Hennep of cannabis – al duizenden jaren een zegen voor de mensheid

Foto 123rf

Een bijdrage van Anastha Aurora

Cannabis is zonder twijfel de meest nuttige plant op Aarde en een waar geschenk van de natuur. Anastha Aurora verzamelde een schat aan wetenswaardigheden over deze wonderbaarlijke verboden plant. Hij werd verboden toen bleek dat multinationals er niet genoeg aan konden verdienen!

Drie hoofdvariëteiten

Er zijn drie Cannabis hoofdvariëteiten (sativa, indica en ruderalis) en verschillende benamingen naargelang het gebruik. Marihuana (of wiet en hasj) zijn de vrouwelijke bloemhoofden van de Cannabis plant die (veel) THC bevatten en daardoor psychoactief inwerken op het bewustzijn van de gebruiker. In veel landen is marihuana (voorlopig) nog ‘illegaal’. Hennep is de naam voor de andere delen van de Cannabis plant (stengel, vezels, bladeren, zaad,…) die tal van nuttige toepassingen kennen en in principe overal legaal zijn.

Omdat zowel de illegale als de legale delen van dezelfde plant komen, is er makkelijk aanleiding tot verwarring. Die verwarring werd trouwens zo’n 100 jaar geleden bewust gecreëerd door rijke industriëlen die hun winsten uit petroleum, katoen, papier en houthandel veilig wilden stellen (zie verder).

Een aantal landen hebben dan ook een lijst met henneprassen opgesteld (die weinig tot geen THC bevatten) en toegelaten zijn voor industriële toepassingen. Want er zijn ondertussen meer dan 5000 soorten en variëteiten Cannabis op de markt, sommige zijn veredeld tot een sterke marihuana soort (met veel THC), andere tot uitstekende vezelhennep.

If nature is illegal, freedom doesn’t exist.

Tienduizend jaar

Hennep wordt al langer dan 10.000 jaar geteeld (China, Egypte, Rusland, India,…) vooral als bron van vezels en voedsel. In de 17e eeuw werd hennep zelfs zo nuttig bevonden (in Virginia) dat het strafbaar was om het niet te telen. De plant is trouwens heel makkelijk te kweken, vraagt geen bemesting noch bestrijdingsmiddelen, groeit supersnel, verrijkt de grond waar het groeit, levert hoge opbrengsten, is spotgoedkoop en de duurzame hennepvezels laten zich makkelijk verwerken tot tal van producten.

Enkele (industriële) mogelijkheden zijn kledij, papier, touw, brandstof, bouwmateriaal en plastics. Amerikaanse presidenten zoals George Washington en Thomas Jefferson moedigden de teelt van hennep overal aan en begin 19e eeuw was het de ideale ‘cashcrop’ of nuttig opbrengstgewas. Maar deze opmars werd drastisch gestopt door de concurrerende industrieën die hun winsten en opbrengsten niet wilden verliezen (katoenplantages, farmabedrijven en vooral de petroleum lobbygroepen).

In 1937 werd de Marihuana Tax Act van kracht en Cannabis werd niet alleen belast en quasi verboden maar ook via de media verdacht gemaakt en gelinkt aan geweld en bezetenheid. In de Tweede Wereldoorlog (na de aanval op Pearl Harbor) werd dit verbod tijdelijk opgeheven en de Amerikaanse boeren zelfs gesubsidieerd om (opnieuw) hennep te telen om de oorlogsindustrie draaiende te houden. Na de oorlog werd Cannabis terug illegaal (van hypocrisie gesproken).

Hemp will be the future of all mankind, or there won’t be a future.

Waarmee bijna alles kan worden gemaakt

Hennep is het enige volledig natuurlijke en biologisch afbreekbare materiaal waarmee bijna alles kan worden gemaakt. Auto’shuizen, meubels, bio-brandstofplastics, vernis, kledijtextiel, canvas, tapijten, isolatiemateriaal, houtvezelstouwenpapiercosmetica, voedsel, veevoeder, natuurlijke medicijnen,…noem maar op. Het kent ondertussen meer dan 50.000 toepassingen! Ongelofelijk. Er hoeven nooit meer bomen te worden gekapt om papier te maken. En er hoeft geen (chemisch) plastic in het milieu en de oceanen terecht te komen, geen oorlogen om olie en gas meer te worden gevoerd, en geen vervuilende dieselauto’s rond te rijden. Alle auto’s kunnen op hennep biodiesel rijden die veel minder schadelijke uitlaatgassen produceren.

Na de kernramp in Tjernobyl werd (met succes) het aangeplant om de radioactieve vervuiling en zware metalen uit de grond en de lucht te halen. In Fukushima wordt het niet gebruikt wegens de strenge Japanse wetten rond Cannabis. De industriële en technologische toepassingen zijn dus vrijwel onbeperkt, maar ook op medisch vlak en als voedselbron is Cannabis een ware zegen voor de mensheid.

De olie uit het zaad is een lekkere superfood en bevat mineralen (ijzer, magnesium, calcium, kalium, zink, koper, fosfor, jodium), vitamines (E, C, B1, B2, B3, B6), aminozuren, omega 3 en 6 vetzuren in de juiste verhouding (linolzuur, alfalinoleenzuur en het zeldzame gammalinoleenzuur). Hennepolie bevat ook alle 20 essentiële eiwitbouwstenen en maar liefst 22% proteïnen. Daarnaast bevat het verschillende fyto-cannabinoïden of sterke planteigen antioxidanten. Ook de bladeren kunnen gegeten worden in salades en smoothies of uitgeperst in sappen.

Medicinaal

De medicinale eigenschappen zijn nog lang niet allemaal ontdekt. Tot 1937 was het een legaal en wijdverspreid geneesmiddel in de VS vooral gebruikt bij allerlei zenuwaandoeningen. Momenteel is het aan wereldwijde opmars bezig ook al omdat steeds meer landen medicinale Cannabis toestaan en legaliseren.

België hinkt zoals steeds achterop en de vrije verkoop van medicinale (THC) Cannabis olie wordt niet toegestaan (CBD olie is wel toegestaan). De vele Belgische patiënten die baat hebben bij het (complete) middel zijn aangewezen op de Nederlandse markt of op eigen teelt en eigen bereiding.

Er zijn reeds meer dan 60 fyto-chemische stoffen in Cannabis ontdekt die medische toepassingen hebben (nog honderden stoffen dienen onderzocht te worden). Vele ziektebeelden kunnen ermee worden behandeld, cannabis wordt ook wel een ‘alles-genezer’ genoemd.

Enkele feiten op een rijtje…

*** Cannabis / hennep is de meest nuttige en veelzijdige plant op Aarde. Het is de plant die in staat is de hele wereld te voeden, te huisvesten, te kleden, te genezen en van energie te voorzien.
*** Een hectare hennep produceert evenveel zuurstof als 25 hectare bos.

*** Een hectare hennep kan evenveel papierpulp produceren als vier hectare bomen.

*** Papier van hennep kan men 8 keer recycleren (hout maar 3 keer).

*** Hennep groeit in 90 dagen van zaaien tot oogsten, een boom doet daar 20 jaar over.

*** Hennep is bruikbaar voor meer dan 50.000 duurzame toepassingen.

***  Hennep behoort samen met bamboe tot de snelst groeiende planten op Aarde.

*** Hennep kan overal ter wereld verbouwd worden en heeft weinig water nodig. De plant is bestand tegen klimaatveranderingen en lange perioden van droogte.

*** Omdat hennep zichzelf kan beschermen tegen schadelijke insecten, zijn er geen bestrijdingsmiddelen noch kunstmest nodig om het te telen. Hennep is goedkoper te verbouwen dan soja of mais.

*** Het verbouwen van vezelhennep zorgt voor een CO2 opname van 44 ton per hectare, dat is meer dan wat 1 hectare bos opneemt (12 ton/ha). Koeien die gevoederd worden met vezelhennep geven meer melk en zijn minder ziek.

*** Wetenschappelijke rapporten bevestigen dat hennep tot de top 3 van meest waardevolle planten behoort, onder meer vanwege de positieve impact op de biodiversiteit en het vermogen om grote hoeveelheden stikstof op te nemen.

*** Hennep is één van de weinige planten op Aarde die in staat is om de grond, het water en de lucht te zuiveren. Fytoremediatie is een proces waarbij een plant allerlei vervuilende stoffen zoals PFAS en zware metalen kan neutraliseren door ze om te zetten in onschadelijke stoffen. De vervuilde en giftige grond in Tsjernobyl werden onder meer schoongemaakt met hennepplanten.

*** Mocht textiel en kleding opnieuw uit hennep gemaakt worden dan zou de pesticiden-industrie voor de helft kunnen verdwijnen. Tot wel 50% van alle pesticiden wordt gebruikt in de katoenindustrie. De eerste spijkerbroeken werden gemaakt uit hennep. Het is ook de ideale plant voor het maken van doeken, touwen, koorden, tassen, schoenen en mutsen.

*** Medicinale cannabis helpt bij tal van gezondheidsklachten en wordt gebruikt bij meer dan 250 ziektebeelden waaronder reuma, hartproblemen, epilepsie, astma, maagklachten, slapeloosheid en psychologische problemen. Het vermindert de nadelige effecten van chemotherapie en bestraling bij de kankerpatiënten.

>*** Hennepzaad is een superfood. Het eiwitgehalte is erg hoog, het bevat goede vetzuren en essentiële aminozuren en verder nog ijzer, magnesium, zink, mangaan, vitamine E en B complex. De olie uit de zaden kan zowel inwendig (bij gerechten) als uitwendig gebruikt worden (bij huidproblemen en voor gezonde celgroei).

*** Alle plastic kan vervangen worden door hennep. Laat dit even inzinken, want dit is immens. Plastiek vervaardigd uit petrochemische ingrediënten heeft tal van nadelen die hennepplastiek niet heeft. De oceanen, de vissen, de velden, de dieren en de lichamen der mensen zitten ondertussen vol met moeilijk afbreekbare nanodeeltjes plastiek. De milieuvervuiling door plastiek is één van de grote bedreigingen voor het leven op Aarde en de gezondheid der mensen. Hennepplastic is sterker en goedkoper dan petroleum plastiek en ook nog eens composteerbaar, snel afbreekbaar en recycleerbaar. Een logisch en milieuvriendelijk alternatief dus.

*** De eerste Ford automodellen werden gemaakt uit hennepplastic (wat sterker is dan staal en veel lichter qua gewicht) en ze konden rijden op hennep biobrandstof.

*** Alle bouwmaterialen kunnen ook eruit worden gemaakt, van isolatie en vezelplaten tot beton en bouwblokken. Het is mogelijk om compleet duurzaam, CO2 vrij en klimaatneutraal te bouwen met hennep.

*** Hennepzaad olie en cannabis olie (CBD) worden ook gebruikt in beauty producten, zepen en cosmetica vanwege hun gunstige en helende werkingen op de huid.

*** Het grafeen in auto- en andere batterijen kan erdoor worden vervangen. Dit maakt de batterijen duurzamer, goedkoper, lichter en ze presteren beter.

*** Ook brandstof kan eruit gemaakt worden. Met name hennep-ethanol, hennep-diesel en hennep-pellets voor kachels en biomassacentrales. Dit zou de afhankelijkheid van de olie- en gasmaatschappijen kunnen verminderen en het kappen van wouden vertragen of stoppen.


Nog meer weetjes
 (via dit artikel)

*** Alle schoolboeken werden tot de jaren 1880 gemaakt van hennep- of vlaspapier.

***
Van 1631 tot 1800 was het in de VS normaal om ermee belasting te betalen.

*** Weigeren om het wondergewas te telen was in de 17de en 18de eeuw tegen de wet (in de VS). In Virginia riskeerde men daarvoor van 1763 tot 1769 zelfs gevangenisstraf.

*** George Washington, Thomas Jefferson en andere ‘founding fathers’ der VS teelden hennep. Jefferson smokkelde hennepzaden van China naar Frankrijk en vervolgens naar Amerika.

*** Benjamin Franklin bezat een papierfabriek en gebruikte dit als grondstof. De oorlog van 1812 ging ook over de teelt van hennep. Napoleon wilde export van Moskou naar Groot-Brittannië verhinderen.

*** Duizenden jarenlang werden touwen en zeilen op schepen van hennep gemaakt. Het Nederlandse woord canvas komt van cannabis.

*** Tot de introductie van katoen in de jaren 1820, werd bijna alle textiel, stoffen, kleding, linnen en lakens gemaakt van hennep.

*** De eerste Bijbelboeken, landkaarten, de eerste vlag van de VS, de eerste schetsen van de Verklaring van Onafhankelijkheid en de Constitutie werden gemaakt uit hennep.

*** In veel VS staten was hennep het belangrijkste gewas. 1850 was een topjaar voor de staat Kentucky met een productie van 40.000 ton.

*** Rembrandt, Gainsborough en van Gogh schilderden hun doeken op hennep canvas.

*** In 1916 voorspelde de Amerikaanse regering dat in de toekomst (vanaf 1940) al het papier uit hennep gemaakt zou worden en er geen bomen meer omgehakt moeten worden. 1 acre (4046,8 m2) hennep leverde volgens een studie van de Amerikaanse regering evenveel op als 4,1 acre bomen.

*** Tot 1937 werden goede kwaliteit verf en lak gemaakt van hennepzaadolie. In 1935 werd 58.000 ton aan hennepzaad gebruikt voor verfproducten.

*** Het eerste model T Ford van Henry Ford werd gemaakt om op hennepbrandstof te rijden en de carrosserie zelf was van hennep gemaakt. Ford is op zijn landgoed gefotografeerd tussen de hennepvelden. De auto, ‘gegroeid uit de aarde’, had panelen van hennepplastic, wat sterker is dan staal.

*** Mechanical Engineering Magazine publiceerde in februari 1938 een artikel ‘The Most Profitable and Desirable Crop that Can be Grown’ of ‘Het meest winstgevende en geliefde gewas dat men kan telen’. Wanneer hennep zou worden geteeld met de kennis van de technologie van de 20e eeuw, dan zou dit het grootste en meest interessante gewas van de wereld zijn.

Belast en illegaal

In de 18e eeuw waren boeren in de VS quasi verplicht om hennep te telen van de overheid. Men zag hennep (terecht) als de wonderplant die in staat zou zijn om de (eerste) industriële revolutie te helpen voortstuwen. Rond 1900 (bij de vierde industriële of technologische revolutie) begon de sterke opmars van de petrochemische en farmaceutische industrie en startte het tijdperk van de auto (massaproductie).

De industriëlen beschermden hun producten met patenten en al snel groeiden ze uit tot grote, rijke en machtige multinationals met veel invloed. Een plant zoals hennep kan niet gepatenteerd worden, de natuur behoort namelijk toe aan de hele mensheid. Onderstaand verhaal is niet glashard te bewijzen als de ultieme waarheid. Niettemin zijn er veel aanwijzingen die het geloofwaardig maken.

°° William Randolph Hearst (1863-1951) was een invloedrijke media- en krantenmagnaat en eigenaar van duizenden hectares bossen die de houtpulp produceerden voor zijn papierfabrieken. Via een chemische behandeling met chloor en dioxines (ontwikkeld door DuPont) werd de houtpulp tot bruikbaar papier gemaakt voor zijn kranten en tijdschriften. Door deze procedure was het houtpulp papier vele malen goedkoper dan het henneppulp papier.

°° John D. Rockefeller (1839-1937) was destijds de rijkste man ter wereld en president van een oliebedrijf, de Standard Oil Company. De keuze van de autobedrijven om hennepauto’s te maken en de massaproductie van hennepbrandstof zou een doodsteek betekenen voor de oliebedrijven.

°° DuPont was (en is nog steeds) een chemische multinational die zich toelegt op de fabricage en productie van onder meer buskruit, chemicaliën voor de papier en petrochemische industrie en tal van chemische stoffen waaronder nylon, teflon, lycra, kevlar, cellofaan, methanol, kunstzijde… In 1932 verwierf DuPont het patent om van aardolie plastic en nylon te maken, een gigantische markt die in gevaar kwam door de mogelijkheid om plastiek en nylon uit het natuurlijke hennep te maken.

°° Andrew Mellon (1855-1937) was een bankier, industrieel en politicus en een groot aandeelhouder bij de DuPont Company. Hij was destijds een van de rijkste mensen in de VS en werd minister van financiën waardoor zijn invloed nog groter werd.

°° De prille petrochemische industrie ontwikkelde tal van nieuwe chemicaliën, pesticiden en herbiciden die onder meer gebruikt werden op de katoenplantages. Zo’n 50% van alle pesticiden worden gebruikt in de katoenindustrie. Een gevolg was dat katoenen kledij veel goedkoper kon geproduceerd worden dan hennep kledij. De tijdrovende en arbeidsintensieve productie van hennepvezels en de verwerking tot stoffen en kledij was niet langer rendabel in vergelijking met de katoenproductie.

°° George Schlichten (1862-1923) verkreeg in 1919 het patent op een verbeterde decorticator machine waardoor de hennep papierproductie veel efficiënter werd en er geen chemicaliën nodig waren bij de productie. Dit zou de monopolieposities van de hout-, papier- en petroleumbedrijven van Hearst, DuPont en Rockefeller kunnen bedreigen waardoor grote investeringen en winsten verloren zouden gaan. Dit konden ze niet laten gebeuren.

°° Het verhaal gaat dan dat de grote en machtige industriëlen besloten om de aanval op hennep te openen door een list te bedenken. Men besloot om hennep verdacht te maken door het uitsluitend te associëren met de vrouwelijke bloemhoofden van de hennepplant die psychoactieve kwaliteiten bezitten en waarvoor men de naam ‘marihuana’ bedacht (afkomstig van een Mexicaanse prostituee Maria Juana die een joint aanbood aan haar klanten). Randolf Hearst bestempelde marihuana in zijn kranten, tijdschriften en radiostations als een duivelse drug waar mensen knettergek en moorddadig van werden.

Er werden propaganda films gemaakt om mensen bang te maken voor deze ‘levensgevaarlijke’ drug (Reefer Madness uit 1936, Marihuana: Assassin of Youth uit 1935 en Marihuana: The Devil’s Weed uit 1936). Door de negatieve berichtgeving over marihuana vond George Schlichter geen financiering meer voor zijn uitvindingen en hennep fabrieken. En door de jarenlange negatieve berichtgeving (leugens) via de gecontroleerde media kreeg de bevolking een verkeerd beeld van hennep en werd de roep om het te verbieden en/of te reguleren steeds groter. Want men associeerde de hennepplant nu (onterecht) met een gevaarlijke drug.

°° Deze demonisering van cannabis leidde op 17 september 1937 tot de ‘Prohibitive Marihuana Taks Law‘ waarbij de teelt en het bezit van cannabis/hennep zwaar belast werd. En wie de belasting niet betaalde, riskeerde gevangenis. Deze wet werd in 1969 wel illegaal verklaard maar vervangen door een andere (beperkende) wet. Het gevolg was dat er nu niet langer concurrentie was voor de petrochemische producten, de hout- en katoenplantages en de chemische medicijnen uit de farmaceutische industrie. De rijke magnaten konden hun monopolie positie behouden. En ze konden verder doen met het omhakken van bossen, het vergiftigen van de grond met pesticiden, het vervuilen der oceanen met plastiek en het ziek maken der mensen met farma producten.

°° Slechts 4 jaar later werd de wet even op pauze gezet vanwege de tweede wereldoorlog. De synthetische vezelindustrie stond nog in de kinderschoenen en er was een tekort aan vezels voor de oorlogsindustrie. In 1942 bracht het United States Department of Agriculture (USDA) een film uit (Hemp for Victory)waarin de federale regering niet alleen de vele toepassingen van hennep promootte (scheepstuig, touw, uitrusting, schoenen, parachutes,…), maar ook de meest efficiënte kweek- en oogstmethoden beschreef. Maar na de oorlog was hennep niet langer nodig en werden synthetische vezels efficiënter en overvloediger geproduceerd dan ooit. De soldaten, gewapend met vlammenwerpers, en de piloten van de luchtmacht kregen het bevel om miljoenen hectares hennep te vernietigen.

Deze acties waren het begin van de moderne oorlog tegen marihuana, of beter gezegd, de moderne oorlog tegen de volledige Cannabis plant (war on drugs), ook tegen de THC-vrije hennep. Deze ‘war on drugs’ ging en gaat niet over de gezondheid van de bevolking maar draait uitsluitend rond geld, macht en controle.

°° Ondertussen is er veel veranderd en steeds meer landen halen nu Cannabis en hennep uit de taboesfeer. Industriële hennep wordt terug geteeld en gebruikt, maar helaas nog veel te weinig. En steeds meer landen laten Cannabis toe voor medicinaal en recreatief gebruik (hier is een lijst).

Medicinale cannabis olie

Omdat medicinale Cannabis olie vrij duur is en in bepaalde landen niet of moeilijk te krijgen, kan men eventueel ook zelf aan de slag. Het is niet zo heel erg moeilijk om zelf olie te maken en er staan tal van filmpjes op YouTube. Via vele internetwinkels kun je ondertussen de olie kopen waarbij vooral de CBD olie wordt aangeboden.

Maar in Cannabis zitten tientallen cannabinoïden, terpenen en flavonoïden (de werkzame stoffen). Eén van die cannabinoïden (THC of tetrahydrocannabinol) zorgt voor de psychoactieve roes van stoned of high zijn. De aangeboden olie via internet bevat meestal heel weinig THC en veel meer CBD (cannabidiol). Nochtans bezitten zowel THC als CBD en ook de andere cannabinoïden kankerbestrijdende en genezende eigenschappen. Meer nog, bij (terminale) kanker is een hoog THC in de olie zelfs aangewezen. Afhankelijk van de zaden en planten die je gebruikt om olie te maken, zal er veel of minder THC inzitten. Gezien men slechts enkele druppels per dag inneemt, zal de THC weinig effect hebben op het bewustzijn. Bedenk dat chemische medicijnen ook het bewustzijn beïnvloeden en daarnaast nog tal van gekke bijwerkingen hebben.

Nog een woordje over decarboxyleren. De rauwe cannabinoïden in de plant (THCA en CBDA) worden omgezet en ook psychoactief (THC en CBD) door middel van verhitting. Dit noemt men decarboxyleren en als men high of stoned wil worden, is verhitting altijd noodzakelijk.

Dit kan bijvoorbeeld. door een joint te roken, een spacecake te bakken of via een verdamper. Zowel de rauwe als de verhitte cannabinoïden hebben trouwens (verschillende) medicinale eigenschappen. Als je een tinctuur, olie of thee wilt maken (met THC en CBD) dan kun je vooraf decarboxyleren door de wiet eerst  fijn te maken en een halfuurtje in de oven te verhitten op ongeveer 115° (bedekt met aluminiumfolie of in een afgesloten schotel). De rauwe Cannabis producten zijn evenwel bijzonder geschikt voor kinderen.

Medicinale Cannabisolie maken met alcohol als oplosmiddel

Er zijn op zijn minst 7 redenen om zelf je eigen genezende olie te maken.
– Het is goedkoper dan aankopen via internet. En het is helemaal niet zo moeilijk.
– Je hebt zelf de controle over het hele productieproces van begin (het zaad) tot eind (de olie). Je weet dus wat je maakt en inneemt.
– Zoals steeds zijn er op internet ook oplichters actief of producenten die slechte kwaliteit of eenzijdige olie leveren. Voor kanker therapie dient de olie ook veel THC te bevatten (en niet enkel de CBD die meestal aangeboden wordt). Zelf maken blijft de beste optie.
– Je zet big pharma buiten spel alsook de bedrijven die de Cannabis productie willen monopoliseren en manipuleren nu ze merken dat het winstgevend en legaal wordt.
– Deze bedrijven maken trouwens synthetische Cannabis olie die schadelijk is en volstrekt te mijden. Ze maken geïsoleerde cannabinoïden moleculen (CBD) kunstmatig na in het laboratorium omdat dan een patent kan genomen worden op het middel. Enkel de natuurlijke Cannabis olie getrokken uit de gehele plant is veilig en medicinaal werkzaam.
– Je neemt je eigen genezing ter hand en dat getuigt altijd van kracht en verantwoordelijkheid.
– De olie werkt (en de wetenschap weet ook waarom het werkt), er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen en het geneest een hele reeks aandoeningen, waaronder (terminale) kanker, epilepsie, multiple sclerose en vele, vele andere ziekten en ongemakken… De kankercellen plegen ‘zelfmoord’ onder invloed van cannabinoïden, en de gezonde cellen blijven onaangetast.
Er zijn veel verschillende methoden om de olie te maken, hieronder een versie met alcohol en een destillatietoestel (vanaf 200 €) of met een rijstkoker (vanaf 25 €). Met een destillatietoestel kun je de alcohol gedeeltelijk recupereren, met een rijstkoker niet. Bekijk de filmpjes (via de linken) om de werkwijze te zien, de tekst is gewoon een overzicht van de stappen.
Rick Simpson (die zichzelf genas van kanker met Cannabis olie) is zowat de grondlegger van deze methode.Op YouTube zijn tal van ‘how to’ video’s te vinden die de hele procedure uitleggen en demonstreren:  Mike Wise °°° Rick Simpson °°° Tutorial
Extra. Hier zijn enkele andere methoden om (medicinale) Cannabis olie producten te maken zonder alcohol extractie. Sommige cannabinoïden zijn oplosbaar in vet en andere in water. De meeste recepten werken altijd met één of andere olie/vet component:Olijfolie – Kokosolie – Boter – Glycerine – Rosin – Thee – Honing – Sap

Bronnen

Geschiedenis: °°°Cannabis: A Lost History °°° The Magic Weed °°° Emperor Of Hemp °°° The Most Powerful Plant On Earth °°° History and benefits of hemp °°° The Hemp Historian
Documentaire:  °°° Culture High
Toepassingen: °°° Industrial Hemp Solutions °°° Environmental benefits of hemp
Web: °°° Cannabis Hulp België °°° Stichting Mediwiet NL °°° Patiëntengroep Medicinale Cannabis
Shop: °°° Azarius Shop NL °°° Cibiday Shop NL
Medisch: °°° Run From The Cure °°° What If Cannabis Cured Cancer°°° How Cannabis Oil Cures Cancer °°° Weed (Full Docu)
Zelfkweek: °°° Zelf Cannabis Kweken 1°°°Zelf Cannabis Kweken 2
Olie extractie (rijstkoker): °°° Rick Simpson Methode (RSO) °°° Zelf Olie Maken (NL Video)
Olie extractie (destilleer toestel): °°° Zelf Olie Maken (ENG Video)°°° Ultimate Guide (ENG Video)  °°° CBD Oil (ENG Video)
Verhalen
 van mensen die kanker overwinnen met de olie: °°°Cannabis een medicijn

3 Comments

  1. Een ernstige waarschuwing voor mensen die “te veel” weten:

    De overheid kan met betrekking tot het roken van een jointje ook merkwaardig vieze kunstjes uithalen. In Winschoten is een winkeltje waar je weet of hash kunt kopen maar in het donkere leegstaande pand er schuin tegenover worden alle klanten met een camera opgenomen. Normaal gesproken doet de politie van Winschoten daar niets mee tenzij je het slachtoffer bent van het misbruik van bevoegdheden. Een bepaald persoon gaat dan met het bewijs van je aankoop achter je rug naar het bestuur van je vliegclub (in mijn geval was dat de NNZC in Veendam) en waarschuwt het bestuur dat je zwaar aan de drugs bent en absoluut niet in de luchtvaart thuis hoort. Goed, ik rook wel eens een jointje maar heb me altijd zorgvuldig en zonder moeite aan de wettelijke bepalingen voor de luchtvaart gehouden die ook voor het gebruik van alcohol gelden: 12 uur vóór het vliegen gebruik je niets. Helaas heeft het bestuur haar slappe oren laten hangen naar de nonsens van een zekere persoon en heb ik mijn vliegopleiding noodgedwongen in een ander juridisch district (vliegveld Terlet) moeten voortzetten na het bestuur van de GEZC eerlijk en open te hebben ingelicht over wat mij was overkomen. Ik was welkom op Terlet waar men gelukkig normaal tegen mij heeft gedaan en ben er ook solo gegaan. Overigens was dit vieze kunstje van een bepaald persoon slechts één van de vele vormen van het misbruik van bevoegdheden waar ik vele jaren mee te maken heb gehad. Zo gaat dat als je ergens achter bent gekomen wat de staat niet bevalt!

  2. Wordt nog een probleem voor Hugo de Jonge als hij zijn neus wil poederen en zijn dealer moet betalen met digitaal geld…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.