Dijkstra tijdens succesvol demoweekend: “Hoop dat politiemensen zelfdenkend vermogen terugkrijgen”

Malieveld, 2 januari 2021

Zowel op zaterdag als zondag vinden dit weekeinde twee drukbezochte demonstraties plaats met duizenden bezoekers. Bevlogen sprekers staan op de podia in Den Haag, Malieveld en Haarlem. Een van die sprekers heet Abe Dijkstra, voormalig marechaussee.

Malieveld

Op het Haagse Malieveld zaterdag waait een gure wind en valt zelfs even wat regen. Dan alsof het zo moet zijn breekt het zonnetje door en verwarmt een paar duizend demonstranten. Zij luisteren onder anderen naar Willem Engel, Frank Ruesink, Mordechai Krispijn en Abe Dijkstra. De laatste is voormalig politie-agent die wanneer hij spreekt je niet anders kan dan luisteren. Hij laat zijn hart spreken. Hij zegt:”Laat dit het jaar van de vrijheid worden.” Hij herkent de overheid niet meer, waarvoor hij 21 jaar heeft gewerkt.

“Ik heb altijd geleerd onrecht te bestrijden, aldus de Fries, nu zie ik politie beleid uitvoeren dat niet meer de mijne is. Politie en BOA’s doen mee aan onmenselijke maatregelen.”

Gelukkig kent hij ook politiekorpsen die weigeren hieraan mee te doen, die noemt hij met trots.

Volgens Abe zei de politie in Raalte, dat de ME niet zou optreden en dat gebeurde ook niet. Dit geeft Dijkstra moed.

“Ik hoop dat steeds meer politiemensen hun zelfdenkend vermogen terugkrijgen. Ik wil iet in een land leven waar vrijheid niet meer mag.”

Duidelijk merkbaar is de emotie waarmee Abe Dijkstra dit deelt met de toehoorders. Zijn gevoelens van verontwaardiging en hoop wisselen zich af terwijl het publiek ademloos luistert.

Politiegeweld

De voormalig politieman vertelt dat vier politiemensen Thomas Post in elkaar geslagen hebben. Hij zegt de mensen Thomas niet te vergeten en dit zinloze politiegeweld. Hij vraagt hem een persoonlijk kaartje te sturen.

Daarna verzoekt hij om 1 minuut stilte voor alle mensen die door de maatregelen in problemen zijn gekomen. Voor kapotgemaakte ondernemers. Voor hen die zelfmoord hebben gepleegd. Een minuut doodse stilte voor alle slachtoffers. Even later is het indrukwekkend stil!

Ook staat Dijkstra nog even stil bij het politiegeweld tegen het gezin in Wijster waartegen zelfs agressieve politiehonden werden ingezet.

“De politie zou zich diep moeten schamen.” Hij vraagt aan de politie:”Waarom moeten jullie mensen intimideren?”

Dan moedigt hij hen aan niet meer bang te zijn voor de overheid, maar het hart te volgen. De politie zou gewoon moeten zeggen, tot hier en niet verder.

“Ik vraag aan politiemensen: Zorg dat je weer staat voor de mensen. Werk niet verder mee aan de ondergang van het midden- en kleinbedrijf.

En als afsluiting roept hij alle mensen die op het Malieveld staan op: “Blijf bij jezelf en volg je hart.”

Anderen die een vaste bijdrage leveren zijn Duncan en Laura, die voor RT Dutch vaak aan het filmen zijn.

Duncan en Laura

Duncan vertelt dat ze voortaan niets meer van een blaadje zullen voorlezen, maar spontaan zullen vertellen wat hun hart hen ingeeft. Het tweetal vertegenwoordigt de jongeren, die op steeds meer demo’s lijken af te komen. Zeker in de eerste demonstraties tegen de coronamaatregelen waren de vijftigplussers oververtegenwoordigd. Nu zien we iedere manifestatie weer meer jongeren.

Hij vertelt dat ze allemaal vrienden zijn kwijtgeraakt, doordat ze zich uitspreken, maar dat zij er nieuwe voor hebben teruggekregen! “Er zijn honderdduizenden die doorhebben wat er aan de hand is. Er zullen er meer wakker worden.”

En wijzend op de demonstranten: “Jullie dragen allemaal dat vuur in je en de dag komt dat hier honderdduizend mensen staan op het Malieveld. Zij zijn doodsbang voor ons!”

“Jullie zijn de beweging! Dit zal een heel naar jaar worden. De waarheid komt aan het licht. De great awakening is niet meer te stoppen. Onze groep groeit.”

En met een mooi gebaar naar de achterblijvers, de mensen die nog over de brug moeten geholpen worden:”Wij moeten de rest de helpende hand geven.”

2021 zal een heftig jaar worden, maar ook een jaar waaruit we veel kracht zullen halen.

“Je bent naar de aarde gekomen voor deze tijd.
Zorg goed voor jezelf en laten we samen voor de mensheid zorgen.”

Ook de andere voorman van Viruswaarheid, Jeroen Pols is aanwezig.

Warme sfeer

Jeroen Pols

Pols is een fel mens en een bevlogen spreker. Hij wijst er fijntjes op dat we met een apartheidsregime zitten dat regeert op basis van tests en vaccinaties. Pols vraagt zich openlijk af waar onze volksvertegenwoordigers eigenlijk zijn, kijk naar Klaver (Red. Groen Links) die zelfs om een testmaatschappij vraagt!

Volgens Jeroen is de term ‘lockdown’ afkomstig uit het gevangeniswezen. De eerste lockdown zou twee weken duren, terwijl we er nu nog steeds middenin zitten.

Ook ziet hij de kracht van de beweging. “Als het aan hen had gelegen hadden we nu een avondklok gehad! Voorlopig hebben wij dit gestopt.”

Hij roept de mensen op het normale leven weer op te pakken. “Het is genoeg geweest. De grondrechten zijn van ons, die kunnen zij niet afpakken.”
Tegen de politie zegt hij:”Pak jullie bevelhebbers op.” En open scholen, restaurants, weg met de 1,5 meter, vergeet de absurde regels.”

“We laten onze levens niet meer vernietigen.”

“Een goed 2021 met veel vrijheid.”

Een andere voorman van Viruswaarheid, die zich eveneens uitspreekt op het Malieveld is Mordechai Krispijn.

Krispijn

Mordechai wijst op de kracht die in mensen zelf aanwezig is. Hij zegt:”Wij zijn het leger dat uiteindelijk onszelf zal bevrijden.”

Hij schat in dat de vrijheidsbeweging uit zo’n 500.000, zoals hij dat noemt, ‘lichtstrijders’ bestaat.

En met een profetische blik roept hij hen op massaal op 17 januari naar het Museumplein in Amsterdam te komen, zelfs als de demo wordt verboden.

Reacties

Ondertussen voert de regering de druk al op. Zo heeft Rutte zich kritisch uitgelaten over de demonstratie van zondag in Haarlem waar de mensen volgens hem veel te dicht op elkaar zouden hebben gestaan zonder mondkapjes. Hij spreekt de burgemeester van de stad hierop aan. Ook de massamedia spelen beledigd te zijn door het ‘onverantwoorde gedrag van de demonstranten’. Dit als voorspel om de demo in Amsterdam te laten verbieden.

Het was zeker geen fijn weekend voor het regime Rutte. Er blijken steeds meer mensen tabak te hebben van zijn maatregelen en de populariteit van het covidvaccin schijnt ook nogal tegen te vallen.

 

Rob Vellekoop, 3 januari 2021

4 Comments

 1. Politiemensen zijn idioten die zich hebben laten kopen met een inkomen. Het zijn geüniformeerde en bewapende misdadigers met een mentaliteit die niet dieper gaat dan de inhoud van hun portemonnee.

 2. Wat een sprekers, compliment voor het opnemen tegen de onderdrukkers uit den haag en vooral abe dijkstra die zijn politie collegas oproept geen medewerking meer te verlenen aan de corona dictatuur uit den haag!
  De jonge, Rutte en consorte moeten opgepakt en berecht worden voor ernstige misdaden tegen de samenleving/mensheid!

 3. In 2009 verscheen een artikel met rivm-ster Grootenboer in een cnv-blad:
  ‘niet ieder kind krijgt het vaccin: het VERMINDERT DE IMMUNITEIT’.
  Vaccins, wat we al wisten, verminderen de immuniteit: de erkenning ervan door een rivm-ster was verrassend.
  Kortom: wie een goede immuniteit heeft, hoeft geen vaccin.
  wie geen goede immuniteit heeft, MAG geen vaccin.
  Alle vaccins kunnen dus de prullebak in.
  Wie wil nu iets ingespoten krijgen dat de immuniteit vermindert?
  Niemand die zelf nadenkt.
  Oproep aan Hippocrates-artsen niet aan de door gates en consorten geplande massamoord mee te werken.
  En: wie wil een staatsgeheim ingespoten krijgen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.