Surrealistische situatie in België – c.regels gelden niet meer, maar niemand gelooft het

Open tot 20.45 uur (Foto Veerle Coulembier)

Bijdrage van Veerle Coulembier*

Veerle doet verslag vanuit België. Omdat het erg moeilijk is voor buitenstaanders om enig zicht op de chaotische situatie in het land der Belgen te krijgen gaat zij voor DLM PLus op onderzoek uit. Wat zij aantreft bewijst dat het bijna ondoenlijk is te begrijpen wat hier gebeurt.

Covidregels gelden niet meer

Op 31 maart beslist een rechtbank in Brussel dat de ‘actuele Belgische covidregels buiten toepassing zijn’. Dit vonnis vraagt ook om naar een oplossing te zoeken, die wel grondwettelijk is. Tot op vandaag is er geen oplossing voor dit probleem.

Op de officiële website van https://www.vlaanderen.be/vlaamse-maatregelen-tijdens-de… staat dat de regels gelden tot 1 april 2021. Bovendien beamen heel wat advocaten en topadvocaten dit.<

De politiek zwijgt: de oppositie houdt zich stil en de politie volgt de onwettige ministeriële besluiten volgzaam op. De media rept met geen woord over wat er ‘echt’ gaande is.

Viruswaanzin

De Belgische tegenhanger van viruswaarheid, heet bij onze zuiderburen viruswaanzin. In een verklaring op hun website schrijven ze het volgende.

“Er is een beschikking die de maatregelen buiten toepassing verklaart. De minister zegt dat dat geldt als er binnen de 30 dagen niet aan de voorwaarde was voldaan.

Dat is een leugen. De buiten toepassing verklaring ging in vanaf het vonnis. De illegaliteit ook.
Wat de rechter wel heeft gezegd is dat als de Staat niet een einde maakt aan de maatregelen binnen een maximale termijn van dertig dagen, dus voor 1 april 2021, de Staat een dwangsom moet betalen aan de eiser. De eiser van het kort geding is de Liga van de Mensenrechten.

De minister beweert dat zij aan de voorwaarde heeft voldaan door een wetsontwerp neer te leggen.Ook dat is een leugen, omdat de illegaliteit niet wordt opgeheven door een wetsontwerp neer te leggen.

De situatie op vandaag is dat de mensen gewoon niet kunnen geloven dat wat ze op papier zien staan, juist is. Zo ver zijn de mensen. Zij zijn gevangenen die niet zien dat de deur van de gevangenis open staat omdat ze het zo gewoon zijn om in de bak te zitten.”

Viruswaanzin stelt dat de mondmaskerplicht niet meer geldt, dat de scholen evenmin deze plicht mogen opleggen en ook de winkels niet. De winkels, horeca en evenementen kunnen dus open.

Vreemd genoeg kijkt zowel de pers als de publieke opinie vol ongeloof naar dit feit. Het is alsof iedereen in de gevangenis zit en de deur nu open staat, maar iedereen blijft erin zitten. De mensen durven het niet te geloven.

Veerle Coulembier, 7 mei 2021

19 Comments

 1. We hebben boete gekregen van 750 per man voor een verjaardag was voor 12uur moeten wij die betalen. Was op 13/3/2021

 2. Het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 en de daarna volgende ministeriële besluiten, is buiten toepassing verklaard betreffende de maatregelen die erin zijn uitgevaardigd.

 3. In Nederland is de situatie niet minder surrealistisch. We zijn niet alleen onze vrijheid kwijtgeraakt maar ook onze gezondheid. Want niet wijzelf maar onze regering bepaalt voortaan of we gezond zijn of een tikkende tijdbom.

  80% Van de Nederlandse bevolking bestaat uit waanzinnige lafaards die binnen één jaar tijd hun vrijheid en gezondheid hebben weggepist alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

 4. “Deze maatregelen blijven van kracht tot 21 april”. Deze zin hebben ze verwijderd

 5. Als je erover klaagt en niks er tegen doet, ben je onderdeel van het probleem.

 6. Ondertussen is de site van de Vlaamse overheid aangepast en is de einddatum van 1 april 2021 weg..

 7. Doe er dan iets aan. Wij als kleine garnalen kunnen dit onrecht niet aanvechten.De liga van de mensenrechten en advocaten wel. Er moet iets gebeuren, zodat we onze vrijheid terugkrijgen.

 8. Michael schreef:
  10 MEI 2021 OM 14:16
  Als je erover klaagt en niks er tegen doet, ben je onderdeel van het probleem.

  Vind ik niet. Klagen mag je en voor de rest doe je wat je zelf goed vind.Je zorgt goed voor je eigen. Als je tijd over hebt help je anderen. Maar in de eerste plaats is iedereen vrij om te doen wat hij wil. Zonder uiteraard iemand te schaden.
  Persoonlijk begin ik alleen mij te verzetten tegen het belasting betalen en zorgbelasting. Ik zie niet dat er goede dingen mee gedaan worden. Dan kan ik het toch beter houden?

 9. Is soms allemaal zo onduidelijk uitgelegd.
  En overal lees je wat anders .da ik op de duur helemaal nimeer weet

 10. De maatregelen blijven van kracht tot… 1 april 2021.
  1 April ! Of is dit een slechte Belgenmop ?

  Op 01-04-21 heb ik het volgende op FB gezet:

  Vanaf vandaag is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. De lockdown wordt opgeheven en de corona-testen worden gestopt. Lockdowns zijn niet op wetenschap gebaseerd maar op verzinsels en hebben geen effect op de verspreiding van het virus. Volgens de regering waren mondkapjes een experiment voor gedragsverandering en hebben geen medische waarde. Het SARS-CoV-2 virus gaat onder de mensen rond en is inmiddels endemisch. De PCR-test is niet geschikt om de diagnose COVID-19 te stellen. Per direct worden alle GGD-testen gestaakt. Excuses voor alle ongemakken in het afgelopen jaar.

 11. Het is heel simpel: er valt niks uit te leggen want het gaat erom dat men met iets bezig is waar men niet direct over wil of kan praten omdat het in werkelijkheid zo sinister is. Het heeft dan vervolgens geen zin om met z’n allen het spel te blijven spelen van doen alsof het relevant is om überhaupt nog serieus om te gaan met overheden die natuurlijk niet jouw welzijn als prioriteit zien.

 12. Kijk naar deze video van BLCBX TV en je snapt meteen hoe het komt dat vanaf 1 mei alle Corina maatregelen in België van de baan zijn. Dit komt omdat de overheid het niet is gelukt om met valide wetenschappelijke argumenten de maatregelen te onderbouwen. Om deze onderbouwing te doen hebben ze een maand de tijd gekregen van 30 maart. Het was tevoren al duidelijk dat hun dit niet zou lukken omdat er voor alle corona maatregelen sowieso geen onderbouwing is terug te voeren op harde wetenschap. Dat is ook in Nederland zo

  https://www.blckbx.tv/videos/zorg-dat-marcske-niks-overkomt-we-hebben-hem-nodig-in-het-gerecht

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.