Petitie weermodificatie heeft iets meer dan 3000 handtekeningen nodig

Zaltbommel (Foto Rob Vellekoop)

Op 28 juni 2019 staat de petitie weermodificatie en chemtrails op 36.920 ondertekenaars, dat betekent dat er nog iets meer dan drie duizend nodig zijn om dringende vragen aan het parlement te kunnen stellen. Sinds februari van dit jaar hebben iets meer dan 1000 mensen hun handtekening gezet. Het aantal op zich is een prestatie te noemen omdat de Tweede Kamer tijdens debatten of in commissievergaderingen de woorden weermodificatie, chemtrails, geo-engineering, solar radiation management niet laat vallen. Er zijn vreemde dingen aan de hand over dit onderwerp.

Op 27 juni is het weer een van die zeldzame dagen dat de hemel vlekkeloos blauw is zonder een enkele vliegtuigstreep. Blauwe luchten beginnen in ons land uitzonderlijk te worden. Vandaar dat ik dat moment in een klein filmpje heb vastgelegd.

 

Petitie

Deze petitie loopt al een aantal jaar. De initiatiefnemers constateren het volgende:

 • Behalve in de rest van Europa en de VS wordt ook in Nederland gesproeid door vliegtuigen. Contrails blijven maximaal 5 minuten zichtbaar. Chemtrails waaieren uit en zijn langere tijd zichtbaar als melkachtige uitziende sluiers die gezamenlijk een wolkendek vormen.
 • De chemische stoffen zijn gevaarlijk voor de mens, flora en fauna. De eigenschap van deze stoffen om het optimaal functioneren van het bewustzijn van de mens te blokkeren, verstoren tevens de magnetische velden rondom de aarde en zijn waarschijnlijk mede verantwoordelijk voor de uitzonderlijke weersveranderingen.
 • De toename van bedreigende ziektes en aandoeningen aan longen en luchtwegen, huidziektes, chronische vermoeidheid is waarschijnlijk voor het grootste deel te wijten aan het sproeien van barium, deeltjes aluminium, deeltjes polyamidefibers en andere stoffen.
 • In 1995 zijn de eerste meldingen van dit fenomeen gedaan. De laatste maanden was het even rustig, maar het sproeien neemt weer toe. Het sproeien wordt waarschijnlijk gestuurd door onderdelen van geheime diensten.

Tweede Kamer

In de Kamer wordt exact NUL keer over weermodificatie, geo-engineering of solar radiation management gesproken tijdens debatten of commissievergaderingen. Dat is op zich heel vreemd te noemen vanwege een aantal redenen.

Binnen het Internationale Recht is er namelijk een zogenaamde Weather Warfare Ban. Dit verdrag is onder andere ondertekend door Nederland, VS, Rusland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. In artikel 1 komen de ondertekenaars overeen dat ze afzien van het vijandige gebruik van weermodificatie technieken met als doel de vernietiging, het toebrengen van schade of ongeval aan andere deelnemers. Weermodificatie moet voor de Nederlandse overheid dus geen onbekende grootheid zijn.

In 1976 werd het verdrag door de Verenigde Naties geadopteerd.

Contrails

Het KNMI spreekt over vliegtuigstrepen of contrails. Dit zijn “kunstmatige wolken, veroorzaakt door de uitstoot van waterdamp door vliegverkeer.” “Hoewel vliegtuigen een aantal stoffen (zoals kooldioxide (CO2) en stikstofoxides) uitstoten door de verbranding van kerosine heeft dit weinig effect op de luchtkwaliteit voor de mens. De lucht hoog in de atmosfeer mengt zich nauwelijks met de lucht op leefniveau. Modelberekeningen en metingen bevestigen dit.”

Maar zijn deze werkelijk zo onschuldig als het KNMI dit doet voorkomen?

Volgens de Amerikaanse site climateviewer  zijn de contrail cirrus wolken zowel weermodificatie als  geoengineering solar radiation management (SRM). Diverse wetenschappelijke organisaties en het bedrijfsleven zijn betrokken bij de discussie op welke manier uit deze wolken voordeel kan worden behaald.”

Wat in feite gebeurt is dat onze planeet wordt gegeoengineerd met toevoegingen aan de brandstof van vliegtuigen, die met tienduizenden tegelijk het luchtruim wereldwijd doorkruisen. Een betere distributeur is ondenkbaar.

Let op, het gaat niet om de benaming van de vliegtuiguitstoot, of dat nu chemtrails of contrails genoemd wordt is niet relevant. Er kan immers bij iedere vlucht sprake zijn van condens, maar het gaat om de toevoeging van de stoffen of ultrafijne deeltjes aan de vliegtuigbrandstof die op deze manier op enorme schaal in de atmosfeer terecht komt.

Contrails zijn volgens een uitgebreid onderzoek van de Belgische Belfort groep helemaal niet zo onschuldig, als het KNMI beweert. (zie uittreksel in pdf) Het is geen onschuldige uitstoot van vliegtuigen op grote hoogte die alleen een esthetische impact heeft. Ze bevatten niet alleen grote hoeveelheden waterdamp, maar ook aanzienlijke hoeveelheden koolstofdioxide, stikstofdioxide, zwaveldioxide en roet met een belangrijke invloed op de gezondheid.

In dat opzicht is het opmerkelijk dat afwijkingen voor emissies van koolwaterstoffen en koolmonoxide zijn verleend voor motoren van sommige militaire vliegtuigen, die de wettelijke regels overschrijden.

Aanhoudende contrails hebben volgens het rapport een verwoestende werking op ecosystemen op aarde. Ze ontwikkelen door de mens gemaakte cirrus bewolking die een aanzienlijk deel van de hemel bedekken (3 tot 5% in Europa, die neemt 1 a 2% per decennium toe). Ook beïnvloeden ze de temperatuur negatief.

Contrails in het Nederlands luchtruim

Condenssporen die blijven hangen ontstaan door ultrafijne roet-uitstoot bij voldoende luchtvochtigheid. Door de lage vlieghoogte rond 5 km zijn ze duidelijk zichtbaar vanaf de grond. De waterdamp in de uitlaatgassen en in de lucht zet vrijgekomen zwavel-oxiden om in zwavelzuur, wat samen met de metaaldeetjes en ionisatie de ultrafijne koolstofkernen omhult. Op dit ultrafijnstof condenseert weer waterdamp, en de hoeveelheid hiervan bepaalt de persistentie en omvang van de rookwolken uit vliegtuigen, samen met atmosferische condities zoals temperatuur, straling, luchtdruk, vochtigheid en aerosol-verzadiging. (lees ook Climateviewer)

 

Commerciële weermodificatie

Officiële weermodificatie in Saoedi-Arabië.
Met een voorbeeld hoe regen gemaakt wordt.

China heeft meer water nodig, dus bouwt het een systeem van kamers op het Tibetaanse plateau dat deeltjes de atmosfeer in kan zenden zodat er grote regenwolken geformeerd kunnen worden..

Zuid-Korea gebruikt wolkenzaaiende vliegtuigen om de luchtverontreiniging uit China tegen te houden.

Australische bedrijven manipuleren in het geheim al decennia lang het weer.

Kortom er is een wereld van activiteit rond weermodificatie aan de gang, niet alleen commercieel maar ook op militair gebied. Deze activiteiten zijn zo’n honderd jaar geleden begonnen. Het lijkt alsof deze ontwikkelingen de Tweede Kamer ontgaan. Om daarover duidelijkheid te krijgen is het nodig om met een petitie hierover vragen te kunnen stellen aan de volksvertegenwoordiging.

 

Rob Vellekoop, 28 juni en 22 februari 2019 

8 Comments

 1. Ja manipulatie van het weer moet per wet verboden worden omdat we allemaal ziek van worden door de metalen die de vliegtuigen versnijden, weerbeelden die niet normaal zijn door gebruik o.a. Haarp die oogsten verwoesten , steden onder water zetten en verwoesting van huizen en gebouwen.

 2. De “mensen”die achter deze ellende zitten staan onder en boven de wet! Ze hebben schijt aan alles en iedereen! Ze willen de wereld voor hunzelf en er moeten 500 miljoen mensen overblijven om HUN machine draaiende te houden! De rest kan wel weg! Georgia Guide Stones! AGENDA 21….kijk daar maar eens naar. David Icke kan het goed uitleggen!

 3. Dat sproeien stamt al uit de jaren vijftig, er zijn documenten genoeg te vinden waar regeringsvertegenwoordigers het open en bloot toegeven.Op Harvard wordt nu gesproken over een plan om officieel de wereld te besproeien om opwarming van de aarde tegen te gaan, wat overigens flauwekul is want de aarde koelt af, zijn ook harde bewijzen voor als je maar lang genoeg op o.a de NASA en NOAA website zoekt.Maar ook hier gaat het weer om heel veel geld zoals ook met de energietransitie.

 4. Ik heb het artikel over weermodificatie gelezen en ook dat er nog zo’n 3000 handtekeningen nodig zijn maar vervolgens kon ik nergens iets vinden om te ondertekenen. Toen gezocht op website petities.nl
  maar onder petities weermodificatie werden 0 petities gevonden ??!!

 5. Heel betrouwbare informatie over weermodificatie gebaseerd op eigen onderzoek en feiten vind je op geoengeneeringwatch.org van Dane Wigington. Echt heb heel veel gezien/gelezen en dit is de top, echte aanrader (Dana is een echte natuurliefhebber, heel zuiver, direct en neemt geenblad voor de mond ).

 6. Zie de allereerste regel van het artikel, daar staat de link naar de petitie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.