Truckers gegijzeld door de stad van Vrede en Recht

De meer dan 300 voertuigen die gisteren op uitnodiging van de gemeente Den Haag zijn ingegaan worden door diezelfde gemeente gegijzeld. Zij zijn verboden om naar het Malieveld te gaan, omdat dan hun wagens in beslag zullen worden genomen, zo luidt het dreigement van de burgemeester Den Haag (stad van vrede en recht).

Nadat de organisatie van het vrijheidskonvooi besloot om onder druk van inbeslagname van de auto’s uit de bezette stad te vertrekken, konden ze de nacht overblijven op het terrein van Den Haag even buiten de stad.

De gemeente beloofde vooraf dat de wagens om 8 uur zondagochtend weer zouden kunnen vertrekken.

Tot hun verbazing staat rond deze tijd de politie voor de gesloten poort van het terrein bij het ADO Den Haag stadion en blijken ze het terrein niet af te mogen. Dit op basis van een niet ondertekende noodverordening (zo gaat dat in bananenrepubliek NL).

Met andere woorden de burgemeester gijzelt hen. Na een aantal uren onderhandeling mogen (let op dit woord) alsnog tien wagens naar het Malieveld vertrekken en de rest mag de stad van Vrede en Recht niet in.

Hierop besluiten de gegijzelden dat dan niemand naar het Malieveld zal gaan en dat ze bij wijze van statement allemaal op het terrein van de gemeente zullen blijven staan.

Vandaag organiseert Nederland in verzet een demo op het Malieveld in Den Haag tegen de coronamaatregelen.

13 februari 2022 Nederland in Verzet – Malieveld – Den Haag

Verzamelen: 12.00 uur

Start: 13.00 uur

 

Rob Vellekoop, 13 februari 2022

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.