Hoe de wil als bron van alle conflicten ons ziek kan maken

Levenslang zijn we in conflict met onszelf en onze omgeving. Dat conflict is gemakkelijk te herkennen. We reageren hierop met een negatieve emotie: boosheid, angst, verdriet, wantrouwen. Maar wat houdt dat nu precies in, of beter nog waardoor ontstaat het? Ik zal dit laten zien aan de hand van een voorbeeld uit mijn eigen leven, met de gezondheidsconsequenties die dit kan hebben volgens Dr. Hamer.

Ik wil

Het is niet altijd even gemakkelijk te herkennen, onze wil. We zullen namelijk niet steeds tegen onszelf of een ander duidelijk zeggen dat we iets van die persoon willen. Om bijvoorbeeld niet bazig over te komen, kunnen we zeggen dat iets ‘ons niet aanstaat’ of dat we ‘er een hekel aan hebben’. Ook kunnen we het verpakken als een suggestie, ‘zou je het op een andere manier kunnen doen?’ Kortom er is camouflagemateriaal te over. Echter de reactie blijft hetzelfde. Of we accepteren dat een ander niet doet wat we willen of we verzetten ons ertegen. Dat verzet daarover gaat het hier, want dat geeft het conflict.

Alles wat niet gaat zoals wij dat willen kan leiden tot een conflict en dat conflict kan onze gezondheid meer aantasten dan je op het eerste gezicht denkt. Dat heb ik persoonlijk al vele jaren ondervonden.

Laten we eerst even kijken wat er gebeurt met ons als we een conflict hebben. Op dat moment overkomt ons iets dat we niet willen. Iemand doet lelijk tegen ons, of zoekt ruzie, iemand doet het tegenovergestelde van wat we van hem of haar verwachten, iemand scheldt, liegt, of verdwijnt uit ons leven. Of we worden geconfronteerd met omstandigheden waarmee we het oneens zijn. Denk aan slecht weer als je moet gaan autorijden, of storm, hittegolven, enzovoort.

Aanvaarden

Als we reageren met een negatieve emotie dan weten we direct dat we uit evenwicht zijn. Dat betekent dat we nog iets (af) te leren hebben. In zo’n situatie voelen we ons namelijk niet goed en zijn even onszelf kwijt. Daarom kunnen mensen vaak met boosheid of verdriet op een manier reageren die zij niet van zichzelf verwachten. Steeds zullen we zo reageren in een dergelijke situatie totdat we die verandering geaccepteerd hebben, daarna zal er bijvoorbeeld geen boosheid meer zijn als iemand ons uitscheldt.

Reageren we op die ongewenste omstandigheid zonder dat het ons emotioneel van stuk brengt, dan aanvaarden we wat er gebeurt voor dat moment. Pas als we zonder negatieve emoties op een verandering  reageren, blijven we in balans. Dat wil niet zeggen, dat we er niets tegen doen en het laten zoals het is. Nee, maar er is geen negatieve emotie bij ons. Je kunt bijvoorbeeld kalm blijven als iemand iets van jou steelt, maar dat houdt niet in dat je daarna niet naar de politie gaat of iets anders tegen de diefstal onderneemt. Alleen boosheid is overbodig, dat besef je dan. Deze brengt je namelijk niets verder, dan een onbezonnen actie van jouw kant.

Als je het weet, waarom doe je er dan niets aan?

Ondanks dat ik dit weet, en het zelfs bij mezelf (vaak) herken, heb ik het nog altijd moeilijk met dingen die niet gebeuren op de manier zoals ik dat wil. Dus ik realiseer me dat iets botst met wat ik wil, met mijn wil, en toch laat ik dit gebeuren. Gelukkig niet altijd, maar nog steeds na vele jaren training komt dit te veel voor.

Dat komt omdat je van jezelf gemakkelijk dingen over het hoofd kunt zien of emoties ontkent (de zogenaamde blinde vlekken). Bijvoorbeeld, ik ontken dat iets me irriteert of ik geef niet toe dat ik boos ben. Ik zal het nog concreter maken, ik heb dankzij een aanwijzing van verschillende mensen ontdekt waardoor ik allergisch ben voor bepaalde voeding. Toen mijn vrouw het me suggereerde ontkende ik het direct. Toen daarna een vriendin het vertelde, moest ik het eerst in het boek lezen waardoor een voedselallergie ontstaat, voordat ik het accepteerde. Pats boem voor mijn gezicht stond de waarheid en die was hard. Reken maar, ook erg raak!

Gezondheidsproblemen

Nog even terug, je kunt dus ziek worden doordat iets gebeurt dat in strijd is met jouw wil. Ik accepteer bepaalde inzichten niet die mijn partner heeft. Uiterlijk reageer ik hierop meestal niet, dus ik verberg mijn negatieve emoties (ook voor mezelf). Ondertussen is die negatieve emotie van ergernis onderhuids wel aanwezig en deze komt er bij mij ook weer uit. Namelijk in de vorm van eczeem in mijn gezicht.

Dat laatste is de diagnose van Dr. Hamer. Dit kan ik afleiden uit ‘Zielsoorzaken van ziekte’, (Naar de 5 biologische natuurwetten, ontdekt door Dr. Hamer) pagina 191, gluten- en lactoseintolerantie. Letterlijk komt het erop neer dat ik iets niet kan verteren, het is een onverteerbare ergernis.

Dr. Hamer gaat ervan uit, zoals je in bovengenoemd boek kunt lezen, dat deze ergernis ophoudt, nadat ik de vijf natuurwetten heb leren kennen en de verbanden begrijp. Dan lost het conflict vanzelf op!

Dat vind ik heel aardig. Er vindt dus een ontmoeting plaats tussen mijn wil en iets wat er niet aan voldoet (letterlijk: ik krijg mijn zin niet), met als gevolg ergernis. Deze ergernis (negatieve emotie) blijkt voor mij letterlijk onverteerbaar, want het veroorzaakt een reactie in mijn darmen.

De vraag is nu, ben ik voortaan vrij van allergieën. Daarop kan ik nog geen antwoord geven, want de ontdekking is heel pril en de ergernis heb ik met ups en downs al vele tientallen jaren samen met de reactie in mijn gezicht.

Dr. Hamer

NGM (New German Medicine of Nieuwe Germaanse Geneeskunde) met als oprichter Dr. Hamer is een nieuwe zienswijze in de geneeskunde, maar ook een nieuwe filosofie van het bewustzijn.

Het is het besef dat ons organisme een onuitputtelijke creativiteit bezit en opmerkelijke zelf genezende vermogens.

Het is ook de erkenning dat elke lichaamscel een biologische wijsheid in zich draagt, die wij met alle levende wezens delen. Niet eerder in de geschiedenis was er een therapie die was gericht op de oorzaak van de symptomen, zoals de eczeem bij mij die veroorzaakt wordt door onverteerbare ergernis.

Volgens Dr Hamer is NGM een geneeskunde in natuurwetenschappelijke zin en is te reproduceren met elke eerstvolgende casus. Ze bevat geen enkele hypothese.

Meer over Germaanse Geneeskunde in deze pdf – Zielsoorzaken van ziekte
Artikel over NGM Nieuwe zienswijze geneeskunde na 40 jaar nog steeds niet aanvaard

Wil je dit artikel delen met anderen?
Stuur het dan per e-mail door en verklein de kans dat het bericht gecensureerd wordt.

Rob Vellekoop, 14 februari 2023

2 Comments

  1. Het is niet eenvoudig om je niet gek te laten maken. De grootste terroristische aanslag ooit op ons milieu en op onze economie is uitgevoerd door onze Amerikaanse vrienden: de aanslag op de North-stream pijpleiding. Heel Nederland in de kou gezet en geen woord hierover in de politiek. Om ons aller aandacht van deze misdaad af te leiden berichten de mainstream media er ook niets over maar in plaats daarvan wordt onnozele en volstrekt onbelangrijke berichtgeving over een Chinese ballon, UFO’s en aliens tot ongekende hoogte opgeblazen. UFO’s en aliens…beseft men wel hoe groot het heelal is? Een ruimteschip met aliens dat eeuwen lang met de snelheid van het licht onderweg is naar de aarde om een paar cirkels te maken in het graan bij Blackpool om vervolgens weer te vertrekken? Gaat het nog een beetje? Gooi dus om te beginnen uw televisie uit het raam en de krant er achteraan. Word weer mens.

  2. ik ben zelf ook aanhanger van bodemloos relativisme, johan. maar zoals jij het onder woorden weet te brengen, prachtig!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.