Uiteindelijk komt alles goed of hoe we zelf een volmaakte wereld kunnen scheppen

“Uiteindelijk komt alles goed” is de titel van het boek van Christina von Dreien. Een boek vol optimisme en diepe inzichten voor een zwarte tijd waarin we wel wat licht en positiviteit kunnen gebruiken. Dit is een goed moment om stil te staan bij een andere benadering van wat er zich op het ogenblik wereldwijd over onze hoofden afspeelt. Uiteindelijk helpen de ontwikkelingen ons om te komen tot een groter individueel en collectiever bewustzijn. Bij dat hogere bewustzijn hoort liefde als een essentieel onderdeel.

Op de achterkant van het boek staat dat Christina von Dreien (2001) ons uitnodigt om anders naar de wereld te kijken en de verantwoordelijkheid voor wat er allemaal in de wereld gebeurt te verplaatsen van de politieke arena naar onszelf.

Haar indrukwekkende kijk opent een nieuw en breder perspectief op de huidige wereldsituatie en op de periode die voor ons ligt.

Wat mij zelf het meest bijblijft van haar schrijven is haar oproep om drie minuten per dag te visualiseren hoe de volmaakte wereld er uit ziet. Waarbij we op moeten letten dat we niet alleen onze verbeeldingskracht gebruiken, maar ook onze wilskracht inzetten. Dus die wereld die we voor ogen hebben moeten we ook echt willen.

Ik moet zeggen, ik vind het een verademing om dagelijks met een dergelijke visualisatie bezig te zijn en de positiviteit te voelen stromen. Zeker nu we iedere dag overladen worden met slecht nieuws en uitingen van onderdrukking en dictatuur. Om mij heen ervaar ik veel mensen die worstelen om zich niet te laten meezuigen in de stroom van negativiteit die de massamedia dag in dag uit bevestigen met hun angsthypnose.

Je moet sterk in je schoenen staan om je daartegen te kunnen wapenen. Ik denk dat Christina von Dreien met haar boeken ons daarbij kan helpen.

Wat ik in tal van discussies over de Nieuwe Wereld nogal eens mis is dat we de verantwoordelijkheid voor de vestiging van die hemel op aarde vaak buiten onszelf leggen en kijken naar machthebbers in de hoop dat deze het voortouw daarvoor zullen nemen. De recente gebeurtenissen rond Trump bevestigen dit voor mij. Ergens wordt hij toch door velen gezien als een soort messias die alles weer beter zal maken.

Volgens Christina hebben we pas een positieve wereld nadat we positief zijn gaan denken en voelen.

Voor mij is dat een waarheid als een heilige koe. De wereld kan pas veranderen als de mensheid verandert en niet door de wijziging van een regime of het inruilen van nieuwe heersers voor de oude die er een potje van gemaakt hebben.

Christina von Dreien reikt ons ook de helpende hand door te wijzen op hulpmiddelen die we kunnen benutten om te voorkomen dat we angstig worden. Ze raadt ons aan daarvoor onder andere dankbaarheid en telepathie in te zetten.

Er zijn op het ogenblik vier boeken beschikbaar van Christina.
De eerste twee delen zijn geschreven vanuit het oogpunt van haar moeder Bernadette. Deel 3 bestaat volledig uit haar eigen woorden, samengesteld uit seminars en interviews uit 2018 en 2019.
Het boek ‘Uiteindelijk komt alles goed’ is haar meest recente boek.

Alle boeken zijn verkrijgbaar bij de sponsor van DLM Plus, namelijk Academy of Happiness.

Rob Vellekoop, 2 februari 2021

 

8 Comments

 1. Een mooi en sterk artikel Rob.
  Je blik verruimen en je perceptie verbreden, alles komt goed in het achterhoofd, en ondertussen de positieve beelden van een harmonieuze toekomst op je netvlies oefenend als in een panoramisch breedbeeld.

 2. “Uiteindelijk komt alles goed”.

  Dit is alleen maar waar als we “uiteindelijk” geld zonder rente gaan gebruiken. Alleen geld zonder rente kan de hele wereldbevolking per direct een eerlijk en menswaardig bestaan opleveren. En niets anders, heel de rest is prietpraat.

  Voor bankiers en politici zou geld zonder rente een uiterst onaangename verrassing zijn: ze zouden op slag werkloos zijn en een échte baan moeten gaan zoeken. Helaas begrijpen slechts weinigen waarom dat zo is en daaruit blijkt wel hoe merkwaardig weinig belangstelling er is voor die alles en iedereen overheersende macht die ons in werkelijkheid regeert: ons geperverteerde geld!

 3. Kijk op je eigen leven en kijk eens goed om je heen. Bij alles dat er onnodig misgaat in je leven komen de draden als je ze volgt steeds bij het geld uit!

 4. Ben zelf ook in het bezit van dit prachtige boek. Veel van wat zij aanraakt voel je en herken je in jezelf. Dankbaarheid voor wat er wel is en vriendelijkheid kosten niets , halen je uit de angst bubbel.
  Veel mensen hebben weer behoefte aan echt contact , tijdens wandelingen met de hond zie je dit iedere dag sterker worden. Mensen voelen dat er iets niet klopt en gaande is. Het is een liefdevolle handreiking van Christina die uit eindelijk het verschil zou kunnen maken voor ons in deze bizarre tijd.

 5. Ik heb haar (virtueel) vorig jaar leren kennen. Wat een bijzonder meisje is ze. Ze straalt zoveel liefde, warmte en wijsheid ❤️

 6. Natuurlijk heeft ieder normaal mens in deze krankzinnige tijd heel veel behoefte aan een mooie wereld waarin we weer mens kunnen zijn. Ik heb haar boeken (nog) niet gelezen maar ik denk dat zij niet de enige is die een poging doet om hoop de wereld in te helpen. Dat is zeer te waarderen.
  Ik ben momenteel een boek aan het lezen over psychopathie; de toekomst stemt niet erg hoopvol zolang deze mensen niet door iedereen herkend en ‘uitgeschakeld’ worden. Tussen de 3 en 5 procent (sommige deskundigen houden het zelfs op 10%) van de mensheid heeft psychopathische trekken. Dat is niet weinig! Uitgaande van 7,5 mld en 3% zijn dat 225mln psychopaten.
  Het belangrijkste kenmerk van een psychopaat is gebrek aan, beschadigd of geheel afwezig geweten. Zij voelen weinig of niets bij wat zij hun medemens aandoen, het enige dat hen interesseert is of zij er voordeel bij hebben. Het zijn niet alleen wrede seriemoordenaars maar ook, ogenschijnlijk keurige, huisvaders. De meesten zijn zo geslepen dat ze onherkenbaar zijn en pas na veel schade en schande ontmaskerd worden.

  Ook ik ga haar raad opvolgen en een paar minuten per dag een volmaakte wereld visualiseren.
  Maar laten we niet naïef zijn en er rekening mee houden dat we omringd worden door mensen met minder mooie motieven.
  Kijk vooral naar machthebbers, bankiers, verzekeraars, industriëlen, enz. vooral daar zul je de ergste vinden. (Een premier die vriendelijk lachend, liegend en bedriegend, een heel land met haar bevolking naar de verdommenis helpt). Misschien is het mogelijk om ze onschadelijk te maken als ze door steeds meer mensen ontmaskerd worden.
  Dus droom af en toe lekker weg maar blijf scherp op het kwaad dat ons omringd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.