ISIS overwonnen, tijd voor waarheid westerse propaganda

123rf.com
ISIS lijkt te zijn geneutraliseerd zowel in Irak als in Syrië. De Russische Opperbevelhebber en de Minister van Defensie maakten dit bekend afgelopen maandag. Ook de Iraanse President Hassan Rouhani verklaarde het einde van de Islamitische Staat. Tijd voor een terugblik op de leugenachtige westerse propaganda die veel westerlingen regelmatig op het verkeerde been zette.
Eva Bartlett is een freelance journalist en activist met uitgebreide ervaring in de Gaza Strook en Syrië. Zij somt in RT een aantal straffe voorbeelden op van leugenachtige berichtgeving.

White Helmets

Documentatie onthult dat de groep bekend onder de naam White Helmets en gepresenteerd als “neutraal, vrijwilliger, redders,” werden gefinancierd door Westerse naties, uitsluitend werkzaamheden hebben verricht in Al-Qaeda en co-extremistische gebieden, en ook aanwezig zijn geweest tijdens opruimwerkzaamheden bij executies. Terwijl het Westen ondertussen moet geloven dat zij burgers gered hebben. Mensen uit de gebieden die bevrijd zijn van Al-Nusra en dergelijke beschrijven hen als “burgerverdediging van Nusra Front.”

De groep ontving een Oscar en acteur George Clooney’s goedkeuring.

Toen Aleppo werd bevrijd van Al-Qaeda en kompanen, claimde de voormalige komiek Abdul Kareem dat burgers niet naar het gebied van het regeringsleger wilden. Volgens Bartlett probeerden burgers al voor de bevrijding vaak die kant op te vluchten. In november 2016 interviewde  Eva Bartlett een gezin dat erin was geslaagd om te ontsnappen samen met meer dan 40 anderen. Dit specifieke gezin probeerde het al twee keer maar werd tegengehouden door de zogenaamde “gematigde rebellen” in het district van al-Halek in Aleppo.

Toen Bartlett in juni 2017 terugkeerde in oostelijk Aleppo sprak zij met inwoners die teruggekeerd waren nadat de rust was hersteld. Zij zag ook ziekenhuizen die verbouwd waren tot hoofdkwartieren van de terroristen, en tevens gebruikt werden als Sharia rechtbank gevangenissen.

Na de verdrijving van Al-Qaeda en andere “gematigde rebellen” kozen meer dan 100.000 mensen van oostelijk Aleppo ervoor om te blijven in door de regering terug veroverde gebieden, terwijl zij de bevrijding vierden van hun stad.

Hongerdood in Syrië?

Regelmatig meldden de media dat Assad de burgers liet sterven van honger, van Damascus tot Aleppo tot oostelijk Ghouta. In 2014 een maand nadat de oude stad van Homs was ontzet,  ontmoette de journaliste burgers die vertelden dat de terroristen hun laatste voedsel stalen. Zij hoorde hetzelfde in Aleppo en ook  in juni in Madaya and al-Waer, Homs. Toen zij Madaya bezocht, vertelden mensen haar dat terroristen voedselhulp hamsterden waardoor de voedselprijzen de pan uitstegen zodat zij geen voedsel konden betalen.

Zij zei dat ze een bommenfabriek heeft gezien, weggestopt achter een flatgebouw, en de restanten van voedselhulp die Ahrar al-Sham en Al-Qaeda hadden opgespaard. De mensen spraken over de hongerdood die veroorzaakt werd door de terroristen en over opluchting dat hun heerschappij over was.

Bedrog door Channel 4 en The Guardian

In een hotel in Aleppo in juli 2016 deelt Bartlett de lift met Channel 4 verslaggever Krishnan Guru Murthy, zonder te weten wie hij was. Guru Murthy produceerde een rapport over de Nour al-Din al-Zinki factie, waarvan hij zei dat dit de “gematigde rebellen” waren, terwijl deze enkele maanden hiervoor een Palestijnse jongen Abdullah Issa hadden onthoofd. Dit was echter geen probleem voor Channel 4, want later verwijderden zij de bewuste video.

Geen zender, ook niet Channel 4, maakte melding van de bijna 11.000 burgers die gedood werden door bommen en sluipschutters van de “rebellen.”

Zij schreef over deze aanvallen en de 4.000 Aleppo dokters die volgens de media verdwenen, samen met ziekenhuizen en scholen aangevallen door “gematigde rebellen.”

In april 2016 doet the Guardian verslag dat een Syrische of Russische luchtaanval het Quds ziekenhuis van Sukkari in Aleppo “compleet verwoestte”. The Guardian claimde later dat burgers in datzelfde ziekenhuis werden behandeld na een chloorgasaanval, zonder te onderzoeken dat de enige chloorgas fabriek in Syrië overgenomen was door Al-Nusra in 2012.

De oorspronkelijke leugen over de verwoesting van Al-Quds kwam van Artsen Zonder Grenzen, die meldde dat het ziekenhuis was “verwoest”, gereduceerd “tot puin.”

In juni 2017 stond Eva Gartlett binnen in het ziekenhuis dat intact was. Het was nooit verwoest.

Amerika’s fake oorlog tegen ISIS

In juni 2017 knalde de door de Amerikanen-geleide coalitie een Syrisch vliegtuig neer. De VS zou op deze manier de Koerdische SDF hebben willen beschermen, maar deed het in feite om Syrië verder te destabiliseren en om de olievelden te kunnen controleren.

In september 2016 viel de coalitie ongeveer een uur lang een Syrische militaire positie in Deir ez-Zor aan, waardoor ISIS in staat werd gesteld de post over te nemen.

In mei 2015 stoomt een konvooi van ISIS door honderden kilometers open woestijn, waardoor zij het oude Palmyra innamen. De goed uitgeruste, high tech, VS-geleide coalitie bood geen verzet.

Daarnaast heeft de VS “per ongeluk” wapens geleverd aan ISIS.

ISIS terroristen maatjes met Israël

The Washington Post deed verslag van een Israëlische aanval op Syrië, De krant citeert Benjamin Netanyahu die zegt dat zij Syrië tientallen keren hebben aangevallen. Mint Press News meldt dat Israel medische behandelingen heeft gegeven aan meer dan 3.000 terroristen. A 21st Century Wire artikel zegt dat de voorkeur van Israëlische politici uitgaat naar een overwinning van ISIS in Syrië.

Volgens de Times of Israel heeft ISIS het vuur geopend op Israël en zich verontschuldigd!

Vertaling en bewerking Rob Vellekoop, 22 november 2017