Ondanks verdachtmaking, toch demo: ‘Geen wapens voor vrede, uit onze naam’

Op Oudejaarsdag 31 december vindt er opnieuw een demonstratie plaats voor vrede en tegen welke oorlog dan ook. Vredesdemo organiseert al weer de zoveelste happening, die steeds op de laatste zondag van de maand wordt gehouden in Amsterdam. Deze keer besteden mainstreammedia hieraan wel aandacht. Dit echter helaas met de bedoeling om de vredesactivisten verdacht te maken in plaats van blij te zijn met een dergelijk initiatief.

Boze tongen

Boze tongen, lees het NRC, beweren zonder enige onderbouwing van hun beschuldiging dat Vredesdemo gefinancierd wordt door Moskou.

Op hun website schrijven de mensen van Vredesdemo als reactie:

Beste bezoeker van vredesdemo.nl,
Altijd leuk als je initiatief aandacht krijgt in de pers, zo bereik je publiek en wij willen onze boodschap naar buiten brengen.

Dan is er de NRC, een krant die het ‘journalistiek’ wel heel bont maakt! ‘Uit onderzoek blijkt‘ is afdoende om de nrc-lezertjes voor te liegen met een verhaal dat uit de dikke duim is gezogen – standaard werkwijze bij dit mainstreamperiodiek. Het is een mysterie dat daar nog iemand intrapt. De ondergrens van het NRC was kennelijk NOG steeds niet bereikt, we verbazen ons er niet meer over.

Demo

De organisatoren roepen op om vooral te komen en zich uit te spreken ‘tegen de haatzaaierij tegen groepen mensen en landen, en ‘nee’ te zeggen tegen medeplichtigheid van Nederland aan vernietigende imperialistische oorlogen die ook ons eigen land berooid achterlaten’.
Deze middag zijn er de volgende sprekers:
– Hein van Kasbergen; secretaris van de Anti- Fascistische oud- Verzetsstrijders Nederland/ Bond Van Anti- fascisten. AFVN/BVA.
– Rick Kuitems; projectleider van LNN media.
– Marie Therese ter Haar; oprichter en eigenaar van de Rusland & Oost-Europa Academie.
– Twee of drie mysterieguests
Na de sprekers, muziek en LED schermclips lopen ze een ronde door het drukste gedeelte van Amsterdam met drums, witte en vredesvlaggen.
Tijdstip: 12.00u – 15.00u op de Dam in Amsterdam

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.