Genezen zonder medicijnen: de healing code

Per toeval ontdekt Dr Alex Loyd een oplossing voor de depressie van zijn vrouw. Deze ontdekking blijkt een universele helingscode te zijn voor de meeste mensen, zowel fysiek als emotioneel. Ieder mens beschikt over het vermogen om te helen, het is enkel een kwestie van het ‘aan’ te zetten. Het blijkt namelijk dat heel veel mensen die optie uitschakelen zonder dat zij daar erg in hebben. Het boeiende verhaal van de ‘healing code’, omdat de mens tot veel meer in staat is dan hij of zij denkt.

Het bijzondere van deze methodes en met name van de healing code is dat niet de symptomen worden bestreden, zoals in de conventionele geneeskunde, maar de bron van de ellende. De symptomen zijn namelijk een verwijzing naar de oorzaak van de ziekte. En dat is nu net het probleem voor de reguliere genezers. Zij hebben geleerd de symptomen te bestrijden en niet te zoeken naar de diepere oorzaak, ondanks dat alle toonaangevende instituten benoemen dat stress voor 95% de oorzaak is van de kwaal.

Stress

Wat is nu eigenlijk stress? Aan de ene kant is er stress vanwege omstandigheden die problematisch zijn en aan de andere kant fysiologische stress. Bij deze laatste vorm van stress is ons zenuwstelsel uit balans. En daar wringt de schoen. Deze fysiologische stress treedt op doordat een deel van het zenuwstelsel, waarop we geen bewuste invloed hebben, in de zogenaamde ‘fight or flight’ stand terecht komt. Dit is het algemene alarm van ons lichaam, bedoeld om ons leven te redden op ieder moment. Bij een dergelijk signaal treden allerlei functies in ons lichaam automatisch in werking. De bloedstroom verandert, het gaat niet langer naar de maag, en de frontale hersenkwab. Het gaat ook niet langer naar de lever en de nieren. Het grootste deel wordt naar de spieren gestuurd om harder te kunnen vechten en te kunnen wegrennen.

Als deze situatie echter te lang aanhoudt, kan het schade veroorzaken aan de organen en tast dit het immuniteitssysteem aan. Dus als het ‘alarm’ afgaat staken cellen hun normale groei, genezingsactiviteiten en het onderhoud!

Daarmee zitten we bovenop het probleem. Iemand met voortdurende stress, dus in de ‘fight or flight toestand’ krijgt allerlei symptomen die we samen ‘ziekte’ noemen. Onder de voortdurende stress breekt een zwakke schakel en worden we ziek!

In normale toestand vecht ons immuun systeem tegen bacteriën, virussen, schimmels, verricht onderhoud en vernietigt abnormale (kanker)cellen. Helaas leven velen bijna voortdurend in een te hoog niveau van stress met bovenstaande gevolgen. Hun immuunsysteem werkt dan niet optimaal, want het lichaam heeft andere prioriteiten.

Geneeskunde

Eeuwenlang hebben we ziektes bestreden ofwel door in gebeden een hogere macht aan te roepen voor hulp of door hulpmiddelen in de natuur te zoeken om de symptomen te bestrijden. Dit duurde zo’n beetje tot de twintigste eeuw wanneer de geneesmiddelen industrie met medicijnen op de markt komt.

Deze medicijnen zijn puur chemisch wat op zich weer heel logisch is omdat er anders geen octrooi voor kan worden aangevraagd en het middel door de farmaceutische fabrikanten niet exclusief op de markt verkocht kan worden.

De meeste geneesmiddelen zijn op de een of andere manier afgeleid van actieve ingrediënten van planten omdat dit wel patenteerbaar is. Ze gaan opzoek naar stoffen  (chemicaliën) om daarmee de werking van planten te kunnen nabootsen. Deze chemicaliën kan het lichaam in tegenstelling tot organische materialen niet afbreken.
De schrijvers van ‘The healing code’ komen met een mooi voorbeeld, namelijk het middel valium. Dit middel is afgeleid van de valeriaan wortel, waaraan zo zeggen de schrijvers nooit iemand verslaafd is geraakt (in tegenstelling tot aan valium, red.). Geen bedrijf kan echter de valeriaan wortel patenteren dus moest er een middel gemaakt worden dat de eigenschappen van de wortel benadert. Valium is het resultaat en klinieken zitten vol met verslaafden hieraan.

De volgende stap in de geneeskunde is volgens de grote denkers van onze tijd zoals Einstein, energie, want energie is alles en alles komt neer op energie. Al onze gezondheidsproblemen zijn het gevolg van een verstoorde energie frequentie.

Energie

Ik heb zelf bijna tien jaar een praktijk voor psychologie gehad in België waar ik met veel enthousiasme de cliënten hielp met een andere vorm van ‘energiepsychologie’ waartoe de healing code eveneens behoort. Dat was EFT (Emotional Freedom Technique). Het interessante is dat ik EFT al vele jaren ook voor mezelf gebruik en nu heb gemerkt binnen extreem korte tijd dat de healing code van Loyd nog beter werkt en veel dieper gaat. Ik kan niet anders dan dit enthousiasme met jullie delen. In onze praktijk gebruikte ik Thought Field Therapy (TFT), Tapas Acupressure Technique (TAT) en zoals gemeld EFT.

Hoe werkt de Healing Code van Alex Loyd?
Loyd schrijft ‘er is een ding op aarde dat in staat is om elk probleem in je leven te helen.’ En dat is het immuun systeem, uitgerekend stress zet het afweer systeem uit, maar de mens is zelf in staat het ook weer aan te zetten en daar kan de healing code bij helpen. Als het immuun systeem juist functioneert geneest het dus de mens.

De code werkt met de energiestromen van het lichaam en zodanig dat het voldoende stress opruimt zodat het lichaam zichzelf weer kan helen! Het herstelt dus de balans. Het helpt bij het loslaten van de ‘alarmtoestand’ waarin een mens verkeert en het lichaam in feite op hol slaat.

Let op dat de code dus niet de symptomen aanpakt, maar de mens helpt met zijn immuunsysteem weer ‘aan’ te zetten.

Je gebruikt de healing code op wat Loyd noemt ‘hart kwesties’ waarvoor hij een methode heeft ontwikkeld om deze boven water te krijgen.
Hier haak ik als ervaren EFT gebruiker af. Ik heb gedurende de vijftien jaar dat ik EFT gebruikt geleerd dat je moet inzoomen op de gebeurtenissen die je stress bezorgen en daarna pas je de techniek toe. Datzelfde doe ik ook bij de healing code. Het is voor mij niet belangrijk wat stress oproept, maar wanneer ik stress voel. Op die manier kan ik op eenvoudige wijze de healing code toepassen: ik tune in op een gebeurtenis die mij ernstig raakt of uit evenwicht brengt, anders gezegd negatieve emoties bij mij oproept. Dat voorkomt gezoek naar het herkennen van zaken die bij jou stress oproepen, want dat is een helse toer. Ieder mens is ongelofelijk slim im het misleiden van zijn of haar eigen gevoelens.

Natuurlijk is het aan de lezer van het boek om de methode van Loyd volledig te gebruiken.

De healing code

Rob Vellekoop, 28 juni 2019

 

8 Comments

 1. was deze week bij mijn huisarts
  hij is niet mijn ideale keuze
  maar er is geen betere in dit dorp
  en ik heb er al 3 ‘versleten’
  in de 20 jaar dat ik hier woon

  ik heb chronische klachten met diagnose artrose
  en ik kwam bij hem voor pijn in mijn voet
  iets waar ik nog niet eerder last van had
  hij kon direct zien dat ook deze pijn door
  artrose veroorzaakt wordt

  elke keer als ik kom met welke klacht dan ook
  probeert hij of zijn collega mij te overtuigen
  van de geweldige werking van pijnstillers
  terwijl ze allang weten dat ik meer
  voel voor andere oplossingen

  ik zou volgens hen pijnstillers MOETEN nemen
  wel 10 per dag en ik word hierop aangesproken
  “Waarom wilt u geen pijnstillers gebruiken”
  alsof ze zelf een aandeel hebben bij Big Pharma

  ik lijd regelmatig aan slapeloosheid
  heb 1 keer slaappillen gebruikt
  dat werkte niet en ik voelde me heel slecht
  en heb de middelen weggedaan
  een keer daarna kwam slapeloosheid weer ter
  sprake en hij wilde al een recept uitschrijven
  toen ik zei dat ik daar geen behoefte aan had
  zei hij tot mijn grote verbazing
  dat ik niet zomaar kon stoppen met slaappillen
  anders zou ik ontwenningsverschijnselen kunnen krijgen

  huisartsen zorgen voor wereldwijde ernstige verslaving
  daar zou veel meer aandacht voor moeten zijn
  en invoeren van homeopathische middelen

  het gaat alleen maar om geld verdienen
  en helaas zijn de meeste alleen artsen
  gespecialiseerd in vakdomheid

 2. Minder de bevolking opjagen en opzwepen om zogenaamde economische doelstellingen te halen, f#ckyou?

 3. nog vervolg op bezoek aan huisarts met artrose-
  en slapeloosheid klachten
  ik vroeg de huisarts om een recept voor een medische wietproduct
  ze keek alsof ik haar een, voor haar maatstaven,
  onzedelijk voorstel had gedaan

  nu liggen inmiddels de schappen bij Kruidvat vol
  met druppels en pillen op basis van de stof THC en CBD
  voor zeer hoge prijzen
  mensen die openlijk probeerden medische wiet
  voor een normale prijs aan te bieden zijn weggetreiterd

  hoe hypocriet en verdorven (of dom) moet je zijn
  om als arts jouw patiënten het vergif van Big Pharma
  aan te bevelen en de meer gezonde alternatieven af te wijzen

 4. Zoek op Rife freqenties, op youtube, het is onaangenaam geluid maar helpt wel, Lees verhaal Dr. Royal Rife.
  Kost niets alleen wat tijd, en doorzetten, genoeg water drinken.

 5. Groenlipmossel voor atrose!! Helpt echt!! Bij mij in ieder geval goed!?? Voor lokale plek Smeerwortelzalf
  Hiernij de meest zuivere vorm (zelfgemaakt?!)

 6. dank aan de lezers voor de aanbevelingen
  gezondheid is belangrijker dan geld
  vandaag nog in krant gelezen
  over onzinnige prijsverhogingen
  voor medicijnen die mensen dagelijks nodig hebben
  omdat ze verslaafd zijn geworden

  dat is de prikkel om de prijzen te verhogen
  door Big Pharma: het is een onzichtbare oorlog
  met veel slachtoffers en zonder zichtbare wapens

  deze farma-bedrijven moeten zo snel mogelijk
  worden overgenomen door de Staat
  dat is de enige denkbare en fatsoenlijke stap
  voor de Nederlandse politici
  willen zij nog enig vertrouwen
  van de burger behouden

 7. Natuurlijk is dat pragmatisch: wanneer en niet waarom. Maar het is wel zo dat indien je de patronen die leiden tot de situaties waarin je stress ondervindt kunt aanpakken, je herhaling voorkomt. En dan heb ik het niet over de diepere onderliggende oorzaken. Maar louter over de patronen (valkuilen).

 8. Helemaal mee eens dat we aan de pillen worden gepraat. Mijn moeder is net 18 mei overleden aan medicijnvergiftiging. Ze is 87 jaar, geworden maar als ze had mogen stoppen met de medicijnen had ze nog 10 jaar geleefd, daar ben ik van overtuigd en helemaal als ik haar in huis had mogen ‘nemen’. Het is een drama geweest, waar ik heel veel, ook prachtige foto’s en videos over gedeeld heb op mijn Facebookpagina. Ik ben tegengewerkt, tegengewerkt en nog een s tegengewerkt door mijn vader, door de directeur van het verzorgingshuis en mijn broer en mijn zus.

  Wat er gebeurt als alleen maar durft te zeggen als dochter dat je vind dat het niet goed gaat met je moeder is niet te beschrijven. Toch heb ik het gedaan en ben heel blij dat ik dat heb durven delen op Facebook. Het drama en het wonder. Samen met mijn huisgenote mocht ik mijn moeder nog maar drie dagen drie uur zien en naar bed brengen. Ze slikte 30 jaar medicijnen, was zelf van de natuur, Dr, Vogel en bij een antroposofische huisarts,. Maar mijn vader nam alles over en heeft haar alleen maar naar het ziekenhuis gestuurd, naar artsen die steeds meer medicijnen opgedrongen. Heel afschuwelijk hoe mijn moeder heeft geleden en ze uiteindelijk overleed door ‘pijnstillers’ fentanylplietsrs die zonder haar toestemming letterlijk achter haar rug om op haar rug werden geplakt, waar ze niet bij kon, anders haalde ze ze eraf, 100 keer sterker dan morfine, terwijl ze bij ons geen pijn had. Wij konden haar zo ontspannen en zoveel praten en uitleggen dat alles wat ze voelde echt niet door haar kwam of door ouderdom zoals ze haar probeerden wijs te maken, maar door de medicijnen.

  Het lukte haar niet om ertegenin te gaan, tegen mijn vader, de arts, de verpleging en de farmaceutische industrie. Ze was actief geweest in haar leven, opgekomen voor mensen, planten en het milieu, vrouwen voor vrede. Maar zij werd niet geholpen, niemand kwam voor haar op, behalve ik als dochter samen met mijn huisgenote, die veel herkende omdat ze zelf veel geleden heeft als kind door vaccinatieschade, wat toen nog helemaal onbekend was. Mijn andere nog levende broer en zus staan helemaal achter mijn vader en de medicijnen. 100 pillen per week, geen eetlust meer, totaal verzwakt is ze 18 mei overleden. Ze was onterecht dement verklaard, ook sommige verpleging zei dat ze niet dement was. Gelukkig is er een journaliste geweest die in hAD Haagsche Courant een heel mooi memoriam heeft geschreven: Janneke op de bres voor de natuur. Alles is te zien en lezen op Facebook, linken staan op onze website contactmuziek.nl bij Leonoor deelt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.