Vrijheidsnieuws (30/4) – het aantal verzetsgroepen groeit als kool

De komende tijd brengt DLM Plus onder de kop ‘Vrijheidsnieuws’ berichten over de vrijheid die NL sinds de lock down is kwijt geraakt. We laten zien op welke manier mensen hierop reageren omdat de massa media dit niet onder de aandacht brengen. Het standaardverhaal in de main stream is dat iedereen dat wel goed vindt en dat ‘we een lock down met z’n allen ook willen’.

De demonstratie van afgelopen dinsdag 28 april bij het Binnenhof in Den Haag voor vrijheid van het volk laat echter zien dat er veel onvrede leeft met de vrijheidsbeperkende maatregelen (noodtoestand of lock down). Daarnaast blijken tal van vrijheidsgroepen actief die kritisch staan tegenover het lock down beleid.

Samenwerking

Voor mensen die in coronatijd zich eenzaam en met hun kritiek op de noodtoestand alleen voelen staan, bieden minstens veertien groepen op FB (jammer genoeg niet op een ander platform) informatie en een luisterend oor. Daarnaast zijn er natuurlijk nog allerlei mensen actief die hierover op hun eigen pagina schrijven.

De meeste van deze groepen zijn met elkaar een vorm van samenwerking aangegaan waardoor ze gemakkelijker terug te vinden zijn dan normaal. De groep Ministerie van Verzet heeft er dertien bij elkaar weten te krijgen. Op het lijstje zullen zeker nog groepen ontbreken, die kunnen info@dlmplus.nl een mailtje sturen dan passen we de lijst aan. Twee van de genoemde groepen komen uit Vlaanderen.

Een aantal groepen zijn met name bezig met het oproepen tot allerlei soorten demo’s in de maand mei. Het verlangen naar actie lijkt erg groot, de actiebereidheid als je naar 28 april kijkt ook.

Het nadeel van een Facebook groep is natuurlijk de kwetsbaarheid. Zonder pardon kan censor FB de groep sluiten en of verwijderen. Vandaar dat wij hieraan aandacht besteden. Dan staan ze eenmalig netjes op een rijtje in plaats van dat de gemiddelde gebruiker zich er blauwe vingers naar zoekt. FB laat deze groepen zeker niet bovenaan in zoekopdrachten verschijnen.

Groepen

NEE tegen 1,5 meter Veel ondernemers die direct contact hebben met hun klanten, kunnen niet werken op 1,5 meter. Restaurants, kappers, hotels, cafés, taxichauffeurs, winkeliers met een klein winkelpand, sportcentra, sauna’s en nog veel meer bedrijven kunnen niet op 1,5 meter werken.
Ministerie van Verzet Voor het Volk, Van het Volk
COVID-19 leugens
Wat je niet ziet op tv Deze groep gaat over de berichten die niet in de media komen of juist een andere kant van de medaille hebben die niet/weinig in de mainstreammedia besproken worden.
Dutch Resistance
Leg Vlaanderen plat Wat willen wij? Volksreferendum! 6% BTW op nutsvoorzieningen, sterkere sociale zekerheid/beleid, hogere pensioenen, verlaging accijnzen brandstofprijzen & pestbelastingen, Afschaffing oprotpremies politici, Stop de graai politiek!
Het Collectieve Verzet
Ik laat mij niet meer #NEGEREN
#Operatiefreedom Groep voor Nederlandse en Belgische patriotten die opkomen voor hun land, hun (mensen)rechten, hun gezondheid en welzijn. Samen maken we een vuist tegen de leugens, het bedrog, het onrecht en de corruptie van o.a. onze overheid en instanties.
The Dutch Resistance
Directe Democratie
Free Holland
Yellow Block #YB #252 Yellow Block België
Het Verzet

 

Rob Vellekoop, 30 april 2020

3 Comments

  1. BIG BROTHER IS WATCHING YOU

    ik maak geen gebruik van Facebook omdat ik de organisatie niet vertrouw
    en ik gun ze hun woekerwinsten niet
    op deze manier in de openbaarheid treden maakt dat de gebruikers
    een makkelijke prooi is voor die spionage-achtige organisaties
    vanuit de overheid die de burger
    totaal in beeld en onder controle willen hebben
    de inlichtingendiensten likken hun vingers af

    maar ben wel op zoek naar activisten omgeving Leusden of
    Amersfoort die via post of persoonlijke ontmoetingen
    (indien weer veilig) gezamenlijk verzet willen plegen
    tegen het financieel uitkleden
    of anderszins in de maling nemen
    van de brave belasting betalende burger

    BIG PHARMA en 5G en mensenrechten zullen wat mij betreft
    belangrijke onderwerpen zijn
    helaas zijn er geen politieke organisaties die buiten
    het stroperig en ineffectieve politieke stelsel
    ook maar iets voor elkaar kunnen krijgen
    en dit terwijl we met zo velen zijn

    wat mij betreft ontstaan er kleine groepen vanuit
    de directe omgeving waarbij je elkaar ook daadwerkelijk
    kent en waarbij de activisten persoonlijk
    dus een verantwoordelijkheid dragen

    dat is echt iets anders als in je mooie pak met je kop op televisie
    allerlei zaken bespreken die ten alle tijden dan al achterhaald zijn

    aangezien ook de berichten van Lange Mars gescreend worden
    moet hier voorzichtig gehandeld worden
    wie interesse/ideeën heeft en niet bang is
    kan zich hier melden en dan kunnen we besluiten
    hoe dit aan te pakken
    dan neem ik contact met je op
    strijdbare groet

  2. Media geeft geen ruimte voor mensen om protestacties effectief te kunnen regelen, cencuur op ten top onder het mom van fake news. Laat mensen niet weten dat er veel ongenoegen heerst, dan zit je goed.

    Misschien reactive uitlokken middels pamfletten actie in meerdere steden? Kost geldt, zamel geld in? Zijn er rijke mensen die ook de waarheid zien?

    @Rob Vellekoop het is nu of nooit, vredig verzet met informatie als wapen tegen ongerechtigheid! Je staat toch al onder de loep, wat heb je te verliezen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.