Welkom in de Dag Buiten De Tijd

Elder in de Andes - Luceart 2005

Bijdrage van Sitonacloud

Op 25 juli vieren mensen van allerlei culturen de universele cyclus van de eeuwige tijd. In de mayakalender is dit de ‘Dag Buiten De Tijd’, waarop mensen zich met intens respect wijden aan alles wat leeft, vrij van de kunstmatige begrenzing van tijd. Het is het voorportaal voor het nieuwe jaar dat begint op de 26e juli. Er is echter volgens ingewijden nog veel meer aan de hand. Dat wil ik graag onderzoeken de komende periode en uitgerekend vandaag start ik hiermee.

Blijkbaar zijn er groepen mensen verspreid over de wereld actief die werken met andere sferen, die bewustzijn zien als de sleutel van het leven. Althans dat is het idee dat ik er voorlopig bij heb. Vergezel me op mijn ontdekkingsreis hoe deze mensen de wereld, de aarde en het leven bekijken.

We bevinden ons in de eindtijd van Kali Yuga – donkere eeuwen – en de openingsfase van Satya Yuga – de gouden eeuw -. Volgens overleveringen in het Sanskriet zullen morele waarden en mentale mogelijkheden in deze periode naar een dieptepunt gaan. Mensen zijn slecht, ziek, lethargisch, boos, angstig, en natuurgeweld en schaarste zal de aarde teisteren. Alle schepsels degenereren, de verandering die komt zal iedereen treffen, zonder uitzondering. (Een dergelijke eindtijd gedachte komt ook voor in het christendom). Volgens de Hindoes is er aan het einde van Kali Yuga het Samvartaka vuur.

Daar blijft het echter niet bij. Een grote groep mensen is ervan overtuigd dat er nog meer aan het gebeuren is. De aarde verschuift namelijk van dichtheid van de derde naar de vijfde dimensie. Ook dat gaan we onderzoeken, wat betekent dit en wat heeft het voor consequenties.

Ook zien weer anderen verbanden tussen buitenaards leven en de zogenaamde 5e dimensie, en relaties tussen de mens en buitenaardsen, bijvoorbeeld in graancirkels en andere verschijningen.

We gaan bekijken wat er bedoeld wordt met deze aaneenschakeling van begrippen, die lijken op een soort geheimcode. “De zon bewoog in het krachtige teken van de Leeuw. Het is het teken van kracht, creativiteit en het portaal van het hart naar het 5e dimensionale veld en verder…..” En “De 8:8 Leeuwenpoort opent de ‘gangen van tijd’ naar de oude geschiedenis toen Sirian Meesters reisden naar de aarde en leerden de principes van Ascension. Tijdens deze gebeurtenis een sterrenpoort is helemaal open en stuurt intens fotonische licht golven van de Grote Centrale Zon, via onze Zon, de Ster Sirius, het aardse Grid Point van de Sphinx en de Grote Pyramide of Giza.”

Het aardige is dat al deze ogenschijnlijk afzonderlijke zaken met elkaar verband houden.

De dag waarop ik mij voorneem deze ontdekkingsreis te maken is 25 juli. Hoe kan het ook anders.

Deze Dag Buiten de Tijd is een soort vrije dag omdat het niet meer past in de 13 Manen Kalender van de Maya. De  kalender telt namelijk 13×28=364 dagen per jaar. Deze extra dag zorgt ervoor dat het zonnejaar spoort met de Maya kalender, die bestaat uit 13 maanden van 28 dagen elk.

Het is goed om even stil te staan bij de keuze voor de Gregoriaanse kalender. Dit is een politieke kalender voor belastingheffing en oorlog afgeleid van de Babylonische tijdtelling. De Gregoriaanse is niet gelijkwaardig aan de superieure rekenkunde van de Mayaanse tijdregistratoren. Het beschouwt tijd namelijk als lineair. De 12:60 ratio, meet tijd als ruimte en doet niet aan de 13 manen met het zonnejaar.

Het lijkt zo onschuldig, maar het heeft een enorm effect op het bewustzijn van de mensheid. Wanneer je namelijk zit in een onregelmatige en oneven wisseling van de maanden, zoals in ons tellingssysteem, zonder herkenning van de symbolen waarvan deze is afgeleid, dan kan tijd beperkt lijken terwijl het dit helemaal niet is.

Sitonacloud, 25 juli 2019

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.