Benoem de verschillen: wat is het onderscheid tussen een bende en een regering?

Na het laatste debat in de Tweede Kamer met een minister die zich niet houdt aan de spelregels die voor een regering gelden, herinner ik me ineens de schokkende vraag die Larken Rose aan ons stelt in zijn boek ‘Wat is het verschil tussen een bende en een regering? Aan de hand van zijn boek heb ik overeenkomsten verzameld tussen een misdadigersbende en een regering. Een schokkende reeks termen die hetzelfde betekenen maar omdat ze in het ene rijtje staan ‘goed’ zijn terwijl de acties in het verkeerde rijtje misdadig zijn. Dankzij het sausje van gezag zien misdadige handelingen er ineens veel beter uit. Kijk zelf maar.

Wat is het verschil?

Als een Bende het doet, dan heet het: Als een Regering het doet, dan noemen we het:
Aanvoeren Regeren
In beslag nemen van geld Boete
Geweld Straf
Geld eisen onder bedreiging van geweld Belastingheffing
Beroving, afpersing Belastingheffing
Moord Straf of het doden van de vijand
Gehoorzaamheid op straffe van geweld Gehoorzaamheid op basis van het geloof in de macht van de regering
Relatie lid – club
(beperkte tijd)
Relatie burger – overheid, (levenslang vanaf geboorte tot aan dood)
Mensen commanderen, intimideren Regelgeving/ rechtshandhaving
Bedreiging Wetgeving
Gebied waarover een bende het recht claimt te heersen Land of natie
Door op zondag in deze buurt een auto te besturen ga je akkoord dat ik jouw auto afpak Door in dit land te wonen, stem je automatisch in met de wetten van dit land (anders verhuis je maar)
Liegen De zaken onjuist voorstellen
In beslag nemen van (on)roerende zaken Onteigening

Let op! De acties in de eerste kolom kunnen niet door de beugel en wijzen we af. De handelingen uit de tweede kolom keuren we goed, omdat de overheid de uitvoerder is en deze hebben we, zoals ons geleerd is, democratisch gekozen. Met andere woorden zij voeren uit wat wij willen. Dat geloven we nog steeds, anders zouden we al lang voor een andere vorm van regeren hebben gekozen.

Toch zijn het exact dezelfde acties in de eerste en tweede kolom, waarbij alleen de naam van de actie afwijkt.

Vertrouwen

Het is een vaak gehoord argument van mensen die zeggen dat we niet zonder overheid kunnen. Terwijl we voor dezelfde acties dus ook een bende zouden kunnen inschakelen. Deze bende vertrouwen we niet, de regering geven we wel het vertrouwen, terwijl deze zoals deze week weer bleek in de Tweede Kamer, de bevolking keer op keer een loer draait.

Het gezag is volgens Rose in zijn boek ‘Het meest gevaarlijke bijgeloof’. Daarmee geeft hij feitelijk blijk van een hele optimistische kijk op de zaak. Want als je enkel op basis van geloof een bepaalde samenleving (lees regeringsvorm) in stand houdt, kan je deze dus net zo gemakkelijk weer veranderen.

Het enige dat je daarvoor moet doen is je ervan bewust worden waarom je alle acties van de overheid accepteert. Daarna kan je er bewust toe overgaan samen met anderen te kiezen voor een nieuwe samenleving met een meer rechtvaardige manier van samenleven.

Optimisme

Dit optimisme verwoordt Larken Rose op de volgende manier:

“..noch bendes, noch coöperaties worden ooit ‘regering’, tenzij de mensen geloven dat ze het recht hebben om te regeren. En wanneer het volk als geheel zich weet te bevrijden van de mythe van ‘gezag’, is er geen revolutie nodig om vrij te zijn; ‘regering’ zal gewoon ophouden te bestaan, omdat de enige plek waar het ooit bestaan heeft, is in de verbeelding van hen die het bijgeloof van ‘gezag’ aanhangen.”

Volgens Rose kunnen mensen rechten die ze niet hebben, ook niet delegeren, dus kan nooit iemand het recht krijgen om te ‘regeren’. Het enige recht dat een mens heeft is te leven op zijn eigen manier. Alle overige rechten zijn slechts kunstmatig en bedoeld om anderen te overheersen.

Uitdaging

Vervolgens ligt er een gigantische uitdaging. En daar zullen veel mensen het Spaans benauwd van krijgen, zo gewend als ze zijn dat er slechts 1 plan is waarnaar ze nu leven. Voor een alternatief zullen miljarden individuele plannen nodig zijn. Er zal dus geen enkele leidende gedachte meer zijn (maar nog wel leiders, alleen dan op een andere basis). Ieder persoon zal zijn eigen vrije wil en zijn verantwoordelijkheid moeten volgen.

Hij kan natuurlijk alleen dan handelen als hij over voldoende zelfvertrouwen beschikt, met andere woorden genoeg durf heeft. Larken Rose gaat uitvoerig hierop in. Een mens bezit uitsluitend zichzelf en er is geen ‘rechtmatige’ meester.

Kortom hij stelt ons voor een uitdaging, vrij van allerlei kunstmatige barrières die zijn ontstaan door het geloof in gezag. Ik raad je aan jezelf uit te dagen, en voor jezelf te bedenken op welke manier jij in de nieuwe situatie je leven zou inrichten.

Het meest gevaarlijke bijgeloof

Dit boek is verkrijgbaar bij de sponsor van DLM Plus, namelijk Academy of Happiness.

 

Rob Vellekoop, 2 april 2018 en 10 april 2022

9 Comments

 1. Er is nog een verschil tussen “onze” (de mijne is het niet) regering en de maffia. De maffia helpt nog wel eens iemand die geen poot meer heeft om op te staan.

 2. Hoi Rob,

  Zouden we het in dit kader ‘s kunnen hebben over het verschil tussen delevende mens en de ‘natuurlijke persoon’? En wat dat betekent voor wie we zijn ten opzichte van de ‘overheid’?

  En wat dat betekent voor onze vrijheid?

  (Iets meer dan een) tipje van de sluier: hoe het werkt dat de overheid ons kan laten doen wat ze wil, welke conditionering/hypnose daaraan ten grondslag ligt, en hoe we ons daarvan kunnen bevrijden – en dat dat heel simpel is (https://www.bitchute.com/video/iZzeKRBWjap6/)

 3. BILL GATES KOOPT EEN NEDERLANDSE MINISTER VOOR ONDERWIJS MET GOEDKEURING
  VAN HET KONINKLIJK HUIS.

  Rutte en Kaag benoemen op instructie van Bill Gates en Willem Alexander de nieuwe minister van onderwijs.

  ZE KOMEN VOOR JE KINDEREN! Ouders en grootouders kom op voor uw kinderen!

  Jaarlijks terugkerende injecties met experimentele gen therapeutica
  staan uw kinderen te wachten in 2024.
  Agenda 2030 gaat de hersentjes spoelen vanaf de basisschool.
  https://www.denieuweschoolnoordwijkerhout.nl/

  BILL GATES GROOTINVESTEERDER IN EXPERIMENTELE GENTHERAPEUTICA KOOPT DE WERELD GEZONDHEIDS ORGANISATIE (WHO) MET MANDAAT VAN DE VERENIGDE NATIES EN MAXIMA ALS VERTEGENWOORDIGER VAN HET NEDERLANDSE VOLK.

  https://gezondverstand.eu/2022/01/28/is-de-minister-van-onderwijs-verbonden-met-de-machtsgreepplegers/

  WAKKER WORDEN !!!

 4. Beste Kees,
  Veel mensen dringen aan om dat eens te beschrijven net als jij. Ik ga mijn best doen.

 5. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Krabt U zich maar achter de oortjes of U nog wel achter Uw eigen overheid gaat staan.
  SAS en Delta Force maken deel uit van “geheime oorlog”, vertelde een Franse inlichtingenbron aan Le Figaro.

  Speciale elitetroepen uit het VK en de VS zijn in Oekraïne aanwezig sinds het begin van de vijandelijkheden met Rusland eind februari,vertelde een bron in de Franse inlichtingengemeenschap naar verluidt vorige week aan een Le Figaro-verslaggever.

  De claim werd zaterdag gemeld door de senior internationale correspondent van de krant,Georges Malbrunot,de dag waarop de Britse premier Boris Johnson zijn verrassingsbezoek aan Kiev bracht.
  De Britse leider werd naar verluidt omringd door bewakers van de elite SAS-troepen,hoewel deze bewering niet officieel werd bevestigd.
  VK hoopt dat Oekraïne zal blijven vechten.

  SAS-eenheden “zijn sinds het begin van de oorlog aanwezig in Oekraïne,net als [sic] de Amerikaanse Delta’s”,tweette Malbrunot,daarbij verwijzend naar een Franse inlichtingenbron.
  Hij voegde eraan toe dat Rusland volgens de bron goed op de hoogte was van de “geheime oorlog” die buitenlandse commando’s tegen zijn troepen voerden.
  Le Figaro nam zijn verslag op in hun updates over Oekraïne.
  Britse media meldden eerder dat tientallen “gepensioneerde” SAS-soldaten naar Oekraïne waren gegaan of van plan waren om hun expertise in verkenning en antitankoorlogvoering bij te dragen aan de zaak van Kiev. Hun diensten werden naar verluidt betaald door “een land in Europa, nog te noemen, via een particulier militair bedrijf” in plaats van door de Britse regering, volgens de Britse tabloid de Daily Mirror.

  Het Russische leger meldde bij verschillende gelegenheden actie tegen wat het beschreef als “huurlingen” die voor Oekraïne vochten. Een van de recente voorbeelden was op zaterdag, net toen Johnson en Borell in Kiev waren.

  Het Russische ministerie van Defensie zei dat Kiev probeerde een burgerschip te gebruiken in zijn laatste mislukte poging om hoogwaardig personeel te evacueren uit de havenstad Mariupol, waar enkele van de meest intensieve gevechten tijdens het conflict plaatsvonden. De personen die bedoeld waren voor evacuatie werden geïdentificeerd als leiders van het ultranationalistische Azov-bataljon en buitenlandse huurlingen. Er zijn onbevestigde berichten dat honderden buitenlanders in Mariupol kunnen worden geblokkeerd, samen met enkele duizenden Azov-troepen.
  Oekraïne legt uit waarom het stopte met het werven van buitenlanders
  Lees verder
  Oekraïne legt uit waarom het stopte met het werven van buitenlanders

  De VS en het VK hebben publiekelijk verklaard dat ze niet van plan waren hun troepen bij de gevechten in Oekraïne te betrekken. Beiden zijn belangrijke wapenleveranciers aan Kiev en trainden voor het Russische offensief soldaten in Oekraïne. De experts zouden in de aanloop naar de vijandelijkheden uit het land zijn teruggetrokken.

  Het Britse ministerie van Defensie verbood actieve dienstleden begin maart om naar Oekraïne te reizen, omdat het overtreden van de regel tot vervolging zou kunnen leiden. Kiev riep vrijwilligers in het buitenland op om zich na de Russische aanval aan te sluiten bij het pas opgerichte ‘buitenlandse legioen’.

  Rusland lanceerde eind februari een grootschalig offensief tegen Oekraïne, nadat Oekraïne de voorwaarden van de in 2014 ondertekende Minsk-overeenkomsten niet uitvoerde, en de uiteindelijke erkenning door Rusland van de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk. Het door Duitsland en Frankrijk tot stand gebrachte Minsk-protocol was bedoeld om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

  Rusland heeft sindsdien geëist dat Oekraïne zichzelf officieel verklaart als een neutraal land dat nooit zal toetreden tot het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief niet is uitgelokt en ontkent dat het van plan was de twee rebellenregio’s met geweld te heroveren.

  Tja dit zal RTL- nieuws en de NOS U NIET gaan vertellen!
  Nee alleen als er een foute bom ergens is gevallen,en wie daar van dan ook de schuldige mag zijn….dat staat allang vast..Rusland natuurlijk…nu loopt er een dame daar rond daar die alles in kaart gaat brengen van oorlogs misdaden….nou heel simpel…Rusland…..er is op grote schaal een hetze aan de gang die als maar groter en groter aan het worden is,OOK tegen China is men op volle toeren bezig.

  Weet U nog de USA president verkiezingen hoe die waren verlopen…..dit is het gevolg er van….democratische mensen daar willen alleen maar de totale heerschappij over de wereld bevolking.
  Maken en Verkopen dood en verderf.
  Soros heeft nu al een aantal miljarden geschonken aan de democraten zodat hij wil dat zij door gaan na de volgende verkiezingen….dus wie geld heeft kan blijkbaar alles (om)kopen….MADE IN USA!!

  Ik dank U!

 6. Op 24 april gaan de fransen stemmen of Macron in het Élisée blijft of dat hij plaats moet maken voor Marine Le Pen. Wordt het Le Pen dan gaat Frankrijk uit de EU en is het over en uit voor de EU.

 7. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  USA cq J-Biden,maakt zich schuldig aan opzettelijk uitlokken van een oorlog aan het oost front….valse leugen en aanmaning de wereld in sturen.
  Jaren lang daar in een ander land…ex sovjet uni…het maken van bio/chemische wapens en wat er nog meer wordt verzwegen voor de buiten wereld om de schone schijn op te houden.
  In de USA komen steeds meer mededelingen naar buiten hier over dat Biden en kompanen een niet al te schoon ventje is/zijn.

  Waar het de Amerikanen om gaat is ook dat er een grotere kans is ontstaan dat de Dollar in versneld verval gaat geraken.
  Dat land is al triljoenen failliet!
  Aan het oost front is het ontstaan van de BRICS landen en dat zint meneer de Amerikaan niet.
  Natuurlijk niet want dan kan de Amerikaan geen sancties opleggen aan landen die NIET in het keuslijf lopen…..kijk alleen maar naar Iran!

  Kijk verder dan Uw neus lang is want U wordt opzettelijk voor gelogen en gebruikt van hun eigen statement.
  Nederlanders wordt eens massaal wakker,denk niet alleen maar aan eigen ik en zo veel mogelijk geld….dat laatste dat bepalen de elite wel voor U of U er bij mag horen.

  10% graan komt uit Oekraïne en de wereld lijd meteen honger???
  De friet tent zit op de hoek!!

  Woningen voor de nieuwe ginneratie die zijn er nog steeds niet,wel voor de Oekraïners,de maandelijkse zorgpremie gaat niet met 15,- om hoog maar minimaal 20.- de Oekraïners hebben ook zorg nodig en dat gaat U betalen.
  Het wordt de hoogste tijd voor Nexit,eigen volk is nu het eerste aan de beurt,het eigen volk heeft nu onderhand wel genoeg gewacht voor dat men aan de beurt komt!

  Als laatste nog even dit,men spreekt over de reset…2030…nou ik denk meer aan een totale vernietiging van deze planeet.

  Ik dank U voor het lezen!

 8. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Wie en wat is nou de fake nieuws gever??
  Nederland of Rusland?
  Lekker de zaak op jutte en verdraaien…list en bedrog om zo in het GOEDE dag licht te kunnen blijven staan.

  Russisch vlaggenschip ‘blijft drijven’ na explosie van munitie – Ministerie.

  Het Russische ministerie van Defensie zei donderdag dat zijn vlaggenschip aan de Zwarte Zee, de Moskva, dat betrokken was bij de militaire operatie van Moskou in Oekraïne,nog steeds drijft nadat een brand munitie-explosies aan boord veroorzaakte.

  “Er is geen open vuur.
  De munitie-explosies zijn gestopt. De Moskva-kruiser blijft drijven”,zei het ministerie in een verklaring.

  Het voegde eraan toe dat de “belangrijkste raketbewapening” van het oorlogsschip niet is beschadigd en dat de bemanning is geëvacueerd naar nabijgelegen schepen in de Zwarte Zee.

  “Er zijn maatregelen aan de gang om de kruiser naar de haven te slepen”,zei het ministerie.

  Het Oekraïense leger zei eerder dat het het Russische oorlogsschip had geraakt.
  Het Russische ministerie van Defensie zei echter dat de oorzaak van de brand nog niet is vastgesteld.

  De Moskva – die samen met andere schepen van de Moskouse Zwarte Zee-vloot de zuidelijke stad Mariupol blokkeert – kreeg al vroeg in de oorlog bekendheid toen het Oekraïense grenstroepen die het strategische Snake Island verdedigden opriep zich over te geven,maar dit werd uitdagend geweigerd.

  De troepen in kwestie werden aanvankelijk verondersteld te zijn gedood,maar werden in feite gevangengenomen.

  Volgens het Oekraïense parlement werden ze eind maart vrijgelaten als onderdeel van een gevangenenruil met Rusland.

  De Oekraïense ombudsvrouw voor de mensenrechten,Lyudmyla Denisova,zei dat de soldaten hadden beschreven dat ze naar een onbekende locatie waren gebracht waar ze onder vrieskou werden vastgehouden en bevriezing kregen.

  Ik dank U voor het lezen.(NOS…RTLZ!)

 9. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  De BRICS landen.
  Na Russische olie schakelt India over op z’n steenkool:invoer verdubbeld,ondanks waarschuwingen VS.
  Het SLOPEN van de DOLLAR.

  Terwijl Europa en de Verenigde Staten alles in het werk stellen om Rusland diplomatiek en economisch te isoleren, blijft India vrolijk zakendoen met het Russische regime.
  De grootste democratie ter wereld,die de Russische invasie in Oekraïne niet wil veroordelen,stelt nog steeds haar havens open voor de grondstoffen die autocraat Vladimir Poetin verkoopt.

  Vorige week heeft de Europese Commissie nog een verbod op Russische steenkool voorgesteld als onderdeel van een nieuwe reeks sancties tegen Moskou.
  Maar aan de andere kant van de wereld,in India, is de import van steenkool uit Rusland in maart gestegen tot een niveau dat in meer dan twee jaar niet meer is voorgekomen,zo blijkt uit gegevens van het grondstoffeninformatiebureau Kpler.

  New Delhi, dat voor zijn energievoorziening sterk afhankelijk is van import,was eerder gevallen voor de olie die Rusland tegen lage prijzen wil dumpen;zo heeft het sinds 24 februari al 13 miljoen vaten ruwe olie van de Russen gekocht.
  Dit is bijna evenveel als de 16 miljoen vaten die in 2021 zijn afgenomen.
  70 procent van de elektriciteit in India is afkomstig van steenkool

  De Indiase regering volgt dezelfde trend voor de zwarte delfstof: de invoer van steenkool uit Rusland heeft 1,04 miljoen ton bereikt,het hoogste niveau sinds januari 2020.
  Dat bevestigde Matthew Boyle,analist bij Kpler,aan CNBC. Maar liefst tweederde van het volume van maart kwam uit Russische havens in het Verre Oosten,waarschijnlijk na het begin van de oorlog eind februari.

  “De markten vermoeden dat India en China hun steenkoolimport uit Rusland zullen opvoeren, wat het effect van een formeel EU-verbod op de invoer van Russische steenkool gedeeltelijk zou compenseren.” Dat noteerde Vivek Dhar, hoofd van het onderzoek naar mijnbouw en energie bij de Commonwealth Bank of Australia,in een vorige week gepubliceerde nota.

  New Delhi bevestigde vorige maand tegenover Reuters dat het zijn invoer van Russische cokes ging verdubbelen om er zijn staalfabrieken mee te bevoorraden.

  Voor het begin van de oorlog importeerde India niet meer dan 2 procent van zijn steenkool uit Rusland.
  Maar het land blijft sterk afhankelijk van de delfstof:het is de tweede grootste verbruiker ter wereld,na China,en 70 procent van zijn elektriciteitsproductie is er nog steeds van afhankelijk.
  Als Moskou steenkool kan leveren tegen lage prijzen,zal New Delhi dat niet weigeren.
  Woede van Washington

  Dit besluit valt niet in goede aarde bij Washington;het aantal geruchten over economische sancties neemt toe.
  De regering van de VS heeft gewaarschuwd dat India aanzienlijke gevolgen zal ondervinden indien het zich aan de zijde van Moskou zou scharen,aldus ingewijden.

  “Ondanks de waarschuwingen van het Westen blijft India afhankelijk van zijn toeleveringsketen met Rusland voor natuurlijke hulpbronnen zoals olie en steenkool”,wierp Samir N. Kapadia,hoofd handel bij het adviesbureau voor overheidsrelaties Vogel Group,op.

  Het Witte Huis heeft tot dusver twee “waarschuwingsschoten” gelost, waarbij India onder druk werd gezet om aan de “juiste kant van de geschiedenis” te staan en zich niet met Rusland te verenigen.
  Er komt waarschijnlijk geen derde als dit zo doorgaat.
  De aard van deze sancties is echter nog onbekend.
  Moskou zoekt nieuwe partners

  Ondertussen is Rusland op zoek naar nieuwe energieklanten, zowel in eigen land als in het buitenland, nu de vaste afnemers van zijn energieproducten hun heil elders zoeken of hun aankopen verminderen. Tijdens een vergadering met hoge ambtenaren op woensdag heeft Poetin namelijk erkend dat zijn land met ernstige exportproblemen kampt.

  Vraagje…..ja ik heb een vraag….zou meneer J.Biden en zijn kompanen nu een oorlog gaan voeren met India?

  Ik dank U vriendelijk voor het lezen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.