Vrijstaat Wonderland komt binnenkort weer in actie

Een aantal jaar geleden bracht de actie van Vrije Mensen de beide overheden in verlegenheid door zich te vestigen op een stukje niemandsland tussen Nederland en Duitsland onder Coevorden. Zij claimden dit stuk grond voor een nieuwe en onafhankelijke staat met de naam Wonderland. Nederlanders en Duitsers maakten later met inzet van geweld een einde aan het vrije landje. De Wonderlanders hebben aangekondigd spoedig weer in actie te zullen komen op hun ‘bezet’ grondgebied.

Wonderland

Wonderland is een opgedroogde sloot van 6 meter breed en 485 meter lang, die bij het industrieterrein Europark tussen Duitsland en het Drentse Coevorden ligt. Bij het Traktaat van 1824 is deze sloot tussen Nederland en Duitsland door geen van beide landen als eigendom geclaimd. Daarom kwamen de Vrije Mensen in actie. Op 21 september 2015 hebben ze de Onafhankelijkheidsverklaring van het dwergstaatje ondertekend en heeft de piepjonge staat zich aangemeld bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag.

De eerste inwoner heeft zich in oktober 2015 gevestigd in Wonderland. In de vroege ochtend van 11 december 2015 heeft een gecombineerde politiemacht van Nederland en Duitsland Wonderland ontruimd. Op deze manier komt een actie tegen het gezag tot een einde. (Lees meer in artikelen hierover in delangemars.nl) en moeten de inwoners in ballingschap elders gaan wonen. Zij kondigen aan binnenkort weer in actie te komen om hun land op te eisen.

Volksvertegenwoordiging

Het vrijstaatje heeft 5 volksvertegenwoordigers, die de wensen van de inwoners in ballingschap uitvoeren.

In principe is er geen staatshoofd, want die functie vervullen de inwoners samen. In de onafhankelijkheidsverklaring staat dat alle mensen gelijkwaardig zijn en zich baseren op natuurrecht (ongeschreven recht).

Inwoners

Het ministaatje heeft 50 inwoners en 250 steunbetuigers. Via de website kunnen geïnteresseerden zich aanmelden als inwoner. Na invulling van een formulier krijgen zij een bewijs van inschrijving. De inwoners worden vriendelijk verzocht een account bij de Florijn te nemen.

Een ingezetene of bewoner woont fysiek in een land. Een inwoner doet dit dus niet. Wonderland heeft dus geen bewoners, maar wel inwoners (in ballingschap).

Mens

Nu Wonderland door Nederland en Duitsland bezet is, kunnen er geen bewoners zijn, zoals ze destijds in 2015 van plan waren.

Op de website staat dat zij ‘het enige land ter wereld zijn  die de Mens van vlees en bloed als enige en ware echte inwoner kent. Het feit dat Wonderland
geen “staatsburgers” heeft en ook niet wil hebben, maakt ons tot een politieke paria in de ogen van de EU.’

Zij vinden dat burgers pionnen zijn over wie de Staat macht heeft en die zij aan rechten en plichten kan onderwerpen. ‘Terwijl wij in Wonderland graag alleen maar Mens willen zijn met elkaar.’

Bedrijven

Nadat je je als inwoner hebt geregistreerd kan je je bedrijf aanmelden bij de ministaat voor een vestigingsplaats. Hier geldt een tarief van 0% belasting. Er wordt echter niet van belastingen gesproken maar van een ‘maatschappelijke bijdrage’. Dit is in eerste instantie een digitale inschrijving, waarvan de fysieke werkzaamheden elders plaatsvinden.

De groep Vrije Mens

De initiatiefnemers van Wonderland komen uit de groep Vrije Mens. Dit is een platform en vormvrij, omdat deze vorm meer vrijheid garandeert. Ze hebben een achterban van circa 2000 deelnemers. Landelijk houden ze bijeenkomsten, terwijl er regionale ondersteuningsteams zijn.

Soevereine Mens

In het boek Soevereine Mens schrijven Luca vdf Dinter en Robert vdf Boerman over de vrije mens’ onder andere:

‘Je wordt als vrij mens geboren waarna je met een juridische truc van de overheid slaaf wordt gemaakt.’ Hierin laten de schrijvers zien hoe een mens een slaaf wordt die zijn hele leven lang belastingen moet betalen aan een overheid die fraudeert, mensenrechten schendt en de burger wijsmaakt als vrij mens in een vrij land te leven. Het boek is een aanmoediging om ‘te leven in vrijheid met respect voor elkaar en de omgeving’  in plaats van ‘verder leven in de gevangenis die Nederland heet’.

Uitgelegd wordt dat iedere burger een contract heeft met de Nederlandse Overheid en op welke manier de overheid erin slaagt om belastinggeld af te ‘troggelen’. ‘ Als natuurlijk persoon is iedere burger een STAATSburger, met andere woorden eigendom van de staat. En op welke manier je hieraan iets kunt doen en het zelfs ongedaan kan maken. Aangegeven wordt op welke manier je je naam kunt claimen en hoe je met de belastingdienst en de banken kunt omgaan.

De Soevereine Mens

Rob Vellekoop, 16 januari 2020

3 Comments

 1. ‘Je wordt als vrij mens geboren waarna je met een juridische truc van de overheid slaaf wordt gemaakt.’

  ja ja he he…..!

  met de tegenovergestelde truc een soort zelfde juridische hef truck vastgelegd in de rechten van de natuurlijk persoon enkel voor de houder mogelijk.. “(nog de eigenaar nog de uitgever nog de auteur nog de gegevens verstrekker heeft die mogelijkheid)”
  ieder natuurlijk persoon is ook wat jullie elite noemen(beter gezegd zij die het spel aangeleerd “zijn” en geen angst en engten daarin hebben) is de macht terug te vorderen bij geboorte aangifte is ontnomen?.. dit heeft niks met soeverein, levend verklaren, claimen UCC OPPT en weet veel welke andere straatjes zonder einde, goeroes en verdienmodel makers verzinnen de verleiding van de pot met goud aan het einde van de regenboog in het vooruitzicht stellen.. dat alleen op de voorwaarde dat schaap blijft grazen (voor het verdienmodel is dat blijven bijdragen liefst uit vrije gift opzien hoe dom schaap nog is..
  vrij is het zijn van nog de herder nog de hond nog het schaap alle drie hebben verbintenis om voort te bestaan waarin hun vrijheid gedrieenlijk samen voort bestaat.. dit heeft niks met vooruitgang te maken “het nieuwe land!”.. op stap gaan is geest, ruimte, zijn: je niet op jezelf richten of op een vast doel, maar verder kijken, samen horizonten zoeken, samen helen in eenheid.. de 3eenheid.. de driehoek of piramide de 3d driehoek..
  de macht over de natuurlijk persoon is aan de houder, geen ander.. de houder dient deze wel te verklaren binnen de rechten van de natuurlijk persoon.. dat valt nooit ooit te claimen daarbuiten..
  op een hoger niveau ziet het er bijzonder simpel uit maar om daar te komen! wel ik ben er zelf gekomen.. niemand kan je dat vertellen “hoe” wel zeker is dat je weet dat je er ben.. daar zie je de herder de hond en de schapen.. wat jullie ook wel het systeem noemen..

 2. Beste, Er gaat een gerucht dat er inmiddels enkele mensen zich daadwerkelijk soeverein hebben weten te verklaren en dat het “gestolen geld” in termijnen worden terugbetaald (4000,- p.m.) Het vraagt wel veel doorzettingsvermogen om daar te komen. Weten jullie hier iets van?? met vriendelijke groet, Jos Kox

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.