Magus – Vuur en Aarde – herken de magische processen van alledag

Een bijdrage van Benjamin Adamah

We vroegen Benjamin Adamah een introductie te schrijven over zijn opmerkelijke nieuwste boek. Met dit boek kan je magische processen in het leven van alledag leren herkennen. Zoals bijvoorbeeld de blinde vlek van alternatieve media en filosofen en psychologen voor de echte machtsmechanismen. Ze zien blijkbaar alleen de symptomen. Daarnaast leer je in het praktijkgedeelte onder andere dezelfde beproefde methodieken, waarmee grote systemen de realiteit naar hun hand zetten. Het gaat over magie die met enkel geestkracht, training en energie dingen teweeg brengt.

Blinde vlek

Magus Vuur & Aarde, de opvolger van het magisch instructieboek Magus Leer & Ritueel is sinds 1 september 2023 verkrijgbaar. Magische rituelen werken vanuit onze binnenwereld in de buitenwereld. Maar hoe dan precies?

Deze opvolger van richt zich expliciet op de kernprocessen van magie zelf en verwijdert allereerst een collectieve blinde vlek, waardoor je begrip van tijd, ruimte, bewustzijn, energie en bezieling radicaal verandert. Het continuüm van tijd-ruimte-energie-bewustzijn is de “klei” waarmee de magiër vormgeeft.
Je past magie straks veel effectiever toe. Ook herken je met welke magische dwangtechnieken, onze werkelijke realiteit al eeuwen gescheiden wordt van onze directe perceptie ervan, door wat in dit boek als het
Systeem wordt samengevat. Dit heeft er duidelijk geen belang bij dat we onze eigen magische vermogens uit de sluimerstand wekken.

Al eeuwenlang worden om die reden informatiebronnen vernietigd en egregors ingezet – kunstmatige entiteiten, gevoed door de emoties van de massa, die mensen op virale wijze ertoe brengen hun eigen levens
te steriliseren. Dit is de echte overschaduwing van het menselijk bestaan, steunend op de staatsreligies. Deze introduceerden 2600 jaar geleden het concept van de “onvolmaakte wereld” als een selffulfilling prophecy.

Gedachtevormen

Je zult onder meer lezen waarom daarvoor de godin, die de bezielde Aarde belichaamde, moest worden afgeschaft en alleen een despote, virtuele god mocht aanblijven.

Het boek, steelt als het ware het vuur van de valse goden. De CIA hieldt dit vuur (patterning) zelfs decennia geheim als ‘classified information’. Dezelfde beproefde methodieken, waarmee grote systemen
de realiteit naar hun hand zetten leer je in het uitgebreide praktijkgedeelte van dit boek. Dit omvat onder andere het creëren van gedachtevormen en een unieke selectie methode voor het scheppen van servitors en Elementalen (hulpgeesten).

Het komt misschien wat barok over: “het vuur van de valse goden stelen”, maar dit boek legt echt exact uit hoe dat wat ik aanduid met “het Systeem” werkt. Waarom de echte machtsmechanismen ervan een blinde vlek blijven voor zowel de alternatieve media, die bijna alle tijd verdoet met het reageren op symptomen en faalt de koe bij de horens te vatten, als filosofen en psychologen, die nu in de nasleep van de covidhysterie de nodige boeken produceren. Deze laatste groep blijft gevangen en feitelijk intellectueel gehandicapt verwijlen in academische jargons, die een verplicht nummer zijn om publicaties geaccepteerd te krijgen. De werkelijke operationele krachten achter die crisis blijven ook daarin buiten schot, zodat er feitelijk niets aan de toestand verandert.

In het boek leg ik onder meer uit waarom de Rockefellers hun LockStep-scenario uit 2010 (pandemie, lockdowns, mondkappen en social distancing adviseren) in de verledentijdvorm schreven terwijl het pas tien jaar later werd uitgevoerd. Ik toon kopieën van een origineel classified CIA-document waarin de CIA magie zeer serieus neemt alsook dezelfde torusmodellen die ik al vanaf 2006 publiceer. Ook laat ik het
verband zien tussen 2600 jaar staatsreligieuze dogma’s (onvolmaakte wereld, monotheïsme, messias-eindtijd-denken, dualisme, satan, e.a.) en een samenleving waarin destructief of-of-denken overheerst op creativiteit.

Leven van alledag

Kortom, een van de dingen waar ik in Magus Vuur & Aarde bijzondere aandacht aan heb gegeven is het leren feilloos te herkennen van magische processen in het leven van alledag. Magie speelt zich in
tegenstelling tot wat de meeste mensen denken hoofdzakelijk af in het alledaagse leven en maar voor een klein deel in occulte loges, wicca-covens of de schemerige (wo)man-cave van een modern solistisch magiër (m/v) .

Waarom niet gewoon meer magie dicht bij huis uitleggen, methodes, rituelen, voorbereidingen, etc. en het daarbij laten, zullen sommigen zich afvragen? Wel de reden dat ik in tegenstelling tot andere magieboeken buiten die oever treed, heeft alles te maken met het begrip perceptie. Om succesvol met magie te kunnen werken moet je jezelf namelijk in aanzienlijke mate eerst deprogrammeren. Om te deprogrammeren moet je de echte natuurlijke realiteit van de gepolitiseerde gesimuleerde kunnen onderscheiden.

Dat is helaas onvermijdelijk. Mijn boek Vuur & Aarde maakt daar een stevig punt van, helder uitgelegd, met als doel de gebruiker een nieuwe “trustfall” te kunnen laten maken: te leren vertrouwen op een totaal andere realiteitsconceptie.

Een van de belangrijkste dingen die magiestudenten moeten leren is dat je magie niet kunt “testen”. Net als binnen de kwantumtheorie bepaalt de waarnemer namelijk de uitkomst. Als je een magisch
ritueel volgens het boekje uitvoert, maar je gaat daarna kritisch kijken of gebeurt wat moet gebeuren, ben je niet met magie bezig maar met kritisch kijken of er wat gebeurt (met een stiekeme sceptische verwachting) en je krijgt dan exact de uitkomst die bij je activiteit past. Dat is geen magie meer, maar kritiek op magie in gang zetten. Je moet dus een veel grotere controle over je geest leren ontwikkelen en beter leren snappen hoe gedachten werken binnen de metarealiteit-realiteit interactie. Servitors, egregors, de golem e.a..

Kunstmatige entiteiten

Magus Vuur & Aarde gaat voor een belangrijk deel in zowel theorie als praktijk over servitors, egregors, de golem en andere kunstmatige entiteiten, welke doelbewust worden gecreëerd of per ongeluk door
grootschalige emotioneel geladen reacties van de massa tot stand komen. Binnen de filosofie (enkelingen als Pico della Mirandola e.a.) daargelaten, bestaat er niet zoiets als een “kunstmatige geest”, zoals bijvoorbeeld de tulpa, dat voor iedere aspirant lama in Tibet ooit een verplicht examenonderdeel was. Het scheppen ervan en het ontmantelen ervan.

Nu zijn er de laatste tijd binnen de magische scene diverse gespecialiseerde boeken verschenen (allemaal Engelstalig) over het scheppen van en werken met servitors, maar geen enkel van die boeken legt uit wat er precies gebeurt bij het scheppen van een servitor, of zo’n wezen bewustzijn heeft of niet, etc. Magus gaat echter ad fundum op het scheppingsproces in via een nieuwe theorie over bewustzijn en bezieling, via een torusmodel waarin bewustzijn, beter gezegd het tijdruimte-energie-bewustzijncontinuüm wordt gepresenteerd als een eeuwig doorgaand creatief communicatieproces tussen totaliteit en singulariteit.

Er wordt in uitgelegd waarom servitors paranormale effecten teweeg kunnen brengen, die wij zelf niet kunnen produceren, terwijl de paradox aangeeft dat wij zo’n servitor die dat wel kan
zelf scheppen, waaronder zelfs apporten (het materialiseren en dematerialiseren van objecten en het aldus verplaatsten (in no time) ervan over grote afstanden.

Egregors

Veel aandacht besteedt het boek voor de gigantische impact op onze samenleving door zogeheten egregors. Dit zijn wezens die ontstaan uit massafocus die emotioneel sterk geladen is en niet als een trend of complex, maar daadwerkelijk als entiteiten met een sterk survivalmechanisme opereren.

Egregors zijn verantwoordelijk voor alle extreme ontsporingen van menselijk gedrag in negatieve zin, maar in positieve zin vormen ze ook het stabiele grid waar hele culturen op hangen.

Iets dat veel stof kan doen opwaaien is een afbeelding in mijn boek die ik de Egregorische Vampiermachine heb gedoopt en die laat zien hoe twee symbiotische egregors de hele samenleving kunnen leegtrekken. De eerste egregor ontstaat doordat de massamedia mensen van het homo obediens normalis-type opjutten de gekte van politici te volgen. De tweede egregor ontstaat uit de verontwaardiging hierover van de verzetsgroep en de alternatieve media.

De twee egregors gaan echter een symbiose aan die optimaal blijft functioneren zolang deze irritatiewolk in stand wordt gehouden. Zolang de bezetenheid blijft, gedijen deze egregors. De uit integriteit en terechte verontwaardiging ontstane contra-egregor wordt binnen de kortste keren net zo’n parasitaire vampier als de eerste egregor.

In de traditie van Ashkenazi-denkers, die loopt van Itzak Luria in de Renaissance tot de Ba’al Shems of wonderrabbijnen tot Henry Bergson, Willem Reich, Itzhak Bentov tot de kwantummechanici en ontwikkelaars van kwantumcomputers, is de rode draad altijd geweest, de interactie tussen het transcendente en immanente, de wisselwerking tussen het spirituele en het aardse, tussen het goddelijke en het materiële. Deze lijn loopt door in Magus Vuur & Aarde waar de theorie achter het scheppen van een golem wordt besproken naast de vraag of een kwantumcomputer bewustzijn kan ontwikkelen.

MAGUS vuur en aarde is verkrijgbaar bij onze sponsor Academy of Happiness.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.