Volgens advocate maakt Macron van Frankrijk politiestaat

In een vraaggesprek analyseert Georgia Pouliquen, 22 jaar advocate in Frankrijk en daarvoor werkzaam bij de gendarmerie, nu actief als Geel Hesje, de situatie in haar land. Volgens haar inschatting probeert Macron een politiestaat te installeren. Zij wijst gebeurtenissen aan die dit ondersteunen. Pouliquen vertelt onomwonden over de daden van Macron en zijn poging een conflict tussen politiediensten en de Gilets Jaunes, de Franse Gele Hesjes, uit te lokken. Ze wijst een aantal kenmerken aan van een politiestaat, waarnaar Frankrijk volgens haar onderweg is.

Rechterlijke Macht

Niet alleen politici maar ook de rechterlijke macht beschouwen de Gele Hesjes als onderdeel van het systeem, terwijl zij door de scheiding der machten, juist onafhankelijk van de regering zouden moeten optreden. Georgia constateert dat dit niet gebeurt. Ze zegt dat rechters demonstranten veroordelen in het voordeel van de staat. Georgia vertelt dat ze luisteren naar de Minister van Binnenlandse Zaken, Castaner. Deze minister verklaart dat de Gilets Jaunes zwaar gestraft moeten worden, terwijl dit niet aan hem is om te beslissen, maar aan de rechterlijke macht.

Politie

Naast de partijdigheid van de rechtspraak is er het buitensporige politiegeweld. Hierover zegt Pouliquen dat de politie wordt gebruikt door de staat om de huidige crisis te laten escaleren. Terwijl de politie er voor de burgers is om hen te dienen en te beschermen. Zij werkte zelf bij de gendarmerie, evenals haar vader en grootvader. De politie krijgt op die manier een politieke functie en dat is verkeerd.

Ze treden extreem gewelddadig op, vaak gemaskerd en als burgers verkleed zonder de kentekenen van politie. Vaak infiltreren ze groepen Gele Hesjes en lokken dan geweld uit. De echte ommekeer ziet de advocate op 16 maart in Nice, wanneer de politie de vreedzame demonstranten aanvalt zonder enige reden. Hierdoor raakt een oudere dame van 74 zwaar aan het hoofd gewond, nadat een politie-agent haar heeft geslagen. Bloedend blijft ze liggen op de grond. De politie helpt haar niet en houdt zelfs street medics tegen die haar willen helpen. De politie wordt steeds agressiever. Dat is in strijd met de wet, zegt Pouliquen gedecideerd. Ze mogen wel arresteren, maar niet met geweld aanvallen.

Wat zal gebeuren, vraagt Georgia zich ongerust af, na deze protesten. Een groot deel van de bevolking vertrouwt de politie niet meer en zal hen nooit vergeven dat zij mensen letsel hebben toegebracht, zoals verblind aan een oog, afgerukte handen en voeten door granaten en andere verwondingen.

Bekijk het interview van Georgia in Engeland met UK Column.

Ministerie van Binnenlandse Zaken

De politie valt onder dit ministerie. Georgia Pouliquen merkt op dat er een situatie is ontstaan waarbij het Ministerie van Binnenlandse Zaken geen verantwoording meer hoeft af te leggen voor hun daden.
Als de wet wordt uitgevoerd dan hebben de Gilets Jaunes recht op de vrijheid van meningsuiting. Deze vrijheid wordt door het politiegeweld en de intimidatie steeds meer ingeperkt.

Macron

Ze doet ook nog even een boekje open over Macron. De Franse president was bankier die zich tijdens de verkiezingen leugenachtig als links liberaal politicus presenteerde. Hij is gekozen door 43% van de Fransen. Het eerste wat hij doet na zijn verkiezing tot president is een rechtse minister-president Edouard Philippe benoemen.

Zijn tweede actie is het opheffen van de vermogensbelasting. Ook laat hij de belastingen voor de laagste inkomensgroepen toenemen, door hogere prijzen voor voedsel, elektra en autobrandstof.

Regelmatig laat hij zich laatdunkend uit over fabriekswerkers die hij analfabeten noemt, hij zegt dat de Fransen lui zijn.

Macron heeft meer verdachte trekjes. Tijdens de verkiezingen had hij dezelfde slogan als Vichy Frankrijk, het deel van Frankrijk dat heulde met de Duitse bezetters tijdens de Tweede Wereldoorlog: ‘La France en marche’ (Frankrijk vooruit). Het is dus niet zo vreemd dat hij door het blad Le Monde op de voorpagina op dezelfde manier staat zoals Hitler in zijn tijd werd afgebeeld.

Journalisten

Journalisten die de gebeurtenissen proberen te verslaan tijdens de demonstraties worden niet zelden ook geslagen, bedreigd of gearresteerd. Macron wil de wereld blijkbaar zo min mogelijk laten zien van wat zich werkelijk afspeelt op straat tijdens de al maanden durende protesten.

Politiestaat

Al deze acties tegen de Gilets Jaunes zijn volgens haar bedoeld om de crisis verder te laten escaleren. Op deze manier wordt het juiste klimaat gecreëerd zodat straks met geweld het land in een politiestaat kan worden omgezet. Ook de voortdurende leugens van het Ministerie van Binnenlandse Zaken over de opkomstaantallen van de Gele Hesjes en het verzwijgen van de gewelddaden van de politie, plus de suggestie dat ze gewelddadige oproerkraaiers zijn, terwijl de politie degenen zijn die geweld gebruiken. Daarnaast drijven de leugens in de massa media over het zogenaamde antisemitische karakter van de protestbeweging het conflict verder op.

Voorbeeld

De ontwikkelingen in Frankrijk zijn van doorslaggevend belang voor de rest van de EU. Als Macron slaagt in zijn opzet, zal dit een voorbeeldfunctie hebben voor de andere lidstaten, die nu geen enkel kritisch geluid laten horen. De Gilets Jaunes verdedigen de belangen van de bevolking, van de hele Europese bevolking op een vreedzame manier. Als zij slagen in hun verzet, dan zal de rest van Europa ook tevoorschijn komen en de straat op gaan.

Volg de gebeurtenissen rond de Gilets Jaunes in Frankrijk de afgelopen maanden

Rob Vellekoop, 26 mei 2019

2 Comments

  1. Als het dat inmiddels niet is?
    Typisch weinig meelevend, eerder psychopatisch!

  2. Het groepje bovenin de piramide is goed bezig. In Australië is het al gelukt. Alle landen zullen volgen. Alles verloopt volgens plan. Niet Macron maar een andere onzichtbare macht is bezig de wereld naar HUN plan te transformeren. De regeringen zijn het uitvoerend management en zullen moeten gehoorzamen. Onze vrijheden zullen met de kaasschaaf methode afgenomen worden, onder het mom dat het voor onze veiligheid zou zijn. Het terrorisme is uitgevonden om de 7,5 miljard eters (slaven) onder de knoet te houden. Zolang 99% nog diep in slaap is kan het plan gewoon ingevoerd worden.
    https://www.youtube.com/watch?v=fuyXFjiCJXU

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.