met de auto te komen met maximaal 2 personen per auto van hetzelfde huishouden.

Het doel is bevrijdingsdag te vieren zonder deze in lock down door te brengen: in vrijheid vanuit de auto met muziek om ‘mensen bewust te maken van de vrijheid en dat deze niet afgenomen mag worden.’ De organisatie wil met boodschappen op flyers ‘het volk inspireren op te staan en voor hun mensenrechten te strijden’. Tegelijkertijd vragen ze iedereen zich aan de coronaregels te houden.

Plan

 

Politiebezoek

Uit de berichten op het internet valt op te maken dat de demonstratie van 5 mei het logische vervolg is op die van 28 april in Den Haag. Voor de rest zijn er geen bijzonderheden bekend gemaakt. Dit is op zich niet zo bijzonder. Voorafgaand aan de vorige demonstratie van 28 april bracht de politie een bezoek aan enkele mogelijke organisatoren en of belde hen op. Aldus een van de mensen die bezoek kreeg, Frank Ruesink.

Hij schrijft op zijn Facebook pagina dat hij op de maandagavond voor de demonstratie in Den Haag om 21.45 uur nog bezoek kreeg van de politie.

Terwijl hij de dag ervoor was gebeld door een politie-agente over de aankomende Haagse demo en toen al verklaarde er niets mee te maken te hebben. Hij spreekt er dan ook zijn verbazing over uit dat de politie die verklaring niet gelooft, want waarom zouden ze anders later weer bij hem op de stoep staan.

Het feit dat meerdere personen door de politie vooraf met een visite zijn vereerd kan ook betekenen dat de autoriteiten potentiële demonstranten proberen te intimideren. Ze gaan er natuurlijk vanuit dat dit nieuws zich als een lopend vuurtje over sociale media verspreidt.

Op zich vreemde gebeurtenissen voor een land dat zich democratisch noemt en waar het recht op demonstreren een grondrecht is. Het lijkt alsof met de komst van het coronavirus veel burgerrechten zijn vertrokken.

De organisatie van de 5 mei demo in Utrecht hult zich blijkbaar in stilzwijgen uit angst bezoek van de politie te krijgen. En dat nog wel voor een demonstratie op de dag van de vrijheid. Vijf en zeventig jaar na de bevrijding zakt Nederland steeds meer weg in het moeras van een politiestaat, een land waar het regime Rutte de Grondwet niet meer serieus neemt.

Vrijheidsnieuws

De komende tijd brengt DLM Plus onder de kop ‘Vrijheidsnieuws’ berichten over de vrijheid die NL sinds de lock down is kwijt geraakt. We laten zien op welke manier mensen hierop reageren omdat de massamedia dit niet onder de aandacht brengen. Het standaardverhaal in de mainstream is dat iedereen dat wel goed vindt en dat ‘we de lock down met z’n allen ook willen’.

Rob Vellekoop, 30 april 2020

6 Comments

 1. Hallo,als bovenstaande en wil graag laten weten als organisatie van de groep van Utrecht.Dat wij in samenwerking met de politie er een mooie dag van maken. Aangezien wij niet willen dat de stoet zo lang wordt dat we irritatie achterlaten hebben wij een max van aantal auto’s en mensen die zich aangemeld hebben.Deze mooie ludieke actie,krijgt een vervolg en zal ook na 5 mei doorgaan in verschillende regio’s georganiseerd door mensen die het stokje op zich willen nemen en in samenspraak dit neerzetten.De karavaans die ontstaan hebben het doel ,om op liefdevolle wijze, mensen wakker en bewust te maken,zodat wij als volk onze kracht terug krijgen.Het is absoluut niet de bedoeling dat mensen nu massaal naar Utrecht gaan want dan zou er chaos ontstaan en dat is het laatste wat wij willen. Namens de organisatie.Uprising Group

 2. We willen de echt vrijheid in een land waar je weer trots op kan en mag zijn, niet een land van 1,5 m vervreemding en mondmaskers en handhaving, maar een land waar we altijd uit volle borst meezingen dat we houden van oranje om zijn daden en zijn doen????

 3. Ik zou graag willen weten waar ik morgen moet zijn!!
  Ikzelf kom uit Nieuwegein
  Graag hoor ik van jullie!!

  Mvg Martine

 4. Uch en ik heb geen auto, maar wil zeer cker ook heen 🙂
  Dus wie gaat heen en heeft wen plekje over?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.