In gesprek met Frank Ruesink:”De waanzin stopt niet van zelf”

Ik voerde een inspirerend gesprek met Frank Ruesink. De vrijheidsinfluencer, social activist en schrijver vertelde over wat hem raakt, hem beweegt. Ook waar hij zijn vaak ontembare energie vandaan haalt. Frank voerde het afgelopen jaar de meest uiteenlopende acties van het huren van een vliegtuigje voor boven het PSV stadion tot aan een indrukwekkende wake op het Plein in Den Haag van een week geleden.

Hij wil het verlangen in mensen aanwakkeren om in een andere dan de huidige realiteit terecht te komen. Uitgebreid praat hij over het zieke systeem waarin we verstikt zitten. Ruesink gelooft in de kracht van de Nederlanders, in de beweging die zich het afgelopen weekeinde in Amsterdam van zich liet horen.

Ik vroeg hem nog eens stil te staan bij zijn verschillende acties. Hierover vertelt hij waar zijn creativiteit vandaan komt en wat de acties met hem doen. Hij ziet grootschalig machtsmisbruik, waarvoor hij wil dat de machtspiramide omgedraaid wordt.  Frank deelt een paar van zijn toekomstplannen met ons, maar ook over het meest verschrikkelijke dat hem kan overkomen.

Als optimist ziet hij een ultieme kans om ‘Nee’ te zeggen met drie miljoen mensen tegen de maatregelen die ons opgedrongen worden.

Luister zelf maar!

 

Rob Vellekoop, 26 maart 2021

1 Comment

  1. Wat een inspiratiebron is Frank Ruesink. Ik behoor tot die 3 miljoen, ben een weduwe van 68 jaar die mensen zoals Frank hard nodig heeft om in de liefde te blijven. Zie uit naar zijn 2de en 3de boek

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.