Kabinet valt, maar Rutte (nog) niet

Foto R. Vellekoop

Rutte heeft vandaag het ontslag aangeboden aan de Koning van zijn voltallig kabinet. Emotieloos bekende hij schuld van het kabinet aan de kinderopvangtoeslagaffaire met duizenden gedupeerden ouders tot gevolg die nog steeds geen compensatie hebben ontvangen. Wel meldt hij ‘de strijd tegen het coronavirus’ te zullen voortzetten. Zijn werk zal zelfs ‘in het teken staan van corona’. Het lijkt alsof hij op een soort heilige missie is nu hij gefaald heeft bij de ouders van de affaire, probeert hij in ieder geval de gevaarlijke mRNA covid-vaccinaties er wel doorheen te krijgen.

Persconferentie

Tijdens de op vrijdag gegeven persconferentie zegt Rutte letterlijk dat de rechtsstaat de burger moet beschermen tegen almachtige overheid. Hij geeft toe dat het kabinet hier op een verschrikkelijke manier heeft gefaald. Rutte noemt het rapport Parlementaire Ondervragings Commissie Kinderopvangtoeslag haard maar fair. Duizenden ouders is groot onrecht aangedaan door zijn kabinet. Opmerkelijk is dat de minister-president meldt dat het werk van zijn demissionaire kabinet (zonder Wiebes die ontslag neemt) dat  de komende maanden in het teken van corona zal staan. En hij belooft (opnieuw) een snelle compensatie aan de gedupeerde ouders van de affaire.

Corona

Daar waar honderdduizenden bewuste mensen hadden gehoopt op het stopzetten van de buitenproportionele en misdadige coronamaatregelen zal dus niets gaan veranderen. De WHO koers, de introductie van het vaccin, moet blijkbaar onverminderd doorgaan. Rutte benoemt dit als het werken voor het ‘landsbelang’.

Het is gebruikelijk in ons land dat een interim-kabinet geen nieuwe zaken meer begint. In het geval van het virus kan Rutte binnen de Spoedwet allerlei draconische maatregelen blijven nemen zonder dat het Parlement hieraan iets kan veranderen en zij blijven hiermee ook nog binnen hun zogenaamde wettelijke bevoegdheid.

Hij zou dus bijvoorbeeld de verkiezingen kunnen uitstellen en vaccinatie verplichten.

In ons land is aan het begin van dit jaar gestart met de vaccinatie met het gevaarlijke mRNA vaccin. (Lees hier waarom het zo gevaarlijk is)

De herinnering aan zijn laatste persconferentie aan het begin van de week staat vriend en vijand nog helder voor de geest. Het gebied rondom het Ministerie van Justitie was die avond ‘sperrgebiet’ geworden. In iedere straat waren politie-eenheden, te paard met honden en op fietsen aanwezig om ieder mogelijk protest tegen Rutte de kop in te drukken. Dit is de manier waarop de man het landsbelang van Nederland denkt te dienen. Het monddood maken van zijn tegenstanders kan binnen zijn interim-kabinet dus ongestraft doorgaan.

Belastingdienst

De commissie meldt in het Interim-advies  dat “duizenden gezinnen” onjuist zijn behandeld. Deze gezinnen hebben recht op compensatie, volgens hem.

De commissie Donner over de toeslagaffaire: “Mensen hebben hun baan verloren, loonbeslag gekregen. De ellende kun je nooit goedmaken, dat is altijd het probleem met het vergoeden van schade. Dus zul je echt moeten zorgen dat de vergoedingen ruimhartig zijn.” Dat is heel mooi en goed voor de slachtoffers van het machtsmisbruik van de belastingdienst.

Donner zegt ddat de gedupeerde ouders het slachtoffer zijn van de vooringenomen manier waarop hun aanspraken op kinderopvangtoeslag door de Belastingdienst zijn beoordeeld. Zij werden vanaf het begin gezien en behandeld als vermoedelijke fraudeurs, hoewel hun persoonlijk handelen daar geen aanleiding toe gaf.

“Ouders kregen geen duidelijke informatie over wat er van hen werd verwacht en kregen geen kans om onregelmatigheden te herstellen, zodat zij nauwelijks aan deze ‘zero tolerance’ aanpak konden ontsnappen”, aldus het interim-advies. Na het verlies van de aanspraak moesten de meeste ouders alle ontvangen toeslagen terugbetalen.

De belastingdienst vond hen schuldig zonder dat zij een eerlijke kans kregen hun onschuld te bewijzen.
Persbericht:”De commissie concludeert dat de gebruikelijke middelen van rechtsbescherming de ouders niet hebben geholpen tegen de structurele vooringenomen handelwijze van de Belastingdienst/Toeslagen.”

Lees hier verder over deze zaak

Rob Vellekoop, 15 januari 2021

8 Comments

 1. Hier zit meer achter, niets gebeurt zomaar in de politiek, alles is gepland, ik voel aan mijn water dat er straks iets heftigs gaat komen, in meer landen is het kabinet gevallen.

 2. Als het kabinet gevallen is verkeert het vanaf nu in demissionaire (=zwakke) toestand. Meestal wordt een dergelijke periode gebruikt om er de smerigste zaakjes door te jassen. Ook het ESM-verdrag waarmee we onze financiële soevereiniteit zijn kwijtgeraakt (als Brussel belt om tien miljard moet Nederland zo’n lullig bedragje binnen 7 dagen overmaken) is er in een demissionaire periode door gejast. De kabinetsleden van Rutte drie waren eerst nog gewone misdadigers, daarna werden ze ongelooflijk met hun coronabagger en nu worden ze zelfs gevaarlijk.

 3. Vandaag , o.a. deze diagnose naar de

  volkskrant.nl , die deel uitmaken van de hieronder gegeven feiten over het coma, in omloop.

  Op vr 15 jan. 2021 om 11:06 schreef Robert Verhoeven
  Het meest zieke aan ‘ het coma ‘ van de ‘ cockpit-bemanning , is dat dit , nog , ontstellender, nog ongeziener, en nog ongewetener, via wat heet ‘ corona- crisis’ , blind door gaat, met stuiptrekken, maar nu nog inclusiever,
  inclusief , het parlement, de media, het geld, de industrie , en inmiddels , het slechts op het platvorm toegelaten , geselecteerde, uiterst geslonken gezelschap ‘ representaties’ , van de alzo misbruikte wetenschap, en het dmv angst en al maar doorrammende p.r. , gehypnotiseerde publiek. En ditmaal wereldwijd.
  Want deze ‘ coma – epidemie ‘ , – dus het nergens nog representeren namens en voor en via , de mensheid , en daarvan geen weet ( kunnen ? En willen , hebben ) , waarvan het rapport slechts een segment, van alles wat ogenschijnlijk regeert, tegen het licht houdt , is een prelude op wat wereldwijd, compleet gesloten en inclusief, zich voltrekt, via een daartoe en daarvoor gebruikte hyper levende , nog niet eerder zo gebruikte metafoor, voortdurend, ieder jaar, hyper stand-by , voor handen, om dit in en mee uit te leven.
  Onzichtbare , steeds veranderende vijand, met doodsdreiging is de receptuur, waarop het loopt, en je een gesloten continu zichzelf voedend proces levend kunt houden.
  Is dat ook niet het receptuur van kapitalisme, woeker, aarde en mensvernietiging en uitbuiting. Kenmerk van kapitalisme, het kan slechts uitbuiten en woekeren ten koste van!!!

  Voor dat dat allemaal doorzien is, en tegen het licht, is dit publiek, in zijn geheel toe, aan haar
  ‘Metoo-ontwaken’ . Vooralsnog is het een bizar, absurd, en krankzinnig gesloten geheel, waarbij ‘ zoiets als ‘ de val van het kabinet ‘ is, als het uit de cockpit kruipen, naar een nog niet brandende vleugel, van dit door en doorzieke doodzieke geheel.

  Dat ‘ gesloten geheel ‘ afvoeren naar een IC, kan hen , en de overige gehypnotiseerden mogelijk , weer op adem laten komen.

  Robert Verhoeven, autonoom beeldend kunstenaar , tekst en beeld, waaronder film en poezie.

 4. De BildeRberg- Groep Sloper,
  De Sloepr,
  Ik roep op ..alle gedupeerden van die toeslagen affaire …dien een aanklacht in tegen die verantwoordelijke lieden bij het Europees strafhof.
  u of jullie zijn beschermt tegen zulke lieden met deze praktijken..—het ontnemen van een fatsoenlijk leven—bestaan is en zijn jullie ontnomen.
  Een vluchteling die naar hier toekomt daar wordt alles voor gedaan en geregeld,terwijl jullie in de stront mogen wroeten!

  In het Hof daar ligt het opgeslagen in verdragen die internationaal zijn na de WO2—-wat is het verschil tussen jullie en de Palestijnse bevolking???

  Geen verschillen te vinden…en dat is nou het ergste hier van!!!!

  Ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.