Negen weken lang demo’s Nooit meer Rutte

De organisator van de 9 weken Nooit Meer Rutte Demo’s hoopt op 17 maart champagne te kunnen drinken als het doel bereikt wordt. De eerste demo van 17 januari op het Museumplein probeert de overheid te belemmeren maar de organisator van Nooit meer Rutte kondigde al eerder aan hiertegen in beroep te gaan.

Van 17 januari tot 17 maart organiseert Nederland in Verzet 9 weken lang demonstraties door het hele land tegen Rutte. De eerste zal plaatsvinden in Amsterdam op 17 januari en de voorlaatste op de Dam in de hoofdstad. De laatste, drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen op het Malieveld in Den Haag moet een hele grote worden. Dat zal de kers op de taart tegen het kabinet Rutte worden.

De organisatie heeft ook een zogenaamd plan B. Mocht Rutte de verkiezingen gaan uitstellen dan zullen zij negen extra demonstraties organiseren op de zaterdagen voorafgaand aan de demozondagen. De zaterdag zal dan staan in het teken van ‘Wij eisen verkiezingen’ en de zondagen ‘Nooit meer Rutte’.

Enkele dagen geleden kwam de organisator met dit filmpje op FB naar buiten. Michel Reijinga schreef onder meer:

“Ik denk dat we nu al trots kunnen zijn op het resultaat. Zo’n grote groep strijders die niet meer klaagt over op welke partij wij moeten gaan stemmen. Nee! Nooit meer kabinet Rutte! Vele partijen en sprekers krijgen kansen. Maar hoe kwam dit tot stand. Door de lijn die ik hier heb ingezet en vraag dan ook iedereen deze te respecteren zondag!

Het programma is bomvol en het Museumplein is ook vol. Ik heb dit aangevraagd als privé persoon en ben verantwoordelijk. Ik vraag iedereen dan ook nogmaals mijn ideeën te respecteren.

Steun elkaar, let op elkaar, geen geweld maar liefde.

Ik ontplof ook van woede maar daar bereiken we niets mee.

De beelden uit Frankrijk zijn rellen om het rellen, Spanje deed het fantastisch. Willen we erop staan zoals Amerika? Nee toch? Al begrijp ik hun onmacht wel. Als we verder willen bouwen 9 weken lang moet dat door onze stem te laten gelden. Daar heb je deze ook voor. Bouwen aan 9 zondagen met als slot op 14 maart 2021 een vol Malieveld met minimaal 50.000 strijders. En op 17 maart wil ik heel veel champagne drinken. Nooit meer kabinet Rutte moet gevierd worden! En onze 9 weken route gaat een historische worden.”

Rob Vellekoop, 14 januari 2020

10 Comments

 1. Wie denkt dat er ook maar iets zal veranderen als het kabinet Rutte is opgedoekt weet niets van politiek en al helemaal niet waar politici hun métier aan te danken hebben. Het gaat eigenlijk niet eens om Rutte of De Jonge of om welke politieke slapjanus dan ook. Rutte en De Jonge zijn twee idioten, nèt dom genoeg om een veel te hete aardappel op te vangen. Nee: het is het politieke systeem zèlf dat niet deugt. Want als er geen rente op ons geld zou zitten dan zouden alle bankiers en politici op slag werkloos zijn. Zo eenvoudig is het. Desondanks is er bijna niemand die de misdadige collusie tussen bankieren, politiek bedrijven en het door ons verplicht te gebruiken geld doorziet.

  “Ja, maar wat wil je dan Bosman? Anarchie?” is dan de geijkte opmerking. Alsof er geen alternatieven zijn. Maar geloof mij mensen, er zijn meerdere en echt heel goede alternatieven waar we allemaal veel baat bij zouden hebben. Maar dat mag niet bespreekbaar worden gesteld omdat we daarmee het verdienmodel ondergraven van de superrijken. Van de luie groot-graaiers voor wie regelmatige arbeid onder toezicht een uiterst onaangename verrassing zou zijn.

  Je kunt stemmen op Goofy of op Donald Duck. Maar op wie je ook stemt: je stemt ALTIJD op een handlanger van de investeringbanken.

 2. Mijn vrouw en ik gaan één of twee keer per jaar naar Nederland. We huren dan een leuk huisje op een recreatiepark maar vorig jaar gebeurde er iets dat ons helemaal niet beviel. ‘s Avonds sloop er een politieauto door het park om te zien of iedereen zich wel aan de regels hield. Nu zijn wij helemaal niet gediend van dat soort viespeukerijen maar er is altijd een alternatief. Ik ben mijn leven lang een verwoed zeiler geweest en dit jaar gaan we geen huisje maar een flinke boot huren. Wèg van de corona-bagger. Of -zoals de Urkers het zo kernachtig zeggen- “wij doen niet aan Corona.” Mijn accordeon gaat mee, succes verzekerd!

 3. Op 14 Februari is ook weer Licht op verbinding in Eindhoven. Zo deze demo ook weer in het rijtje mogen?

 4. Met of zonder of een andere kapitein, het NL-schip vaart gewoon verder, want er zijn altijd stuurmannen en andere scheepslui aan boord.
  Ik weet dat een boot toch kan zinken, maar dan zijn er andere middelen nodig hoorde ik zeggen.

 5. Het kan weleens enige tijd duren voordat de commentaren onder de artikelen verschijnen, dit omdat er niet 24 uur per etmaal gemonitord wordt.

 6. Nederland: “verdedig wat jou lief is”

  Hoe prachtig zou het zijn als Amsterdam zondag overspoeld wordt door mensen die dit ge-betuttel zat zijn en niet meer pikken…

  De afwijzende reactie van de rechtbank op het kort geding toont vooringenomenheid; “typisch…”

  Net als toestemming nodig hebben van een autoritaire boze schooljuf om te mogen plassen…

  Zowel bestuurder Femke H als de rechterlijke macht (waar blijft de scheiding van macht volgens de Trias Politica in de praktijk??) maken zich schuldig aan machtsmisbruik en VERRAAD aan het volk.

  Dit is e-x-a-c-t de reden van deze demonstratie, in mijn beleving…

  Het volk spreekt, zondag. En dat werd tijd.
  Niet de autoritaire boze schooljuf met die wispelturige stemming – die drie dagen tevoren ineens de demonstratie wilde verplaatsen (*lees: “beperken”) “vanwege de veiligheid” – zodat “goed gedrag” ons kleuters gegijzeld moet houden.
  Dat station is lang gepasseerd. Alsof zij goeroe is en wij volgelingen.
  Een arrogante schending van alle mensenrechten!
  Wij zijn soeverein geboren en dus vrij om te gaan en staan waar wij willen – bovendien vastgelegd in internationale verdragen – en demonstreren is een grondrecht terwijl er géén noodtoestand is om dat tegen te kunnen houden.

  Dus kom gerust;
  kom gerust vroeg;
  kom gerust talrijk, want:

  – dit schouwspel van arrogantie en volksverlakkerij mag je niet missen
  – er is genoeg te doen in Amsterdam; “om de hoek” zit de Overtoom (andere kant van het Vondelpark) en daar zit Alchemist Garden… heerlijke tent… is geopend voor afhaal van biologische, rauwe, vega gerechten;

  ik heb hen al getipt om extra bezoekers te verwachten en de bio vega smoothies klaar te houden 🙂

  (mijn favoriet is de chocolade-smoothie met avocado, amandelpasta, dadels en een goddelijke smaak)

  https://facebook.com/103214041520756/photos/a.105024971339663/236113104897515/

  Rutte: “Als het om politieke redenen uitkomt, schrijf ik de wet opzij” – https://www.ninefornews.nl/juridisch-expert-rutte-had-geboeid-de-zaal-moeten-verlaten/

 7. goede mensen hebben geen regels nodig
  en slechte vinden er een weg omheen

 8. Zo goed dat mensen laten zien dat het ECHT niet meer kan zo.. maar ik vraag me steeds af : Waarom niet LOPEN zoals in denemarken met pannen en deksel Dat STAAN op Malieveld / Museumplein maakt je toch steeds tot slachtoffer van die neppolitie ??? Of ook beter Open gaan en allemaal je leven weer oppakken Boetes negeren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.