Vijf protestacties op 5 mei voor vrijheid en tegen #lockdown

Over minder dan drie dagen zijn er in ieder geval vijf mogelijkheden om gemeenschappelijk je ongenoegen over de inperking van de vrijheid door de lock down te uiten. Voor iedereen die het zat is om nog langer onderdrukt te worden kan je meedoen aan een autodemo, een vrijheidsactie, vlag halfstok, handdoek uit het raam of Nee!

Autodemo

Op 5 mei zullen demonstrerende mensen zich verzamelen op een geheime locatie in Utrecht om hiervandaan bevrijdingsdag te vieren. De organisatoren (zie plan) roepen mensen op met de auto te komen met maximaal 2 personen per auto van hetzelfde huishouden.

Het doel is bevrijdingsdag te vieren zonder deze in lock down door te brengen: in vrijheid vanuit de auto met muziek om ‘mensen bewust te maken van de vrijheid en dat deze niet afgenomen mag worden.’ De organisatie wil met boodschappen op flyers ‘het volk inspireren op te staan en voor hun mensenrechten te strijden’. Tegelijkertijd vragen ze iedereen zich aan de corona regels te houden.

Meer info FB pagina Demo voor het volk

en Demo 5 mei Utrecht

Vlag halfstok

Vrijheidsactie

Op initiatief van Frank Ruesink kan je ook meedoen aan een vrijheidsactie op de volgende manier.

 • Maak een foto van jezelf bij jouw plaatsnaambord. Toon hierbij iets creatiefs wat voor jou symbool staat voor vrijheid. Bijvoorbeeld een vrijheidsbord met een eigen tekst of laat de poster van de Vrijheidskrant zien en voeg hashtag #voorvrijheid.nu of #ikbenfrank&vrij (maar dan met je eigen naam) toe. Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om een foto van een plaatsnaambord te maken, bewerk deze foto dan gewoon op je computer.
 • Deel deze foto op facebook of instagram en tag Frank Ruesink in dit bericht. Of stuur de foto via email naar info@frankruesink.nl.
 • Met alle binnengekomen foto’s maken zij een video clip.

Nee!

Een actie die niet alleen voor 5 mei bedoeld is, maar voor alle lock onvrije dagen.

Print het NEE! plaatje. Plak het op je raam, of de achterruit van je auto! Of waar je maar wilt!

Zonder verdere tekst. Gewoon als HERKENNINGSTEKEN, zodat we van elkaar weten wanneer we gelijkgestemden tegenkomen, en hoeveel. Niet direct als protestactie, niet als oproep tot het overtreden van maatregelen, maar als TEKEN dat wij elkaar begrijpen, en dat we VERRE VAN alleen staan!

DEEL, PRINT EN PLAK!

Maak foto’s als je de print in het straatbeeld ziet, en deel de foto’s op Facebook! (oproep van Pieter Stuurman, door ons van harte ondersteund)

Lees hier verder

Handdoek uit het raam

En tot slot kan je meedoen aan deze internationale actie die niet alleen al aan de gang is, maar doorgaat totdat de lock down stopt.

Mensen hangen als stil protest tegen de lock down handdoeken uit het raam en verspreiden hiervan foto’s. Het idee is dat alle mensen die de vrijheidsberovingen en tendentieuze berichtgeving rond Covid19-bekritiseren, een teken ophangen: iedereen hangt aan of voor zijn raam een handdoek en laat deze net zolang hangen totdat de maatregelen ingetrokken zijn.

Daarnaast zal iedereen vreedzaam blijven. Het moet namelijk een vredige revolutie zijn.Duizenden mensen nemen ondertussen deel aan de actie. Kijk ook op Telegram-Kanaal »Friedliches Handtuch«.

Dit is de link naar het Telegram kanaal

Rob Vellekoop, 3 mei 2020

6 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Waar staat in de wetgeving dat U aan die 1,5 meter afstand MOET houden?
  Is dit wel medisch onderbouwt??
  NEE–NEE–NEE-!!!
  Ga even terug na een tv moment van M Rutte die toen een praatje had met een AH vakkenvuller daar uit is het uit voort gekomen,en NIET uit het medisch vlak!

  Voor al diegene die een boeten hebben moeten incasseren—betaal deze NIET!…het is NIET juridisch onderbouwd!

  Het andere wat ik ook nog wil plaatsen is,
  U als winkelend publiek MOET in de hoofdstraat van de binnenstad in 1 richting gaan lopen,weet U wat U dan bent—een schaap!! die in de kudde op straat MOET gaan lopen.
  Vrijheid wordt U beetje bij beetje ontnomen,de vrijheid van U is men aan het vernietigen.
  Dit grondgebied is de DDR van vroeger geworden en dat breidt zich steeds verder uit!

  Vrijheid is een grote illusie geworden en daar zorgen de HEERTJES en DAMETJES voor die dat voor U aan het bepalen zijn!

  Ik danke U!

 2. die andere halve meter is voor straks als de ground control ingaat, als iedereen te dicht tegen elkaar aan loopt dan kunnen ze niet iedereen goed filmen, dat kan alleen als iedereen van elkaar afloopt.

 3. Na 9/11 was ik binnen mijn familie en vriendinkring de enige die openlijk de officiële, corrupte lezing bekritiseerde onderbouwd met bewijzen. Ik werd ronduit in mijn gezicht uitgelachen. Ze bekijken het maar, nu weer dezelfde situatie. De meesten steken liever hun kop in het zand bij dit soort psyops….

 4. Kennelijk met deze protestacties zitten we in een politiestaat. Ik dacht dat we een democratisch land hadden.
  De overheid heeft niets te regeren wanneer we met zijn allen dit gewoon niet accepteren. Dan dwingen we weer af dat we WEL een democratisch land zijn.

  Dank u!

 5. Ik zag een stukje rechtsboven dat bol i.o.v. de nederlandse regering geen boek over vaccinatie meer verkoopt. Dit is ernstig, wat wordt het volgende station, dat boeken uit je huis gerukt worden want kennis is slecht??? Dit zijn fascistische praktijken.
  Overigens dit kenden we al op het web ook pre-coronatijd, ik heb weleens in het engels zien verschijnen, dat in het gebied waar ik internetuser ben, de informatie niet toegankelijk is en dat had met de EU te maken en ja hoor als je een VPN gebruikt kom je er wel.
  Nou dat soort zaken zijn voor mij dan duidelijk dat we niet meer in een vrije maatschappij leven, we hadden het nooit moeten pikken wat balken-ellende ons toen geflikt heeft, de man heeft toen hoogverraad gepleegd naar het volk toe.
  Ik vind dat ie daarvoor berecht moet worden, als wij ooit eens weer een vrije natie/staat zijn i.p.v. een Nazistaat

 6. cat vrijheidwerkwoord.txt
  Staatspropaganda, verkiezingsfraude, censuur, oppakken van tegenstanders, onderdrukken van protest in nauwe samenwerking met de erfopvolgers van IG-Farben: bilderberg-schwab-gates.

  En dan hebben nieuwe echte nazi’s in het kartel nog het gore lef juist Baudet en Haga

  uit te maken voor fascisten. Daarbij eendrachtig gesteund door de staatsmedia en het vuil dat Nederland heeft geinfiltreerd.

  Na 75 jaar is het juist van belang 75 jaar

  ‘vrijheid’ te herdenken, want het derde rijk is

  nooit weggeweest met de bilderger van de naziprins bernhard. Pas na 1951 mocht Hannie Schaft herdacht worden, daarvoor een 5000 herdenkers met pantserswagen belaagd en de bloemen naar de vuilnisbelt.

  Het ‘koninglijk’ paar vrolijk op bezoek bij Peron en… gezochte nazi’s, mooi in de kranten geen fuck gedaan. Wilhelmina: laat de treinen van de NS (Nationaal Socialisten?) doorrijden naar het oosten!

  Arnhem mijn geboortestad: de joodse slager Elkan Dormits en gezin, ze moesten nog belasting betalen, een huis in Eibergen terug krijgen, nou nee daar werken we niet aan mee. Familie Agsteribbe, kleermaker, zelfde laken een pak. Herstel van de Schul, monument, jarenlang getraineerd door de

  ‘nette’ socialistische ambtenarij. Aantjes, ook zo’n deuger. Wat zei mijn oom toen die ss-man een baantje kreeg: Ja van kampen heeft ie verstand; hij had het ervaren.

  Maurits Dekker, ook zo’n verhaal! Politieman

  Gosker die gewoon commissaris werd! Justitie laten zitten, want anders hebben we niemand meer!

  En nu mag ik een paar ‘deugende’ collaborateurs a la Albers en Aalbersberg aanhoren; de totale verrutting onder een vaccinaziedictatuur.

  Op zo’n dag komt er van alles boven.

  Op WNL vandaag 5 mei 2021 Dennis Kroon en

  Raymond Knop, ik vind jullie te walgelijk voor

  woorden in jullie pakjes van de voortzetting van het derde rijk thans. Weet dat jullie uniformen slecht tien centimeter stof heeft

  gekost… want jullie zijn klein en laag!

  Vrijheid is een werkwoord!

  dossier: Het derde rijk onder het kartel Rutte

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.