Binnenhof belegerd door #vrijheidskonvooi met trucks, trekkers en auto’s

In de vroege ochtend van zes uur rijden zaterdag de eerste trucks de hofstad binnen en blokkeren de toegang tot het Binnenhof. De eerste veertig vrachtwagens belegeren het parlement. Vanuit allerlei richtingen stromen de vrijheidskonvooien binnen.

Volgens #convoynederland is iedereen welkom op wielen voor een meerdaagse actie, waarbij de deelnemers van plan zijn om te blijven tot maandag. Niet alleen trucks en trekkers maar ook cateringwagens rijden mee. Een van de deelnemers aan deze actie zegt:’we gaan hier net zo lang mee door tot het hele zooitje uit het Binnenhof is opgerot.’ Er wordt ook een café gebouwd voor het Binnenhof.

De politie probeert ondertussen de actie te traineren door mensen aan te houden of tegen te houden. Maar ook politiewagens komen vast te zitten in het konvooi dat aanzwelt. De stad staat in ieder geval vast.

Om te voorkomen dat meer konvooien binnenrijden is de Utrechtsebaan afgesloten. Het treinverkeer naar Den Haag is verstoord, waarschijnlijk door toedoen van de autoriteiten!

Convoy Nederland is de organisator van het vrijheidskonvooi dat voor deze meerdaagse actie Den Haag zal bezetten.

Zij melden via Telegram:

…deze beweging heeft als doel om actie te voeren tot alle maatregelen die de afgelopen twee jaar zijn ingevoerd, volledig zijn afgeschaft. Convoy NL rijdt door tot er grondige en blijvende veranderingen zijn doorgevoerd. Dit kan zo niet langer.

Rob Vellekoop, 12 februari 2022

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.