De schok van de verkiezingsuitslag of hoe wakker is Nederland

De klap van de verkiezingsuitslag galmt nog na. Niet omdat rechts, of heet het tegenwoordig links, heeft gewonnen. Evenmin omdat we ineens bang zouden moeten worden van extreme politiek. Voor de waarheidsvinder zijn deze verkiezingen een ontgoocheling om hele andere redenen.

Karretje

Laten we eerst kijken naar de partij die de werkelijke macht aan de kaak stelt en de Kamer iedere keer weer probeert te behoeden verstrikt te raken in het web van het WEF, de WHO en hun elite. Forum voor Democratie is sinds de coronatijd van 2020 actief hiermee bezig. Iedere keer als je hun aanvaringen met de rest van de Tweede Kamer aanziet, dan kan je niet anders dan je realiseren dat het grootste deel van de Kamer slaapt of zich voor het karretje van het WEF/WHO/VN laat spannen.

Vertaald naar de uitslag van de laatste verkiezingen betekent dit dat met 3 zetels slechts 2 procent of 200.000 van de stemmers (uitgebrachte stemmen) zich daarvan bewust is, zeg maar wakker is.

Het vreemde is echter dat de voorlaatste verkiezingen van maart 2021 (coronacrisistijd) nog 8 zetels opleverde voor Forum. Dit valt moeilijk te verklaren. Immers mensen die eenmaal wakker zijn dutten niet meer in! Alleen al dit feit zou alarmbellen moeten laten rinkelen, bij vriend en vijand.

Een mogelijke verklaring is dat veel wakkeren niet meer zijn gaan stemmen.

Opkomst

Dat brengt me op het punt van de opkomst. Van de kiesgerechtigden kwam in 2021 nog 78,71 procent op, de afgelopen verkiezingen waren dit er 78,2 %. Naar aantallen betekent dit, dat 21,8 procent van 13,2 miljoen kiesgerechtigden geen vertrouwen meer heeft in de democratie, of 2,9 miljoen mensen blijft thuis. Onder hen zijn natuurlijk ook veel wakkeren.

Er is veel discussie vooraf geweest over het al dan niet meedoen aan de verkiezingen. Globaal zijn er twee richtingen, het ene kamp zegt dat stemmen betekent instemmen met een niet-bestaande democratie, terwijl het andere deel vindt dat je je stem desondanks niet verloren moet laten gaan.

Achteraf vind ik dat degenen die zijn gaan stemmen gelijk hadden. FvD zou veel meer zetels hebben kunnen krijgen en zal zich beter kunnen verweren voor wat komen gaat. Er zit immers een wetswijziging in de pijplijn waarmee politieke partijen verboden kunnen gaan worden. (Lees hier) Forum zal daarvan waarschijnlijk het slachtoffer worden.

Voorbehoud

Ik ben er stilzwijgend van uit gegaan dat de verkiezingen eerlijk zijn verlopen. Daarvoor heb ik echter geen enkel bewijs, ook niet voor het tegendeel.

Ontgoocheling

De ontgoocheling zit hem in de vaststelling dat de politieke partijen die straks met elkaar de macht gaan verdelen weinig of niet kritisch staan tegenover de bedreigingen van het WEF met hun reset voor 2030 en de WHO die waarschijnlijk al volgend jaar een ongekende macht op het gebied van gezondheid zal hebben.

Aan de andere kant hoeft dit geen teleurstelling te zijn, omdat we weten dat ook Forum deze aanstormende ontwikkelingen niet kan tegenhouden, maar slechts tegenwerk kan verrichten om anderen te laten zien wat er werkelijk aan de hand is.

Mijn ontgoocheling zit eigenlijk in de verwachting die ik stiekem had. Waarbij ik hoopte dat meer mensen beseffen dat onze inbreng op politieke gebeurtenissen steeds kleiner wordt de komende jaren, tenzij we hierin niet meegaan.

Het ziet ernaar uit dat de meeste mensen zich laten afleiden door de zogenaamde strijd tussen rechts (Wilders) en links. Denken in rechts en links is achterhaald. Het enige wat nu nog telt is de strijd tussen een elite en de rest van de mensheid. Wilders zal, indien hij premier wordt, zich op dezelfde manier schikken en zijn extreme denkbeelden laten varen, als zijn Italiaanse collega. Ook zij was tegen massa-immigratie en EU-sceptisch. Na haar aantreden in Rome is daar nog weinig van over, want dat is wat uiteindelijk iedere leider doet: zich schikken naar de werkelijke macht. Ook als je Wilders heet!

Bronnen

Kiesraad.nl

 

Rob Vellekoop, 25 november 2023

2 Comments

  1. Ja Rob, mijn teleurstelling geldt ook het merkwaardige zetelverlies van het FvD. En ook ik wil niet meteen aan gefraudeerde uitslagen denken. Wilders heeft zich steeds heel nadrukkelijk uitgesproken over een aantal vitale zaken. Zoals “als ik minister-president word dan gaan als eerste de grenzen dicht”. Wilders zou bij een premierschap zijn achterban voor de volle 100% moeten verraden en dat geeft natuurlijk dikke maatschappelijke onrust. Of erger. Ik verwacht daarom dat de sympathieke Frans Timmermans -hij heeft zich langs de zijlijn al een tijdje warm gelopen!- straks naar voren wordt geschoven en dat dit ook van meet af aan het plan is geweest. Daarmee krijgt het Nederlandse volk een volstrekt gewetenloze graaier als minister-president geknipt om Nederland helemaal te slopen. Nederland voert daarmee exact dezelfde politiek als Duitsland dat op dit moment gesloopt wordt door Bundeskanzler Scholz….eveneens een goedlachse gewetenloze graaier.

  2. Het Nederlandse volk heeft zorgvuldig nagedacht en zich uitgesproken: FvD van 8 naar 3 zetels. Ik ben het met Robert Jensen eens als hij zegt dat we de politiek niet kunnen veranderen als we niet eerst zèlf veranderen. Dus bovenal de TV uit het raam knikkeren en de krant er achteraan. Maar als we de verkiezingsuitslag bekijken dan blijkt dat we daar nog heel ver van verwijderd zijn. Eerst zal de zweep nog flink over de stompe horde moeten en ik denk dat Frans Timmermans daar de meest geschikte beroepsmisdadiger voor is. Wie zich geen nieuwe vloerbedekking kan permitteren moet deze horror-video NIET bekijken:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZOIMHEy6-VQ

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.