Tien jaar De Lange Mars (Plus)

Ik kom er niet onderuit om er even bij stil te staan, vind ik. Dit jaar ben ik tien jaar met veel zin en soms ook tegenzin aan het schrijven in mijn internetkrant De Lange Mars Plus. Meestal zie je dat allerlei bedrijven of initiatieven een dergelijk feestelijk moment met een kortingscircus vieren. Dat doe ik niet. Als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het dergelijke commerciële listen om meer geld te verdienen.

Toen ik tien jaar geleden begon aan dit experiment kwam ik na tien jaar terug uit België. Teruggekeerd in mijn vaderland schrok ik mij een ongeluk. Wat was NL veranderd in een asociaal land, dat zijn inwoners naar de voedselbank liet gaan, omdat iedereen voortaan voor zichzelf moest zorgen. Aanvankelijk schreef ik over de Participatiewet, je weet wel het gedrocht van een wet dat van mensen die een uitkering willen lijfeigenen maakt. Deze mensen moeten eerst door de Staat vernederd worden voordat ze wat geld kunnen krijgen om te overleven.

Gaandeweg stuitte ik echter op nog meer overheidsmisdrijven. De jaarlijkse bezuinigingsrondes van Rutte bijvoorbeeld. Altijd was er wel een tekort waardoor gekort moest worden. Daarbij werd iedere keer heel laf naar Brussel gewezen. R. kon er ook niets aan doen, het was de EU die nu eenmaal begrotingsregels voor de lidstaten hanteert.

Mijn internetkrantje kwam iedere keer weer met artikelen die de overheid aanklaagde.

Op een gegeven moment kreeg ik hier de balen van. Ik bedacht dat ik meer positief getinte berichten zou gaan maken en doopte Delangemars om in DLM Plus. Hierbij betekent ‘Plus’ positief. Na twee jaar mezelf afgebeuld te hebben met het zoeken naar positief nieuws vond ik dat niet meer realistisch. Er is nu eenmaal veel ellende op de wereld.

Ik besloot dat de ‘Plus’ voortaan zou staan voor verdieping en ging artikelen schrijven van minimaal vijfhonderd woorden. Daardoor ben ik verplicht het onderwerp dat ik behandel diepgaander bespreken. Mijn lezers vonden dat blijkbaar positief. Vreemd is dat, je gaat weer meer negatieve berichten publiceren en plots zie je het lezersaantal toenemen.

Dat brengt me op de censuur. Je kunt je als lezer waarschijnlijk niet voorstellen hoe sneaky de zogenaamde ‘sociale platforms’ meer kritische nieuwssites behandelen. Ik heb dan ook van alles op dat gebied meegemaakt. Altijd is er wel iets waardoor lezers je artikelen, al is het maar voor even, niet kunnen vinden. Bedenk het en ze hebben het gebruikt tegen mijn site.

Gelukkig werkt dat op mij als een rode lap op een stier. Het maakt me nog meer vastberaden. Ik zoek dan net zo lang totdat ik een uitweg heb gevonden om ook die truc weer te omzeilen. Het spijt me voor de nieuwsgierige lezer, maar ik ga niet in detail vertellen wat er mis kan gaan en wat je ertegen kunt doen. Je zult wel begrijpen waarom.

Het meest hartverwarmend van 10 jaar schrijverij zijn voor mij de aanmoedigingen die ik ontving. Soms waren het van die hele kleine, maar o zo waardevolle berichtjes, zoals “Hou vol.” of “Je gaf me weer moed.”, ook “Je artikel heeft me geholpen om…”. Dat zijn hoogtepunten waarvoor je het eigenlijk doet.

Hulp geven aan mijn medemens en vooral waarschuwen voor de verschrikkelijke vaccinatie blijven mijn belangrijkste redenen om door te gaan. Daarnaast kan een mens niet kritisch genoeg zijn, dat stimuleer ik graag zo veel mogelijk.

Ik zet door niet omdat de wereld niet zonder mij kan, maar ik kan niet zonder jullie!

Rob Vellekoop, 31 mei 2021

15 Comments

 1. Dag Rob,
  Jeetje 10 jaar alweer.Ga door.!!Het is egoistisch maar we kunnen niet zonder je.
  Je word door meer mensen gewaardeerd dan je denkt!! Wij geven het ook aan elkaar door!!
  Gefeliciteerd.!!

 2. Gefeliciteerd. Ik trek even een fles open, proost. Ga zo door, je staat bij mij op nummer één. Ik zie veel herkenbare dingen in je artikelen. Mensen proberen feiten in te laten zien. Helaas is niet iedereen te redden. Soms heel vermoeiend als je tegen een muur praat…

 3. Ook ik ben altijd kritisch. Helaas wordt dat in deze maatschappij vrijwel altijd als ‘wat ben jij negatief’ uitgelegd. Voorheen dacht ik altijd dat alleen ik een andere mening had, maar gelukkig weet ik mede door dlmplus.nl dat ik niet alleen sta en dus jij ook niet! Bedankt Rob. Bedankt voor de alternatieve media!

 4. Je bent een topper Rob!
  De manier zoals je schrijft is heel aangenam om te lezen.
  Jij durft kritische vragen stellen, buiten de box denken en toch met beiden benen op de grond.

  Ga zo door, we hebben je nodig

  Groetjes Avia

 5. Beste mijnheer Vellekoop,
  Van harte gefeliciteerd met uw jubileum. Ik ben blij dat u zo kritisch bent. Uw stukken lees ik met veel “plezier”. Ga vooral door en laat u niet uit het veld slaan.

 6. van harte gefeliciteerd, Rob!!!!!!!!!
  je hebt doorgezet en bent voor velen een baken van licht
  in deze waardeloze donkere tijden
  Persoonlijk heb ik in ieder geval zeer goede herinneringen aan jou,
  je website en de betrouwbaarheid van dit alles
  bedankt voor alle moeite,
  Nelleke uit Leusden

 7. De BildeRberg- Groep Sloper,
  De Sloper.

  Hey die Rob..bedankt maar weer voor het plaatsen van MIJN reactie. hier op dit gebeuren van hier boven…dus niet!
  Vraag je….wat was hier mis mee???

  Wat schort er aan…vertel dit ook eens openlijk als je dat zou willen doen graag!…

 8. Respect beste Rob voor de volhoudendheid ook tijdens de moeilijke tijden, daar kan ik wel wat van leren. Lees regelmatig en deel soms je artikelen, verder ben nog niet zo lang hier op je blog aan het lezen maar keep up the good work!
  Met een vriendelijke oprechte groet,
  Treowd

 9. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  – .. .. – . — … —.-..-.—-.-

  Ik dank U!

 10. Van harte gefeliciteerd! Ga het vieren op deze mooie dag 🙂

 11. Ongelooflijk veel bewondering voor jou Rob, elk artikel leest als een sneltrein en dat zegt dan alles over iemands pen en de gave die eruit rolt. Maar meer dan de vorm en het allerbelangrijkste is natuurlijk de inhoud. En daarmee steek je wederom keer op keer moedig je nek uit en je steekt er torenhoog bovenuit. Want wij krijgen al die informatie mee zoals ze nergens anders te verkrijgen is. Merci merci merci 1000x dank voor elk woord dat velen rechtop houdt en graag zijn wij er ook zo voor jou!

  Gr,

  Miet

 12. Hartelijk gefeliciteerd – ga vooral op deze manier door, want ik verslind je berichten die de waarheid behelzen, zoals het werkelijk is – en hartstikke bedankt daarvoor, ik put er veel energie uit!
  Jan

 13. Heb jouw reacties op alle wendingen in de maatschappij altijd gevolgd!
  Mijn dank ervoor ben bereid de regiokrant eruit te doen,daar ik slijmerds-journalistentaal met een schimmige achtergrond niet meer pruimen kan,en daarom zou ik een jaarlijkse bijdrage willen doen,reserveren voor de linkse media,want daar kan ik niet meer omheen nu ze vanuit de regeringsplannen gaan stigmatiseren.
  Alvast bedankt voor je oprechte meningen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.