‘Cannabis wordt gecriminaliseerd terwijl het wereld kan redden’

Hans Kamperman springt donderdag van de publieke tribune in de Tweede Kamer in een uiterste wanhoopspoging gehoord te worden. Hij schrijft in zijn afscheidsbrief:”Cannabis wordt gecriminaliseerd, terwijl het de aarde kan redden en voor vele mensen een medicijn is”. Een korte geschiedenis van een idealist die weet waarvoor hij strijdt.

Een medestander van Hans die door Pauw is gevraagd om in zijn programma een toelichting te geven krijgt daartoe amper gelegenheid omdat Pauw de daad van Hans ‘ongepast’ blijft vinden en alleen daarover wil praten. Dat is immers het standpunt van het staatsprogramma en de overheid. Wiet is wettelijk verboden.

Hans schrijft CDA-partijleider Buma een open brief waarin onder andere staat:

“De overheid en met name het ministerie van justitie criminaliseert medicinale cannabis. Er worden op grote schaal klopjachten gehouden waarbij patiënten hun medicijn wordt afgenomen. Patiënten die noodgedwongen hun eigen medicijn moeten kweken omdat zorgverzekeraars het niet meer vergoeden.

Door cannabis is nog nooit iemand overleden en het is veel minder gevaarlijk en verslavend dan alcohol en tabak, volgens een wetenschappelijk rapport van het Trimbosinstituut dat de effecten van cannabis op de gezondheid heeft onderzocht.

Het is daarom onvoorstelbaar dat u als fractieleider maar blijft roepen Wiet is Troep en er een complete politiemacht wordt ingeschakeld om het te bestrijden. Dit terwijl er een complete genocide plaatsvindt door multinationals die omwille van geld mensen opzettelijk verslaafd maken en vermoorden. Blijkbaar vindt u dit normaal, als fractieleider zegt u op te komen op voor de normen en waarden in dit land.

Graag wil ik dat u mij uitlegt waarom cannabis – en met name medicinale cannabis -gecriminaliseerd wordt terwijl er wetenschappelijk bewezen nog nooit iemand aan overleden is. En waarom de bovengenoemde multinationals die wereldwijd per jaar 16,3 miljoen doden op hun geweten hebben, vrijuit kunnen gaan. Het is maar waar je als christelijke partij als het CDA de prioriteiten legt.

Bijgaand doe ik u een document toekomen over cannabis, wat het voor de wereld kan betekenen en waarom het illegaal is; alsmede de rol van de multinationals hierin.”

Sinds 23 januari 2018 zit Kamperman voor de deur van de Tweede Kamer om met mensen en parlementsleden te praten over medische wiet.

Na zijn daad kan zelfs de massamedia niet meer om hem heen. Gelukkig overleeft Hans de val.

Voordat het zover is, komt Hans in 2016 in aanraking met ons rechtssysteem. Hij heeft vijf enorme wietplanten in zijn tuin als hij bezoek krijgt van de politie. Die soms wel en andere keren niet gedoogd worden. Dit beleid van willekeur bezorgt hem het einde van zijn onderneming.

De planten kweekt hij als onderdeel van een netwerk dat per persoon vijf planten opkweekt om hiervan medicinale wietolie te laten maken door een natuurgenezer. De planten worden door de politie in beslag genomen en vernietigd. Later lukt het Justitie Kamperman te laten veroordelen voor het bezit van 400 planten. Deze veroordeling bezorgt Hans een strafblad waardoor hij zijn werk niet meer kan doen en Canada niet meer binnenkomt. Dit betekent het einde van zijn onderneming. Hij kan niet meer aantonen dat het om vijf planten ging omdat het bewijsmateriaal is vernietigd.

Onderteken de petitie Haal cannabis uit het strafrecht.

 

Rob Vellekoop, 24 maart 2018