Maak je vrij: zo stap je uit de matrix

White clouds in blue sky.

We nemen de regering en hun maatregelen veel te serieus. Daarom heb ik voorgesteld je om te draaien, je leven weer op te pakken en vooral je eigen gang te gaan. Maar roepen mensen, ‘Makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat dan?’

Monster

Alles wat zich op dit moment voltrekt, het langzame ontvouwen van een giga monster dat iedereen koppelt aan een infuus, kan alleen omdat we er met zijn allen in geloven. Overheden toveren met hulp van de media een schijnwereld te voorschijn, die alleen in stand kan worden gehouden dankzij de televisie, het internet, mobiele telefonie en de krant. Op deze kanalen herhalen ze voortdurend hetzelfde verhaal in allerlei variaties: we zitten in een enorme crisis en we moeten voorkomen dat we ziek worden.

De meeste mensen geloven in dit slechte sprookje. Bovendien verzamelen (lees verzinnen) media en public relations bureau’s ondersteund door brigades van psychologen bewijzen voor de ziekte. De gegevens komen uit alle delen van de wereld. zo willen de machthebbers ons doen geloven.

Alleen de wakkere geesten kunnen nog zien wat er werkelijk gebeurt. Zij kunnen dit doordat ze niet gevangen zitten in de massapsychose (Lees: Op welke manier wordt NL mentaal steeds zieker gemaakt?)
Wat blijkt echter steeds duidelijker? De bewuste zielen weten niet wat ze tegen het monster moeten doen. Daarom demonstreren ze, uiten hun ongenoegen en proberen met feiten de slachtoffers uit de massapsychose te bevrijden! Of zij verzetten zich tegen de overheid op de manier zoals dat aangeleerd is. Dat wil zeggen via de wegen binnen de matrix. Voorbeelden zijn rechtszaken voeren, petities opstellen en andere ‘democratische’ middelen gebruiken die door de machthebbers ter beschikking zijn gesteld.

Pijlers

Vandaar dat ik de wakkeren voorstel om zich om te draaien en hun eigen leven te blijven leiden voor zover mogelijk.

Dat zeg ik omdat alle acties tegen de matrix, het systeem, zijn gedoemd te mislukken zo lang dit gebeurt op de manier die ons is aangeleerd.

De verklaring hiervoor is eenvoudig. De matrix steunt op twee pijlers. Dat is het geloof in gezag en autoriteit en het geloof of vertrouwen in de waarde van geld. Wat je ziet is dat alle acties gevoerd worden binnen de grenzen die de matrix heeft getrokken en dat is hun gebied, daar spelen zij een ‘thuis’wedstrijd.

Gezag

Als je bijvoorbeeld demonstreert tegen de regering, dan vertel je het niet met hun beleid eens te zijn. En het op een andere manier te willen doen. Je wilt een betere regering. Daarmee erken je het geloof in hun gezag. Je beweert dat het anders moet, maar zegt niet dat hun gezag lucht is die met iedere wind van ongeloof verdwenen kan zijn.

Dus zo lang je blijft geloven in gezag van mensen, die je leiders noemt en hen zo veel macht geeft dat ze over jouw leven of dood kunnen beslissen, kan er niets wezenlijks veranderen.

Steeds zal je in hetzelfde patroon vervallen. Dat is wat bedoeld wordt met ‘De geschiedenis herhaalt zich’. Het enige dat in de loop van de geschiedenis verandert, zijn de poppetjes aan de macht. Voor de rest maken ze iedere keer dezelfde fouten. Ze trekken te veel macht naar zich toe en worden vervangen door een nieuwe lichting van machthebbers met hetzelfde probleem, enzovoort.

Met andere woorden, volgens mij is het beste antwoord op geloven in gezag en dat dit vervangen door ongeloof in hun macht. Zij zijn niet onze bazen, want dat zijn we zelf!

Geld

Vervolgens komen we op de tweede pijler van de matrix: het vertrouwen in geld. Ook dat is trouwens een (bij)geloof.

Geld op zich heeft alleen waarde als ruilmiddel en is dus waardeloos. Echter door een geweldige truc is geld een schuld aan de superrijken geworden in de loop van de tijd. Lees voor een uitgebreide uitleg dit artikel maar eens (Wat zijn banken eigenlijk en kunnen zij geld maken?).

Dankzij deze trukendoos heeft een klein groepje multimiljardairs de wereld voor meer dan 90% in eigendom. Zij zijn het die aan de touwtjes trekken. Regeringen voeren alleen maar hun ideeën uit.
Lees dit artikel (De Reuzen die wereld besturen kijken niet op 30.000 doden per dag).

Met andere woorden: iedere regering binnen de matrix heeft feitelijk weinig te zeggen. Rutte voert bijvoorbeeld de plannen uit die hij van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en het WEF (World Economic Forum) heeft doorgekregen. Samen met andere regeringsleiders pretenderen ze macht te hebben, maar zij zijn niet meer dan puppets. Hoe mooi hun praatjes ook mogen zijn.

Massa

De massa kan alleen zich uit de wurggreep van de supermachtigen bevrijden als ze het geloof in geld verliezen. Met geld kopen de machtigen iedere functionaris en zetten alles naar hun hand. Met datzelfde geld duperen ze miljarden mensen, door regelmatig een financiële crisis te laten ontstaan. Als geld je monopoly is, dan kan je er al dit soort machtsspelletjes mee uithalen.

Daarom is ruil en alternatief geld dat niet aan regulier geld is gekoppeld een bedreiging van hun macht. Vandaar dat initiatieven buiten het geldsysteem hardhandig de kop worden ingedrukt. Een wereld die ruilt betekent het begin van het einde van hun heerschappij.

Omdraaien

Jezelf omdraaien en afkeren van de matrix is niet alleen je geest niet meer laten vervuilen door de technische snufjes als tv en internet, maar ook je eigen gang gaan in samenwerking met elkaar. Vertrouwen in elkaar in plaats van in de macht van machtigen, en ruil in liefde met elkaar in plaats van te vertrouwen in geld.

En als je je niet sterk genoeg voelt om dit te gaan doen, kan je jezelf mentaal trainen zodat daarmee de laatste barrière tussen jou en de vrijheid verdwijnt. Overwin je angst en onzekerheid en stap uit de matrix.

Rob Vellekoop, 21 augustus 2021

6 Comments

 1. Goed gezegd Rob,en de waarheid.Dit is de enige manier om te ontsnappen uit deze cirkel.We kunnen eenvoudig beginnen om op vrijdag zoveel mogelijk met contant geld te gaan betalen. Zodat uiteindelijk geld weer is gebaseerd op goud en arbeid en niet op krediet.

 2. Inderdaad zeer herkenbaar. De wereld van ruilhandel is een voor mij sedert 15 jaar een vertrouwd gegeven.eigenlijk alleen maar voordelen die ik van hier uit ervaren heb:

  -handel naar waarde ipv kwantiteit voor de hoofdprijs.
  -veelvuldig contact met gelijkgestemde mensen ipv
  egoïstische zielen
  -voortdurend wordt je creativiteit geprikkeld ipv
  gegenereerde afhankelijkheid
  -efficiënt benutten van diverse zaken
  (voeding,gereedschap,materiaal enz) ipv wegwerpmaatschappij
  -creatief omgaan met alternatieve energievormen ipv
  stijgende energierekeningen vanuit nutteloze zaken
  -zelfsupporting leven ipv afhankelijkheid
  -eigen voeding, eigen medicatie, eigen energievoorziening
  ipv structurele ondermijning vanuit het ‘systeem’
  -uitwisselen of uitlenen van machines en gereedschappen ipv
  kopen of huren
  -uitwisselen/delen van kennis ipv duurbetaalde adviezen met
  een beperkte houdbaarheid

  Je ontmoet de meest uiteenlopende veelzijdige en bijzonderste mensen… ik wil niks anders meer en hoewel ik in de afgelopen jaren vanuit bovenstaande visie veel geridiculiseerd werd door onwetenden wordt onze groep mensen steeds vaker wanhopig benaderd door deze verloren groep mensen om ondersteuning te bieden vanuit onze expertise op velerlei gebieden. Nu weet ik en zie ik de effecten van de reddeloosheid van het grote gros om ons heen. Nooit gedacht dat deze ‘smart maatschappij’ zóveel slachtoffers kon maken.

  Los daarvan:
  Ik ben al zeker 3 jaar niet meer in een winkel of supermarkt geweest….

 3. Voorstander van Contantbetalen wijs de omstanders erop, maar denken dan alweer zo’n wappie.
  Wij moeten de regie houden over ons handelen en zijn we overgeleverd aan hun grillen!

 4. wat een prachtig artikel rob, op mijn 72e geboortedag!!!!!Ik ben het helmaal met je eens en leef al een hele tijd zo. Ik doe zoveel mogelijk goeds met dit ruilmiddel waar we over niet al te lange tijd afscheid van nemen.

 5. Omdraaien is ook wel beschreven als Ondersteboven;
  https://www.boekwinkeltjes.nl/b/181985979/Onderste-boven-Over-hirarchie-gelijkwaardigheid/

  Het machtscentrum is reeds lange tijd afgedaald vanuit de kerk (hierarchie) via de centralistische staat (monarchie) en de macht kwam reeds bij de burgers te liggen (demoarchie) in de economische sfeer. Omdat het maatschappelijk organisme in een staat van ontbinding verkeert (o.m. aangestuurd door de big pharma / de moreelloze industrie) zijn we beland in anarchie, waar feitelijk geen top-down en machtscentrum meer recht van spreken heeft. Vanuit de chaos solidair samen werken geeft hergeboorte vanaf de basis voor een nieuwe economie. Wat hier sociaal in kan zijn is het vrije ‘koninklijk aandoende’ recht je eigen behoeftes uit te spreken (klant is koning!). Wat dan torent in de top van het economisch leven (als nieuwe hierarchie) is het associatie-ideaal. Ook in het rechtsleven staan we voor een totaal herbegin. Het referendum kan ons helpen de persoonlijk gekozen burgemeesters, districtbestuurders en landbestuurders te machtigen. Dit zijn de nieuwe ‘monarchen’. Hun kroon is het vrije publiek debat. Werkgroepen kunnen opstaan (en doen dat al) binnen de culturele sfeer om mensen mandaten toe te kennen die mission statements (als spirituele juweeltjes) formuleren. Mission statements, publieke debatten en het associatie-ideaal vormen dan de top als getransformeerde hierarchie (ondersteboven). Mandatarissen, persoonlijke gekozen politici en vrij consumptiegedrag vertegenwoordigen de burgerijke/democratische rechtssfeer. De wilskracht om nu op te staan uit de chaos moet voortkomen uit werkgroepen, referenda en rechtvaardig economisch handelen. Dit begrijp ik uit ‘Ondersteboven’ van Lex Bos. Een handboek om ons te verrijzen uit deze chaos.

  Bos, Lex – Onderste boven. Over hiërarchie, gelijkwaardigheid e
  Schrijver: Bos, Lex
  Titel: Onderste boven. Over hiërarchie, gelijkwaardigheid en dienstverlening in het sociale leven
  ISBN: 9073310377
  Uitgever: Nearchus C.V.
  Bijzonderheden: 2005, paperback, zo goed als nieuw, 186 pag
  Prijs: € 5,50 (Excl. verzendkosten)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.