Consumentenmacht: stap over op DSW en stuur de rest naar huis

Dit jaar heeft iedere verzekerde de kans duidelijk te maken dat we niet langer premieverhogingen accepteren of andere nadelen. Zeg massaal je zorgverzekering op en stap over naar DSW, de verzekeraar die de premie verlaagde en de politiek te kijk zette.

Daarna zal de zorgverzekeringsmarkt beseffen dat de consument de baas is!

Iedere Nederlander is verplicht zich te verzekeren voor ziektekosten bij een ziektekostenverzekeraar. Het is een miljarden cadeau dat Den Haag aan de verzekeringsmaatschappijen heeft gegeven in de vorm van jaarlijkse terugkerende miljardenpremies. De macht van de verzekerde is volledig verkwanseld door de politiek aan verzekerings- en farmaceutische multinationals

De verzekerde heeft het nakijken terwijl de verzekeraar steeds meer bepaalt hoe de ziekenzorg er uit ziet, in samenwerking met de farmaceutische industrie natuurlijk.

Dit jaar heeft de verzekerde consument een grote kans. Terwijl Rutte II een premieverhoging verwachtte kwam tijdens de discussies in de Tweede Kamer hierover zorgverzekeraar DSW met een premieverlaging!

Laten we DSW belonen voor deze actie en meteen een signaal afgeven aan de andere verzekeraars dat ze moeten stoppen met het uitzuigen van de verzekerden door de premies te laten stijgen met allerlei zielige verhalen.

Op dinsdag 26 september maakte DSW Zorgverzekeraar zoals ieder jaar als eerste de premie van de basisverzekering bekend. De premie voor 2018 daalt met € 6 per jaar naar € 1.290 per jaar (€ 107,50 per maand) voor zowel individueel als collectief verzekerden. Bovendien verlaagt DSW het verplichte eigen risico met een symbolisch bedrag van € 10 naar € 375. DSW  vindt dat er geen rechtvaardiging meer is voor het huidige niveau van het eigen risico en is voorstander van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

De zorgverzekeraars hebben de afgelopen vijf jaar 5 miljard winst gemaakt. De lobby van verzekeraars op de politiek is zo sterk dat de meerderheid van het parlement zonder neutraal onderzoek helemaal op het verkeerde been staat. Steeds hebben ze het idee dat de kosten de pan uit stijgen en daarvoor premiestijging noodzakelijk is, maar DSW zegt in feite dat dit een grote leugen is. Als een kleine speler zoals DSW kosten kan beheersen dan moeten de grote zorgverzekeraars met hun machtspositie dit toch zeker ook kunnen.

Laten we daarom als verzekerde een signaal afgeven dat er genoeg met ons is gedold. De verzekerden hebben de macht die zij nooit eerder gebruikten. De verzekerde kan iedere zorgverzekeraar op de knieën krijgen door massaal over te stappen op de concurrentie.

2018 is het jaar om de verzekeraars te vertellen wie er de baas is!

Kom in actie en sluit je ziekteverzekering af bij DSW.

Rob Vellekoop, 1 november 2017