#Klimaatakkoord: Rutte maakt een historische fout

Foto 123rf

“Weg met de 49% CO2 reductie in 2030 en weg met de 95% in 2050. Dit leidt tot onhaalbaar en onbetaalbaar klimaatbeleid. Drastische CO2 reductie is zeer kostbaar en levert weinig op. Daarbovenop is het onverantwoord om klimaatbeleid uit te voeren gebaseerd op verouderde inzichten.”

Brief aan Rutte

Dat schrijft Guus Berkhout onder andere in zijn essay en in zijn brief aan Rutte. Deze staan te lezen in een publicatie van Berkhout en Crok “Benutten van klimaatverandering”. De heren roepen klimaatwetenschappers op om onafhankelijk te gaan opereren. Ze moeten met de waarheid komen, ook als deze indruist tegen de belangen van hun financiers. Hardop vragen zij zich af waar in het klimaatvraagstuk kritische wetenschappers zijn gebleven.

Aan Rutte stelt Berkhout in zijn brief de retorische vraag of het bestuurlijk niet onverantwoord is om klimaatbeleid te uitvoeren zonder kennis te hebben genomen van de nieuwe inzichten.

Hij schrijft dat nieuwe wetenschappelijke resultaten laten zien dat de invloed van CO2 op de temperatuur veel kleiner is dan geschat. Is het medicijn, de voorgenomen klimaatmaatregelen, niet erger dan de kwaal? Volgens Berkhout zijn zon en wind ontoereikend om ons land van voldoende energie te kunnen voorzien. Biomassa verbranden is veel slechter dan steenkool. En om waterstof te maken is goedkope groene energie nodig die we niet hebben.

Berkhout waarschuwt Rutte verder:
“Weet u wel dat als we alles gaan uitvoeren wat er in uw kostbare klimaatplannen staat, de wereld slechts 0,00030 graden Celsius minder opwarmt? Dat getal is niet te meten! En realiseert u zich wel dat Nederland er veel armer van wordt?”

CLINTEL

De brochure “Benutten van klimaatverandering” is een uitgave van de stichting CLINTEL die zich in de wetenschappelijke klimaatwereld gaat positioneren als een onafhankelijke waakhond. Zij gaan de juistheid van wat wetenschappelijke instituties over het klimaat beweren kritisch tegen het licht houden. De overheid heeft volgens CLINTEL helaas de neiging om weinig transparant te zijn over de kosten van het klimaatbeleid. Momenteel is vooral het Klimaatakkoord actueel en de kosten die daarmee gemoeid zijn.

Prof. dr. ir. A.J. (Guus) Berkhout is Emeritus Hoogleraar Geofysica, TU Delft Lid Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW).
Oprichters van Climate Intelligence Foundation (CLINTEL) zijn Berkhout en onderzoeksjournalist Marcel Crok.

Klimaatakkoord (concept eind juni 2019)

In het Klimaatakkoord van Parijs is in 2015 afgesproken dat de opwarming van de aarde wordt beperkt tot minder dan twee graden Celsius ten opzichte van het pre-industriële tijdperk. Het streven is om de opwarming beperkt te houden tot anderhalve graad. Het kabinet wil met het nationale Klimaatakkoord de uitstoot van broeikasgassen in Nederland terugdringen met 49 % ten opzichte van 1990. Het kabinet pleit in Europa voor een broeikasgasreductie van 55% in 2030.

In het akkoord staat een waanzinnige ambitie, namelijk het aanpassen van 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen. Hierbij zal volgens afspraak vooropstaan dat de financiering van de verduurzamingsmaatregelen zich via een besparing op de energierekening moet kunnen terugbetalen. Tevens zijn 600 maatregelen genoemd om de CO2 uitstoot te verminderen.

Het plan zal met name voor banken een aardige melkkoe zijn om miljarden te kunnen uitlenen om de verduurzaming te financieren. Als Nederland er werkelijk armer van wordt, dan zullen dat de miljoenen zijn die hun woning moeten aanpassen en zich daarvoor (extra) in de schulden moeten steken.

(Concept) klimaatakkoord van juni 2019
Benutten van klimaatverandering

Lees artikelenreeks over klimaat

 

Rob Vellekoop, 29 juni 2019

14 Comments

 1. Ja en bij de landsgrenzen daar stoppen alle luchtbewegingen en alle bewolking richting ons land.

 2. het is jammer dat Thierry Baudet de enige is die geen zand in de ogen heeft
  de rest van de politici zijn, zoals altijd, verblind door pecunia

 3. Heeft iemand zich al eens afgevraagd waarom iedereen elektrisch moet gaan rijden, misschien wel om meer diesel over te houden voor aankomende oorlogen want het leger is de grootste gebruiker van brandstof, die gaan echt niet over op elektra. Bij een alles verwoestende zonnevlam staat ook het hele wagenpark van de burger stil en kan het leger z’n gang gaan.
  Als je goed zoekt op internet zul je erachter komen dat de aarde afkoelt maar de plaatselijke verschillen in temperatuur zullen steeds groter worden maar dat is een gewone cyclus. Ook de grootste gletsjer van Groenland groeit weer aan sinds 3 jaar.Maar als je maar lang genoeg herhaald dat gras blauw is geloofd men het.

 4. Rutte heeft een gordijn rondom Nederland gespannen om de klimaatneutrale lucht te handhaven, maar is vergeten dat door uitstoot van ultrafijnstof filevormende verkeer de bevolking last gaat krijgen copd?

 5. Zover ik nog iets volg en probeer te begrijpen van dat Klimaatgezeur is dat CO2 niet of nauwelijks een probleem is.
  Een ander gas dat wel een toenemend probleem/wordt: methaan.
  Tel daarbij de vervuiling/verzuring/verplastificering van de zeeën, de verdere verwoesting van bossen/oerwouden, het verder volspuiten van Glyfosaat (RoundUp), achterlaten van verarmd uranium in oorlogsgebieden door de VS en co, de idee dat er altijd economische groei moet zijn, de enorme verhoging van defensiebudgetten en gewenste oorlogen door NATO……etc.

  M.i. is er wel degelijk een groot probleem gaande op deze aardkloot waar de mens wel degelijk een grote oorzaak van is wat de leefbaarheid betreft. Of dat het klimaat betreft, zeker het milieu en daar gebeurt helemaal niets aan.

  Kijk anders ook eens naar deze docu: ‘America: From freedom to fascism’ van de in 2007 overleden regisseur Aaron Russo over hoe met name de banken de mensheid verder tot slaven zal reduceren (geen milieuthema maar wel een waarschuwend verhaal uit 2006 reeds). Vervang het woord VS in EU, de FED in de Europesche Bank en we weten waar we naartoe gaan: https://www.youtube.com/watch?v=kE8RtL3azDg

  Wat het volk vind, doet er helemaal niet toe. Maar dat moge bekend zijn.

  Ik groet u.

  Harold Mulder
  Nijmegen

 6. Voor het produceren van de accu’s is o.a lithium nodig om dit metaal in de driehoek Bolivia Argentinië en Chili te delven zijn grote hoeveelheden water nodig,tevens komen er grote hoeveelheden giftige dampen vrij dit staat gelijk,met de CO2 uitstoot van een dieselauto na 160.000 km En wanneer deze auto ‘s aan hun eind zijn waar gaan ze naartoe juist oost Europa en Afrika,waar ze het niet zo nou nemen.O ja deze lucht krijgen wij niet.Hebben we nou echt zoveel domme mensen hier in Nederland

 7. Ga er vanuit dat 0,00007 °C afkoeling ons 1000 miljard kost.(FVD)
  Is ons doel 0,5 °C afkoeling, dan kost ons dat € 7.000.000.000.000.000.
  Dat zijn 15 nullen.
  Dat is het Bruto Binnenlands Product van de VS over meer dan 400 jaar…. 🙂
  Geen CO2 = geen planten en bomen. Waanzin.

 8. Jammer dat jullie allemaal nog geloven dat Rutte het probleem is! Het probleem zit onzichtbaar op een andere plek! Ik verbaas me altijd over de argeloosheid en domheid van mensen! Alles geloven wat de media en de politiek zegt. De Agenda 21 die de wereld moet veranderen ten gunste van de elite, daar zijn ze mee bezig. Deze agenda 21, geschreven door de Verenigde Nazi’s ( UN) moet de wereld van 7 miljard mensen verlossen en er moeten 500 miljoen slaven overblijven om de machine draaiende te houden. D.m.v. georganiseerde (olie)oorlogen, giftig voedsel, giftige medicijnen, chemtrails en straling(5G)gaat dit vast lukken. In 2050 moet de Agenda 21 gereed zijn. Gelukkig hoef ik het allemaal niet mee te maken maar onze kinderen en kleinkinderen zijn overgeleverd aan dit stel psychopaten. Jammer dat er maar een klein groepje is die zich hiermee bezig houdt. De rest denkt en ziet niet verder. Jammer voor ons nageslacht……

 9. In de hoop, dat Thierry Baudet snel de leiding Kabinet mag overnemen en ons redden van (op)Rutte(rotten). Foute economie is toch het enige wat Rutte bezighoudt. Vraag is:”wie drijft dat?”
  Hopelijk wordt Thierry niet ook vermoord door links zoals het andere fenomeen in 2002.

 10. De oplossing is kinderlijk eenvoudig: stoppen met bomen kappen, meer bossen en ander groen aanplanten in plaats van meer bestrating en asfalt. Bomen nemen co-2 op en maken zuurstof, ‘s nachts verbruiken zij weer een klein deel zuurstof; maar nooit de hoeveelheid die ze eerst geproduceerd hebben

 11. Rutte en consorten zijn de door de industrie en de multinationals geprogrammeerde robots die straks voor hun hand en spandiensten vet betaald gaan worden als zij hun beloften waar maken, voor de industrie miljarden winsten, voor de belastingbetaler een miljarden strop zonder resultaat !

 12. Globale opwarming komt door teveel politici die gebakken lucht verkopen.

 13. Ik denk dat de bevolking onderschat wordt!
  Grote groepen zijn wakker en intelligenter dan de politici denken. Zij zien wel wat er gaande is.
  En…ik denk dat hun invloed langzamerhand groter wordt.All over the world.
  Hopelijk is het nog niet te laat maar ik blijf positief.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.