Drie onware argumenten voor #vaccinaties

Foto 123rf

Binnenkort start de promotie campagne weer voor de griepprik als voorbereiding op het grieperige herfst- en winterseizoen. Zoals elk jaar worden met name ouderen opgeroepen zich in ieder geval te laten vaccineren. DLM Plus verzamelde drie onwaarachtige argumenten voor het gebruik van vaccins.

Het stripboek ‘Vaccineren, de grote illusie’ is de inspiratiebron voor dit artikel.

Leugen 1.
Epidemieën verdwijnen en infectieziektes verminderen door vaccinaties

Vaccins worden meestal geïntroduceerd in tijden dat de sterftecijfers van ziektes enorm aan het dalen zijn. De vaccins gaan dan met de eer strijken. Het boek ‘Vaccineren, ..’ geeft daarvan als voorbeelden kinkhoest (p. 53), hepatitis B (p.59), mazelen (p.60) en het verloop van de tbc sterftecijfers in Frankrijk (p.35). Steeds als de infectieziektes op hun retour zijn komt men met het vaccin.

Voor dit verschijnsel is een eenvoudige verklaring. Epidemieën vallen vaak samen met grote ontwrichtingen van de maatschappij door bijvoorbeeld oorlogen of natuurrampen. Daarna is er honger en zijn er onhygiënische leefomstandigheden en angst. Met name stress en angst tasten het afweersysteem van de mens aan.

Aan het begin van de industriële revolutie, aan het einde van de 19e eeuw, zijn de levensomstandigheden van de arbeiders erbarmelijk. De gezinnen wonen in krottenwijken zonder schoon drinkwater, zonder toilet en met gebrek aan zonlicht. Ook hebben ze een dieet met een tekort aan vitale voedingsstoffen en vitamines zoals C.

Door de optredende infectieziektes heerst in deze wijken een hoog sterftecijfer. Op een gegeven moment gaan deze bevolkingsgroepen zich echter roeren en komen zij voor hun belangen op. De werkgevers worden verplicht hen een beter loon te geven en de woonomstandigheden worden verbeterd. Dit zorgt voor een verbetering van hun gezondheid. Niet het toedienen van vaccins of medicatie, wat wel wordt beweerd, maar het hogere loon waardoor betere voeding kan worden gekocht en zij de hygiëne kunnen verbeteren.

Leugen 2.
De microbe theorie van Louis Pasteur

De microbe theorie van Pasteur gaat ervan uit dat microben (virussen, bacteriën, en dergelijke) de ziekteverwekkers zijn. Daarom is het doden hiervan de oplossing voor het bestrijden van ziektes.

De theorie van vaccinaties luidt dat zij het immuunsysteem stimuleren door het inbrengen van microben (verzwakt, gedood of vervaardigd door genetische manipulatie) in het lichaam. Vaccinatie zou dan als het ware het immuunsysteem voor een bepaalde tijd blijven herinneren aan de ziekteverwekker.

Opvallend detail is dat Pasteur aan het einde van zijn leven deze microbe theorie heeft herroepen. Zijn concurrent Bechamp verdedigt destijds de cellulaire theorie. Deze gelooft niet in het doden van microben, maar in het stimuleren van de gezondheid door een dieet, hygiëne en een gezonde leefstijl, zoals leven in de frisse lucht en met meer beweging. Alleen als een persoon geen goed immuunsysteem heeft zal hij slachtoffer worden van infecties.

Dit is natuurlijk geen verdienmodel voor de farmaceutische industrie en dat van Pasteur wel, daarom wordt Bechamp genegeerd.

Meer hierover lees je in ‘The curse of Louis Pasteur’ van N. Appleton.

Leugen 3.
De pokken zijn toch bedwongen dankzij vaccinaties?

‘Vaccineren, de grote illusie’ ontleent aan Fernand Delarues ‘Les vaccinations n’ont pas fuit regresser les epidemies’ de volgende cijfers.
In Schotland sterven tussen 1855 en 1875 meer dan 9.000 gevaccineerde kinderen aan de pokken (terwijl dit in die tijd het meest gevaccineerde land is).
Pokken doden 120.000 mensen in Duitsland tussen 1870 en 1871, terwijl 96% is gevaccineerd.
Het tegenovergestelde blijkt hier aldus Bickel, door vaccinatie neemt juist het aantal gevallen van pokken toe!

Vaccineren: de grote illusie

 

Rob Vellekoop, 27 juli 2019

4 Comments

 1. Uiteindelijk kun je beter uit historische bronnen je empirie opdoen?
  Mondeling van jaar op jaar, eeuwen lang doorgegeven.?

 2. Zijn er op een bepaalde plaats te veel dieren dan gaat de mens deze afschieten.
  Dit zou ook met de mens zelf moeten gebeuren .
  Netter is op dit op een andere manier te doen en de farmaceuten leven daar goed van.

 3. nieuwste rage in leugencarrousel medisch circus:
  borsten hoeven bij vermoeden kanker niet meer worden afgezet
  Joepie!
  wel zielig voor al die reeds verminkte vrouwen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.