Bladblazers verspreiden c0r0na

Foto 123rf

Bijdrage van Willem Grünbauer*

Bladblazers verspreiden corona!! De laatste paar weken zie ik nogal wat mensen in de weer met de luidruchtige bladblazer. En naast dat de motor van een bladblazer het milieu belast met nóg meer co2, verspreidt de gebruiker tijdens het blazen van blad ook nog eens op gevaarlijke wijze het alomtegenwoordig rondwarende virus!

Virussen immers, wanneer ze van een Corona-besmette langslopende- of fietsende voorbijganger afvallen- of dwalen, hechten zich aan ander levend materiaal. Ze verschuilen zich vooral in afgevallen eikels en op beukennootschilletjes! Wanneer er dan blad wordt geblazen is de kans uitermate groot dat de blazer zichzelf, maar ook omstanders tot meer dan honderd meter in de omtrek besmet!

Ooit, toen ik een kleine jongetje was, gebeurde, buiten mijn gezichtsveld, het ontzettende! In een ver land dat China heette vaardigden de Chinese leiders het bevel uit alle mezen, mussen en ander klein gevogelte te doden. Het verhaal gaat, dat ene Mao, de Grote Roerganger, zich op zijn buitenterras bevond en waarnam dat een musje enkele graankorrels van de grond pikte en daarmee vandoor ging. Of dat een mythe is, weet ik niet, maar het feit is wel dat het Chinese regime ervan overtuigd was dat de graanproductie verdubbeld werd als in het land geen diefachtige mezen en mussen meer te vinden zouden zijn.

Er zijn, onder meer op YouTube, nog wel filmpjes van te zien; het geschiedde in of rond 1958. Overal werden de vogeltjes gedood; vrouwen met lange stokken doorpriemden nesten, jongelui beoefenden een katapult-techniek en schoten de vogels uit de bomen. Weer elders, en stelt u het zich eens voor, maakten een paar duizend chinezen langdurig herrie, zwaaiden met vlaggen, gilden en krijsten als gekken terwijl een andere groep luidruchtig op trommels sloeg, uren lang, zodat de opgeschrikte en steeds maar rondvliegende diertjes van uitputting uit de lucht vielen. Naar schatting vonden er in dat jaar enkele miljarden mezen en mussen de dood. En echt, dit is géén lariekoek. Bekijk maar eens The Great sparrow campaign.

En daarna gebeurde het ontzettende; ik was nog geen tien. Toen er geen mus en mees meer in het land was, kregen insecten vrij spel en tastten op een afschuwelijke wijze de oogsten aan met als resultaat dat de daaropvolgende jaren over China een verschrikkelijke hongersnood viel. Uiteindelijk stierven, naar schatting, meer dan dertig miljoen chinezen een bittere hongerdood….

Na jaren van ellende zag het Chinese regime de fout in, importeerde zelfs in grote getale mussen en mezen uit de Sovjet-Unie, maar dat was voor de verhongerden te laat.

Natuurlijk is dat van die bladblazer onzin, maar het zou zomaar door onze regering als waar verkocht kunnen worden, een regering die reikhalzend uitkijkt naar de Messias die de naam Vaccin draagt en daartoe de meest absurde regels uitvaardigt die opvallende gelijkenissen vertoont met de onbezonnen acties van de Grote Roerganger, van het Chinese regime van weleer.

Waar fout Mao- of Marxistisch overheidsbeleid al niet toe leiden kan…. En alweer blijkt waar te zijn, de geschiedenis leert dat de mens niets leert van de geschiedenis.

Aldus schreef ome Willem

7 Comments

 1. Bovenstaand verhaal is juist en de vogelstand heeft zich ook nooit meer kunnen herstellen in China. Chinezen zijn gek op zaken doen en laten daarbij een spoor van vernielingen achter. Ook de Chinese industrie in hondenvlees kent geen genade. En elke Chinees weet dat hoe angstiger en pijnlijker de dood van een hond is hoe smakelijker het vlees:

  https://www.youtube.com/watch?v=MMSo292PnKs

  Het is goed om wat meer aandacht aan de Chinese cultuur te schenken want we zitten midden in een overname van de Chinese communistische partij (het Trojaanse paard heet Covid-19) waarover ik op deze site al eerder het een en ander heb meegedeeld. Nu ze hun eigen land helemaal verkloot hebben strekken ze hun tentakels over de hele wereld uit. Vele bedrijven in Nederland (en nog veel meer in Duitsland) zijn reeds in Chinese handen en na deze door onze politici afgedwongen lockdowns kunnen de Chinezen pas echt voordelig boodschappen doen in Europa. Oftewel “bedrijven redden”. Men hoeft alleen maar te onderzoeken hoe vaak Rutte (maar ook Macron en Merkel) bij de communistische Chinese dictator Xi Jinping op bezoek is geweest voor zaken. Hij heeft er de deur plat gelopen. Ik kan bij dit alles de lezer niet genoeg inscherpen dat het Euro-parlement niets met politiek te maken heeft. De EU is een club van lobbyisten.

 2. Ik ken een schrijver, kan niet op zijn naam komen, die dit verhaal geschreven zou kunnen hebben, maar ook zo voorlezen, zoals Carmmigelt, ( op tv ) , dat ooit kon. En Bomans, op geheel andere manier, eveneens. Maar ook Wolkers zou dat uitstekend hebben weten voor te lezen.
  De schrijver die dat nu zou kunnen, zou bv Midas Dekker zijn, alhoewel hij niet de schrijver is waarvan ik de naam niet weet. Zondagsochtend op radio 4; de klassieke zender, heeft hij altijd een stukje. Hij wordt dan gebeld. Hij woont op een boerderij in Gelderland meen ik. Zijn stem, weet zozeer de juiste stilte mee te laten klinken, dat hij de juiste verhaalspanning tussen de luisteraar en het verhaal, tot een zeldzame overkomst weet te brengen.
  Misschien weet iemand wie ik bedoel.
  Maar er is mee gezegd dat dir nu aan een juiste stem, uit handen gegeven moet worden.

  Het is namelijk zo, verfrissend helder, temeer daar de schrijver op geen enkele manier , te situeren valt in enig kamp, en de bekende teneur aan geluiden daarin circulerend. Daarbij wil ik in het geheel geen afbreuk doen, aan de oprechte ontsteltenis van , hetgeen , aan de wereld overkomt, en zich haast onomkeerbaar lijkt te voltrekken, maar , om het te ontzenuwen , lijkt alleen nog ,literatuur , en identieke fictie, krankzinnigheid, in staat, om onder ogen te brengen !

 3. Waar emotie en ratio = rede, eerst samenwerken kan de emotie zo groot worden, TE groot dus, dat samenwerking ophoudt te bestaan. Hoe herkenbaar! Jammer en begrijpelijk.

 4. Voor wie geïnteresseerd is hoe zo’n bedrijfsovername door de Chinezen feitelijk in zijn werk gaat en wat daar de gevolgen van zijn (ik heb zelf een klein bedrijf in de werktuigbouw gehad en zie e.e.a. als een vorm van zakelijk kannibalisme) deze Duitse documentaire. Uiteraard komen de nieuwe eigenaren ook automatisch in het bezit van de patenten:

  https://www.youtube.com/watch?v=nBSbfNH_uC0&t=974s

 5. Inmiddels weet ik de naam van de schrijver, die dit verhaal, m.i. , geheel tot zijn recht kan laten komen.

  Iedere zondag om 8.45 uur leest A.L. Snijders, uitvinder van het Zeer Korte Verhaal (ZKV) en winnaar van de Constantijn Huygensprijs, zijn nieuwe ZKV voor. We sluiten aan met passende muziek.

  Luidspreker 3 januari 2021
  ZKV met A.L. Snijders
  Iedere zondag om 8.45 uur leest A.L. Snijders, uitvinder van het Zeer Korte Verhaal (ZKV) en winnaar van de Constantijn Huygensprijs, zijn nieuwe ZKV voor. We sluiten aan met passende muziek.
  ZKV met A.L. Snijders

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.