Israël pleegt oorlogsmisdaden

Yanis Varoufakis heeft een lijst met 16 oorlogsmisdaden opgesteld en onderbouwd, die door Israël in de bezette gebieden zijn gepleegd. Daarnaast laat hij er geen twijfel over bestaan dat de Israëlische Apartheid nog heftiger is dan die van Zuid-Afrika ooit was.

Apartheid

De Griek Yaroufakis zegt uitgedaagd te zijn om met een lijst van Israëlische oorlogsmisdaden te komen sinds de start van de aanval van Hamas op 7 oktober. Hij zegt dat er geen twijfel over bestaat dat er oorlogsmisdaden zijn gepleegd om Gaza terug te nemen en ‘etnisch te reinigen’.

Hij schrijft dat hij nooit de aanval van Hamas guerrillastrijders zal veroordelen. Yaroufakis vraagt zich hardop af wat nu het werkelijke probleem is. Dat is niet dat de Hamas-strijders hun wapens opnemen, nee de bron is de Apartheid van Israël, die de Palestijnen laten leven in de grootste openluchtgevangenis van de wereld. ‘Ieder mens die leeft onder apartheid, zal ofwel een ellendige stille dood sterven of rebelleren en daarbij soms onschuldige mensen met zich meenemen’.

‘De misdadigers hier is niet Hamas, zelfs niet de Israëlische kolonisten die Palestijnen vermoorden. De criminelen dat zijn wij, Europeanen en Amerikanen. Ieder lid van onze Duitse, Franse, Griekse, Amerikaanse maatschappij. We hebben deelgenomen aan deze misdaad tegen de mensheid voor decennia door onze mond dicht te houden zolang hier geen problemen waren. Zo lang er mensen sterven buiten het bereik van de camera’s. Zo lang Palestijnen sterven en niet de bezetters.’

Volgens de Griek is Apartheid het probleem. ‘Apartheid moedigt altijd geweld aan, omdat het een gewelddadig, mensenhatend systeem is.’

Misdaden

 

Ondertussen is Brussel een onderzoek gestart naar de zogenaamde misinformatie op Twitter/X over het Israëlische-Palestijnse conflict. Dit lijkt me geen eenvoudige zaak, want wat wil de EU-commissie horen van de massamedia en sociale mediaplatforms hierover. Anders gezegd wat is hun ‘narratief’?

Bron:

Het artikel van Yaroufakis inclusief verwijzingen naar de betreffende artikelen die juridisch onderbouwen dat dit oorlogsmisdaden zijn.
https://www.yanisvaroufakis.eu/2023/10/15/list-of-war-crimes-and-crimes-qualifying-as-genocide-committed-by-israel-in-gaza-since-7th-october-2023/

 

Rob Vellekoop, 15 oktober 2023

2 Comments

  1. Israël heeft zichzelf ondertussen dusdanig bevuild dat het met de overtredingen van het oorlogsrecht de tijd terug heeft gezet in die van vóórdat de staat Israël werd gevormd. ‘Heel erg dom’ zal zelfs Maxima waarschijnlijk binnenskamers zeggen. De gelovige Joden hebben het allerbelangrijkste gebod ‘Doe dat aan een ander niet, wat gij niet wilt dat uzelf geschiedt’ toch niet helemaal goed begrepen al zitten zij de hele dag het heilige boek te bestuderen. De hele wereld mag nu zonder overdrijven gegronde vrees hebben voor verdere escalatie oorlog en verderf.
    De mens lijkt maar niet in staat om te leren zelf na te denken en het goede leven te omarmen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.