5 mei 1945 tot 5 mei 2020

 

Vorig jaar 5 mei kwam DLM Plus met het volgende verslag van deze dag naar buiten.

De Bevrijdingsdag van 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als een zwarte dag van de democratie. Aanleiding is de demonstratie tegen de lock down en voor de vrijheid in Den Haag. Rond 12 uur komen ongeveer 300 mensen bij elkaar op de Koekamp voor een demo die in een klap duidelijk maakt hoe onvrij burgers zijn geworden. Later zullen 88 mensen worden afgevoerd, bekijk of lees ook de getuigenverslagen van twee van hen. Op de dag dat de vrijheid gevierd wordt, zal voortaan getreurd worden over de begrafenis van de vrijheid.

Koekamp

Kort voor de demonstratie heeft de burgemeester hiervoor toestemming gegeven. Hij eist wel dat dit plaatsvindt op de Koekamp, een parkje tussen het centraal station van Den Haag en het Malieveld. Al bij het binnenkomen van Den Haag hangt er een grimmige sfeer, met op iedere straathoek politie en busjes. Groepjes mensen die er in de ogen van de agenten ‘verdacht’ uitzien mogen het Binnenhof niet op en evenmin naar het Plein.

Wanneer de demonstranten voor de vrijheid rond 12.15 uur de Koekamp dreigen af te lopen komt de massaal aanwezige politie in actie en houdt hen tegen.

Na protest drijft de politie te paard, met honden en wapenstok met daarachter overvalsbusjes hen terug naar het begin van de Koekamp. Hier zingen zij desondanks de kille sfeer protestliederen en discussiëren met de politieagenten die hen volledig insluiten. Er worden dan geen andere demonstranten van buiten de Koekamp meer toegelaten.

Geen zin meer in

Om 12.45 uur heeft de politie er blijkbaar geen zin meer in. De woordvoerder van het gezag, stelt zich mondeling voor met ‘Hier, de politie’ en eist dat de aanwezigen op het Koekamp perceel vanaf nu niet meer demonstreren en met de corona maatregelen rekening gaan houden. En voegt hij hieraan dreigend toe ‘Doet u dit niet, dan wordt u aangehouden’.

Tien minuten later verdrijft de gewapende arm van het gezag onder luid protest de demonstranten richting station. De aanfluiting van de democratie (volksmacht) en de vrijheid van het volk is begonnen.

Arrestaties

Van alle kanten ingesloten duwt de politie de vrijheidsbetogers naar het centraal station. Het is de enige richting die ze nog kunnen gaan. Er heerst een intimiderende sfeer. Het gezag heerst met geweld, dat is duidelijk. Uiteindelijk gaan mensen weg totdat er nog een groep van enkele tientallen overblijft die wordt ingesloten, omdat het te lang duurt naar het oordeel van de politie. De ME voert hen na een kwartier af in een stadsbus met onbekende bestemming en onder applaus van de mensen die niet ingesloten zijn en erom heen staan. Zij leggen de gebeurtenissen vast op video en foto.

Getuigenverslagen

In deze video van Weltschmerz doet een van de arrestanten van de vrijheidsdemo zijn verhaal. Ze werden met 88 mensen afgevoerd in twee HTM bussen, waar de 1,5 meter regel ineens niet meer gold. Hij maakte persoonlijk mee hoe het is om in een ogenschijnlijk vrij land als gevangene te worden afgevoerd. Hij vertelt wat dit met hem deed.

 

Lees ook het getuigenverslag van Nadia, klik hier.
Ze schrijft onder andere over de provocatie en het nodeloze geweld van de politie waarvan ze getuige was. Ook vertelt ze van een wondermooie ervaring toen zij met andere vreedzame burgers met hetzelfde idee en dezelfde intentie in de zon op het gras van de Koekamp lagen en met Bob Marley zongen Stand up for your rights.

Vreedzaam

De mensen demonstreerden vreedzaam tegen de lock down. De politie sloot hen in, want hun recht van vergadering gold alleen op de Koekamp van Den Haag. Daarbuiten was hun recht afgenomen door de burgemeester van de stad.

Ook moesten zij 1,5 meter afstand bewaren tot elkaar. Daarvan is niets in de grondwet terug te vinden, ook al eigenen burgemeesters zich meestal dit recht toe.

Er staat evenmin in de Grondwet dat de burgemeester het recht op demonstratie mag inperken.

Lock down

De demo was gericht tegen de lock down. Dat is precies wat zij met hun protest hebben laten zien. Uitgerekend op de dag dat de bevrijding op het fascisme gevierd wordt, laat Rutte zien hoe onvrij de bevolking werkelijk is.

Want wij mogen niet protesteren zonder toestemming van de autoriteiten, met andere woorden we moeten eerst toestemming vragen om van ons grondrecht gebruikt te mogen maken.
We mogen slechts de tijd demonstreren die de politie ons gunt.
Op 1,5 meter moeten we van elkaar af gaan staan.
Protesteren mag alleen op een daarvoor aangewezen plek, daarbuiten worden we opgepakt.

Zwarte Dag

Lock down is een slechte vertaling van staat van beleg. Dat is een uitzonderingstoestand waarin de Nederlandse bevolking zit, daarin geduwd door de regering Rutte die zich dictatoriale macht toe-eigent. De mensen die vandaag dit protest hebben meegemaakt, ondervonden hoe onvrij we werkelijk zijn. Feitelijk zijn we opgesloten en moeten opnieuw bevrijd worden. Dat merken we pas echt op het moment dat we op nog geen 100 vierkante meter mogen demonstreren van de machthebbers.

Kortom daarom is 5 mei 2020 een zwarte bevrijdingsdag waarop we voortaan maar beter de vlag halfstok hangen, omdat er geen vrijheid meer te vieren valt!

Rob Vellekoop, 5 mei 2020

5 Comments

 1. Kijk LIVE naar Dodenherdenking 2021 op de Dam (dinsdag 4 mei)

  https://www.gids.tv/video/330472/kijk-live-naar-dodenherdenking-2021-op-de-dam-dinsdag-4-mei

  Top Advocaat Reiner Fuellmich – pandemie is bewezen misdaad tegen de mensheid |

  https://stichtingvaccinvrij.nl/top-advocaat-reiner-fuellmich-pandemie-is-bewezen-misdaad-tegen-de-mensheid/

  André van Duin ‘ heel Holland bakt ‘ , in de oorverdovende leegte , in het dovend licht van het ‘ pandemisch gemeden , alom ontnomen / gewiste heden ‘

  Lawyers Promise ‘Nuremberg Trials’ Against All Behind COVID Scam | Principia Scientific Intl.

  https://principia-scientific.com/lawyers-promise-nurember-trials-against-all-behind-covid-scam/

  Enig licht op andere taartjes , 4-5 mei in perspectief . Of heeft Heel Holland maar 1 recept ?

  w http://www.vanhamelen.eu

 2. Het staat vast: na de corona-lockdowns komen klimaat-lockdowns die de middenstand en de burgers nog veel harder zullen treffen.

  Neurenberg-2 voor Rutte, De Jonge, Grapperhaus, Osterhaus, Kaag, de pampabruid van Willem de Overbodige en Willempje zelf.

  “Wie het laatst vlagt vlagt het best”.

 3. En voor degenen die op 5 mei de vlag hebben uithangen is er geen redden meer aan.

 4. Curacao, 4 mei 2021

  Opdat wij niet vergeten

  Op 4 mei herdenken we de doden. De gevallenen. De slachtoffers.

  Op 4 mei herdenken we in de eerste plaats diegenen die het leven hebben gelaten bij het verdedigen van het Volk en Vaderland tegen een gruwelijke tegenstander.
  Ze vielen op het slagveld, gingen strijdend ten onder.
  Ze werden verraden, van hun bed gelicht en in de duinen gefusileerd.
  Ze werden gek en pleegden zelfmoord.
  Ze werden bedolven onder het puin van hun toevluchtsoord wat instortte tijdens bombardementen.
  Ze werden vergast
  Te werk gesteld
  Vernietigd.

  Op 4 mei herdenken we niet alleen de doden “an sich” maar ook de reden waarom.

  Opdat wij niet vergeten.

  Kennelijk zijn we vergeten.
  We zijn vergeten waarom zij zijn gevallen.
  We zijn vergeten waarom miljoenen werden vergast.
  We zijn vergeten dat de overheden het regime faciliteerden.
  We zijn vergeten ons te verweren tegen het kwade.
  We zijn vergeten wat honger is.
  We zijn vergeten lief te hebben.
  We zijn vergeten hoe het kon gebeuren.
  We zijn veel vergeten.

  Op 4 mei herdenken we ook de nu reeds duizenden vaccinatiedoden. en de nu reeds honderdduizenden vaccinatie-invaliden.

  En ook.

  De mishandelde kinderen.
  De succesvol suïcidalen.
  De verhongerden.
  De van armoede gestorvenen.
  De geruïneerden

 5. Staatspropaganda, verkiezingsfraude, censuur, oppakken van tegenstanders, onderdrukken van protest in nauwe samenwerking met de erfopvolgers van IG-Farben: bilderberg-schwab-gates.

  En dan hebben nieuwe echte nazi’s in het kartel nog het gore lef juist Baudet en Haga

  uit te maken voor fascisten. Daarbij eendrachtig gesteund door de staatsmedia en het vuil dat Nederland heeft geinfiltreerd.

  Na 75 jaar is het juist van belang 75 jaar

  ‘vrijheid’ te herdenken, want het derde rijk is

  nooit weggeweest met de bilderger van de naziprins bernhard. Pas na 1951 mocht Hannie Schaft herdacht worden, daarvoor een 5000 herdenkers met pantserswagen belaagd en de bloemen naar de vui
  lnisbelt.

  Het ‘koninglijk’ paar vrolijk op bezoek bij Peron en… gezochte nazi’s, mooi in de kranten geen fuck gedaan. Wilhelmina: laat de treinen van de NS (Nationaal Socialisten?) doorrijden naar h
  et oosten!

  Arnhem mijn geboortestad: de joodse slager Elkan Dormits en gezin, ze moesten nog belasting betalen, een huis in Eibergen terug krijgen, nou nee daar werken we niet aan mee. Familie Agsterib
  be, kleermaker, zelfde laken een pak. Herstel van de Schul, monument, jarenlang getraineerd door de

  ‘nette’ socialistische ambtenarij. Aantjes, ook zo’n deuger. Wat zei mijn oom toen die ss-man een baantje kreeg: Ja van kampen heeft ie verstand; hij had het ervaren.

  Maurits Dekker, ook zo’n verhaal! Politieman

  Gosker die gewoon commissaris werd! Justitie laten zitten, want anders hebben we niemand meer!

  En nu mag ik een paar ‘deugende’ collaborateurs a la Albers en Aalbersberg aanhoren; de totale verrutting onder een vaccinaziedictatuur.

  Op zo’n dag komt er van alles boven.

  Op WNL vandaag 5 mei 2021 Dennis Kroon en

  Raymond Knop, ik vind jullie te walgelijk voor

  woorden in jullie pakjes van de voortzetting van het derde rijk thans. Weet dat jullie uniformen slecht tien centimeter stof heeft

  gekost… want jullie zijn klein en laag!

  Vrijheid is een werkwoord!

  dossier: Het derde rijk onder het kartel Rutte

  onno

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.