Waarom vrije mensen hun belasting niet meer betalen

Tijdens het tv-programma van Umberto Tan doet een deurwaarder zijn beklag over een groeiend aantal mensen dat hun belasting niet meer willen betalen. Hij verwijst daarbij beschuldigend naar ‘onafhankelijken’ en ‘soevereinen’. Er is veel kritiek over deze groeiende groep mensen, maar geen van hen krijgt de gelegenheid om hun actie toe te lichten. Daarom vroegen we Johan Peter Teunissen om commentaar.

‘Wij financieren destructie’

Ik vroeg JP om commentaar omdat hij al vele jaren zeer actief bezig is met het gedachtegoed van vrije mensen.

Johan Peter geeft aan dat er heel veel mensen zijn die hun belastingen niet meer betalen omdat ze doorhebben door (zelf)studie dat het belastinggeld een wettelijke achtergrond mist en er geen goede reden voor is om dit op te eisen. Dit ondanks ‘de programma’s’ die zeggen dat het goed is.

Het geld komt namelijk steeds bij destructieve doelen terecht: bijvoorbeeld bij oorlogen, ziekmakende producten van de farmaceutische industrie. Het belastinggeld wordt niet besteed aan dienstbaarheid maar de samenleving, maar juist tegen het belang ervan in. Wij financieren onze destructie!

Op het moment dat je dit inziet gaat je geweten spreken. Je bent natuurlijk bereid een bijdrage te leveren, aldus Teunissen, van op zijn minst tien procent (de Bijbelse tienden) en dit zou genoeg moeten zijn voor een integer bestuur.

Bewust

Volgens JP maakt de overheid zich niet alleen zorgen over niet-belastingbetalers maar sowieso over de bevolking die niet meer in haar gelooft. De covid-hoax heeft ertoe bijgedragen een grotere groep bewust te maken. Met 80 procent meelopers dacht de overheid de overige 20 procent er wel onder te kunnen houden. Johan Peter zegt dat een deel van deze twintig procent, hij houdt het op de helft, gaat voor een parallelle samenleving die niet meer wil meedoen met dit systeem.

Op besliste toon vervolgt Johan Peter zijn betoog. Hij vertelt optimistisch dat de tijd voorbij is dat de overheid die 10 procent kan onderdrukken met geweld, dwang en leugens. De overheid heeft de macht, mogelijkheid en de middelen niet meer. Daartegenover staat dat de tienprocenters wel steeds met nieuwe dingen komen, in tegenstelling tot de cabal die deze creativiteit mist.

Dat wil echter niet zeggen dat een enkeling geen flinke klappen kan krijgen, tenzij die enkeling zich leert te beschermen door meer begrip voor de ander (bijvoorbeeld een politieagent)! Dankzij dit begrip zie je de  ander niet als tegenstander en vijand, ook als hij met wapens op je afkomt.

Dat komt doordat je namelijk precies snapt wat die ander doet, omdat je jezelf in die ander herkent. Dat is de weg van de geweldloosheid.

Als je deze weg opgaat brengt deze je namelijk veiligheid en bescherming.

Samen een toekomst

En, vervolgt Johan Peter Teunissen positief, het gaat niet over wel of geen belasting betalen, het gaat over wel of niet samen een toekomst maken.

Een derde weg kan ontstaan door die ander als je gelijke te zien, niet gebaseerd op de illusies van een rechtssysteem (waarvan de soevereine mens weet dat dit niet klopt), maar op die van de universele menselijke waarde.

Elk recht (belastingrecht, volkenrecht, erfrecht, staatsrecht en dergelijke) is fictie. Het maakt Teunissen niet uit met welk fictierecht je aankomt. Gedecideerd zegt hij, het is allemaal niet waar. Wel waar is, dat die ander een mens is met een kloppend hart, net zoals ik dat ben. Daar kunnen we elkaar ontmoeten!

Kosmische overtreding

Hij beschouwt het als een kosmische overtreding dat een deurwaarder je wilt dwingen in het patroon van zijn denkgeest. Ieder heeft zijn eigen vrije keuze en zo lang je geweldloos blijft, in je universele waarde en niemand schade toebrengt dan moet ook die deurwaarder jou met rust laten, vindt hij.

De weg is nu al ingeslagen, zegt hij zeker van zijn zaak. Het nieuwe is hier al, het oude kan alleen nog maar lawaai maken. De tijd is rijp. Het WEF (World Economic Forum), de Verenigde Naties, ze zijn allemaal doorzien. De informatie wordt door de mainstreammedia niet verdeeld, maar deze is niet meer te stoppen.

De Staat is niet jouw vijand, maar jouw vriend, die je heeft wakker gemaakt.

Met elkaar kunnen we een parallelle samenleving opbouwen, want je kunt dat niet in je eentje.

We zijn ermee bezig, we praten er niet alleen over. Hij verwijst naar het gedachtegoed van de Holland Assembly.

Afsluitend, zegt Johan Peter, tien tot twintig procent van de bevolking komt, maar de rest is te veel geprogrammeerd. Maar hij vindt niet dat je de rest moet veroordelen of beschimpen, we moeten elkaar juist helpen.

Hij raadt iedereen aan zelf het heft in handen te nemen en niet op anderen te wachten. En leer bovenal een menswaardig mens te zijn.

 

Rob Vellekoop, 6 september 2023

 

2 Comments

 1. Echt vrij zijn mensen pas als ze net als alle andere dieren geen geld nodig hebben om te leven. Een vogel die te laag boven de bebouwde kom vliegt (dus lager dan 350 meter) krijgt geen boete en hoeft ook niet voor te komen. Een hond die harder rent dan de aangegeven snelheid ook niet. Waarmee duidelijk is dat ook onze rechtspraak haar wortels in het financiële systeem heeft. Nederland wordt sinds 2019 door haar “volksvertegenwoordigers” met al hun ten dienste staande middelen keihard naar de kloten geholpen net zoals dat in Duitsland het geval is. Alice Weidel van het Duitse AfD, goed vergelijkbaar met ons FvD, verteld onomwonden wat er gaande is:

  https://www.youtube.com/watch?v=wSjlNken7M4

 2. Hier een 50plusser…
  Men hoeft mij niet te geloven, maar zal even een korte beleving, van ongeveer 10 jaar aan u duidelijk maken..
  1. Sociaal contract, en plicht…
  plicht is dwang.., en toon a.u.b even de authentieke handtekening waarmee de bevolking groen licht gegeven heeft aan dit psychologische en financiële geweld..
  Kom maar op !!.
  2. Deelnemen met een financiële bijdrage voor de maatschappij en Nederland, is voor de meesten geen probleem, mits het ook echt daarvoor gebruikt word.
  Daar komt bij dat er ooit eens is afgesproken niet meer zou zijn dan 5%..
  Dus geen 10, en ook niet achterlangs via semi overheden en gemeentes, want die vragen je het hemd ook van het lijf.
  3. De mensen die vanaf 2010 ontslagen zijn en voor de helft van hun laatst verdiende loon weer mochten terug komen.
  De generatie met de meeste kennis en inzet, wordt met voeten getreden en weer via gemeentes,cjib, belastingen, belachelijke accijnzen, etc., etc de problemen in geholpen worden, door het nieuwe normaal..
  Het normaal dat als vanouds asociaal is, en de evolutie van de mens in bedwang houdt voor onderdrukking en persoonlijk gewin.
  4.. Mijnbouw waar een halve eeuw bakken met geld aan verdiend is, waar al vroeg gewaarschuwd werd dat er bodemproblemen zouden optreden, kunnen de burgers van Nederland WEER hun mondje afvegen..
  Belastingdiensten en andere dergelijke organisaties die gewoon onder ons directeur willem staan, moeten over de kop gegooid worden, vereenvoudigd en transparant.
  Dir. willem moet ook even verantwoording afleggen, in een diepgaand onderzoek, door een integer en op zichzelf staand groep die vertegenwoordigd word door Nederlandse burger.
  De verkoop aan Brussel terugdraaien en de Nederlanders ruimschoots compenseren voor het leed wat ze is aangedaan.
  Ik kan nog wel even doorgaan…..

  Met dit alles wordt natuurlijk helemaal niets gedaan..
  En vele Nederlanders die al tot op het bot zijn uitgeknepen, worden liever gedemoniseerd, buitengesloten en vernederd.., financieel uitgebuit en nog veel meer.
  Gemeentes handelen al als judge,jury and executioner.. en zijn onder en boven de wet.
  Juristen houden zich wijselijk stil, degenen die de wetgeving kennen, die deels in het voordeel wordt misbruikt..
  Hard werkende mensen die niets gegund wordt, geen goed betaalde baan, geen indexatie op ons pensioen..Er worden 1000 euro’s van ons gestolen, en het enige wat wij kunnen doen, is het land uit vluchten, omdat ons buur, familie, en de mensen die ervoor betaald worden om hulp te bieden ons laat barsten..
  Harde werkers die nu 50 jaar moeten werken on deze staat tevreden te houden..

  Dan als je eindelijk mag afzwaaien, je dood gekeken wordt na een leven productief te zijn geweest, en voldaan hebt aan die belachelijk hoge belastingen…
  Afgeschreven, en hulp moeten vragen aan een systeem dat zelf de problemen veroorzaakt heeft..
  Dan nog niet te beginnen met die ministers die gewoon heel Nederland verraden, mensen letterlijk het vertrouwen misbruiken om aan deze genocide mee te doen..
  Ze zijn schuldig, van heeeeeel veeeel misdrijven..
  En dan verwacht men dat de mensen hier achter blijven staan en ze ook nog financieel steunen ?
  Dat is hetzelfde als jezelf medeplichtig maken aan zware misdrijven..
  Maar zodra je daar ook maar iets over laat vallen, krijg je een horde achterlijke deugschapen over je heen.

  Dus, nee, heel voorzichtig gezegd heb ik, en had ik nooit vertrouwen in een overheid/organisatie die vergeten is waarvoor ie werkelijk zijn bestaansrecht aan te danken heeft.
  Er is teveel gebeurd..
  Geen woorden maar daden..
  En flikker alle zielloze politici even ..
  Klaar met de leugens.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.