Brief van Sinterklaas

Foto 123rf

Persbericht van Sinterklaas

Lieve kinderen,

Ik heb er genoeg van. Dat gezeur van jullie ouders over mijn Zwarte Pieten. Het lijken wel kinderen, jullie pappa’s en mamma’s. Ik twijfel heel erg of ik jullie dit jaar kom bezoeken in december. Willen jullie dit doorgeven aan je ouders? Als ik namelijk niet kom, dan hebben ze ook geen excuus om ruzie met elkaar te zoeken.

Ik heb gezien dat ouders zelfs met elkaar op de vuist gaan, over de gezichtskleur van Zwarte Piet. Kunnen jullie je dat voorstellen? Nee, he!

Zelfs bussen worden op snelwegen tot stilstand gebracht zodat voor- en tegenstanders van zwarte of gekleurde pieten met elkaar kunnen matten.

Op Twitter heb ik zelfs gelezen dat autoriteiten er ernstig mee rekening houden dat ik afgeschaft word. Zijn ze helemaal betoeterd!

Kinderen van Nederland doe iets. Pak jullie ouders aan. Ik voel me niet meer welkom in jullie land dat al lang niet meer zo Nederig is naar de Sint als je van jullie land zou mogen verwachten. Ik ben namelijk degene die bepaalt hoe mijn pieten eruit zien. Daar heb ik geen burgemeester, geen actiegroep of wat dan ook voor nodig. Ik stel dat vast! Het is onbeleefd, eigenlijk heel grof dat zij gaan bedenken hoe mijn pieten eruit moeten zien. Straks krijgen ze nog het idee dat ik eveneens mijn outfit moet gaan veranderen. Misschien dat ik mijn baard eraf moet scheren of een kaal hoofd moet nemen.

De meeste volwassenen schieten door in hun oeverloze bemoeizucht.

Ouders vergeten dat mijn feest een kinderfestival is, ouders worden hier alleen bij betrokken om ervoor te zorgen dat jullie op mijn feestje kunnen komen. Ook de eisen van allerlei televisiestations lopen de spuigaten uit. Sinterklaas is bijdehand genoeg om zijn pepernoten te doppen. Mijn feest wordt steeds meer een feest van de detailhandel. Nee, het moet jullie uitje zijn en blijven.

Kom in opstand! Trek met zijn allen naar Den Haag en eis van de regering dat Sinterklaas geen roebreed in de weg gelegd wordt.

Wanneer jullie ouders lopen te griepen over mijn pieten hun kleur, vertel hen dan dat het niet draait om de macht van de ene groep over de andere, maar over goedgeefsheid en verbinding. Hoe bestaat het, dat deze zogenaamde volwassenen zelfs een kinderfeest misbruiken voor hun machtsspelletjes.

Want lieve kinderen, dat is het waar het hier in feite om draait. Het gaat er niet om jullie een plezier te doen, nee zij misbruiken het om macht te kunnen uitoefenen.

Er zijn twee kampen: het ene kamp zegt wij zijn voor een zwarte Piet en het andere zegt wij zijn voor een niet-zwarte Piet. De groep met de meeste macht overwint de andere. Dat heeft niets met traditie, cultuur, slavernij of welk ander excuus te maken. Het gaat uitsluitend over macht. Ik heb gelijk, ik weet het beter.

Pas dus op kinderen, laat je niet meelokken in een discussie, want die leidt tot niets, die leidt uitsluitend tot herrie over iets waarover geen van deze groepen ook maar enige macht hebben, en dat is namelijk de kleur van mijn Pieten. Ik ben de enige die dat bepaalt!

Als het weer rustig is in de Nederige Landen kom ik graag naar jullie toe, met cadeau’s en verrassingen.

Hartelijke groet,

Sint-Nicolaas

 

Madrid, 11 oktober 2018

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.