Graancirkelbouwers zijn nu het meest actief

Foto 123rf

Bijdrage van Sitonacloud*

Al vele tientallen jaren publiceren onderzoekers over graancirkels. Met name in deze periode van het jaar zijn de cirkelbouwers het meest actief. Afgaand op hun boodschap uit 2001 als antwoord op ons bericht aan hen communiceren zij met ons. Niemand blijkt echter in staat te zijn de boodschappen van de cirkelmakers te ontcijferen, op die ene na. Toch is dit fenomeen al eeuwen aan de gang en houden tal van mensen zich hiermee professioneel bezig.

Cirkels

Juni en juli zijn maanden waarin al heel lang een bepaald deel van Engeland speciale activiteiten zijn.  De cirkelbouwers zijn dan op hun actiefst. Een graancirkelgebied bij uitstek ligt in het zuiden van Engeland tussen Stonehenge en Wiltshire, waar veel sterke leylijnen elkaar kruisen.

Janet Ossebaard onderzoekt al meer dan 25 jaar graancirkels. Zij bezoekt ze en heeft al een hele reeks publicaties hierover op haar naam. Kijk hiervoor op haar website graancirkelsite.nl.

Zij omschrijft een graancirkel als een platgelegd patroon in een veld van tarwe, gras, koolzaad en rijst (ook in verse sneeuw en bomen). De stengels zijn meestal niet afgerukt, maar omgebogen en groeien daarna weer door.

Authentieke graancirkels beschadigen niet de oogst. Er is een hogere graad van straling dat wordt gemeten door detectors. Deze cirkels worden gemaakt binnen enkele seconden zonder dat de grond geraakt wordt. Dit is een eigenschap die in ieder geval moeilijk te kopiëren is.

Daarnaast vormen de cirkels hele bijzondere geometrische figuren waarbij geen enkel punt toevallig op een plaats ligt. Alles past binnen een ordening, een structuur van cirkels die onzichtbaar zijn getrokken voordat de formatie in het veld is gevormd. Ook dit maakt het voor kopieerdriftigen lastig. Ossebaard laat deze geometrie zien op haar site (kijk hier) Hier kan je zien dat iemand niet even voor de grap wat happen uit een graanveld neemt.

Er zit een intelligentie achter de cirkels en geen natuurfenomeen. Volgens Wolfgang Schindlers onderzoek zijn het complexe figuren van ongekende geometrische perfectie die zich ook nog eens in perfecte harmonie verhouden met het veld waarin ze staan.

Communicatie

Arecibo boodschap Chilbolton antwoord
In 1974 wordt een boodschap, de “Arecibo” message, de ruimte ingestuurd met radio golven. Het wordt gezonden naar een cluster van sterren op circa 25.000 lichtjaren afstand en bestaat uit een plaatjes boodschap, zie boven. Het radio signaal geeft onze locatie in het zonnestelsel, de principes van wiskunde en wetenschap. Ook details van de mens zoals zijn fysieke verschijning en DNA code. De boodschap wordt verstuurd in de hoop dat het zal worden ontvangen door een buitenaardse intelligentie.

Zeven en twintig jaar later in 2001 wordt in Chilbolton, Engeland een antwoord ontvangen op de boodschap. Het antwoord komt in de vorm van een graancirkel (zie boven).

Arecibo boodschap Chilbolton
antwoord
10 decimalen 10 decimalen
koolstof silicium
DNA code DNA code met extra string
3e planeet van de zon 3e, 4e en 5e planeet van de zon
schets radio telescoop ander complex systeem
lengte mens kleiner
bevolking 21,3 miljard

Niet ver van het antwoord wordt een andere graancirkel aangetroffen. Dit is een mensachtig gezicht in pixels.

De formatie naast het gezicht is ontcijferd en geeft de volgende boodschap in het Engels.

Exacte boodschap:

(A) Beware the bearers of FALSE gifts & their BROKEN PROMISES.
(Kijk uit voor brengers van valse geschenken en hun verbroken beloftes)

(B) Much PAIN but still time.BELIEVE.
(Veel pijn maar nog steeds tijd. Geloof)

(C) There is GOOD out there.We OPpose DECEPTION.
(Er is goeds hier. We zijn tegen bedrog.)

Conduit CLOSING (Ding!)
(Sluiten)

 

Sitonacloud, 1 augustus 2019

9 Comments

 1. interessant en gestoord en tegelijkertijd bizar
  is het wereldtoneel al niet absurd genoeg
  een focus op het voorkomen van geweld lijkt mij zinniger
  als dit kinderlijke gedoe

 2. ik denk dat het mysterie van de graancirkels
  in dezelfde categorie valt als onverklaarbare bosbranden
  iemand heeft stiekem heel veel lol hierover

 3. Ja —
  er is meer tussen hemel een aarde Horatio// mooi dat hier aandacht aan gegeven wordt !!!///https://www.youtube.com/watch?v=O5HqHODvqQs&fbclid=IwAR183ek9QecGTM7v-Dm9OUtSNyKRuDIkK27KtMuhfSulwUwTPzzJpdiNPJc

 4. waarom zo verbaasd
  als mensen op de maan kunnen lopen
  zijn ze zeker in staat om apparatuur
  te ontwikkelen om vanaf een afstand
  en via een onzichtbaar mechanisme
  vanuit de lucht
  ik denk via straling uitgevoerd met de huidige
  middelen (communicatie via digitale middelen
  kun je ook niet waarnemen)
  een leuk patroontje in een veld te tekenen
  dat er dan mensen in het veld gaan zitten kijken
  of ze iets zien gebeuren is een lachwekkend gegeven

 5. De mensheid is zoveel kennis onthouden. We weten nog zo weinig.
  Bert kwam met een nieuwe ontdekking van de graancirkel met de bollen.
  Het zou zo maar kunnen…..
  mail.google.com/mail/u/0/?tab=rm#label/nulpunt-energie/FMfcgxwDqTkBbckTmkwwZLzFvcJKRDWS

 6. Graancirkels zijn een mysterie. Ik heb er de afgelopen jaren heel wat bezocht. Maar ik geef toe, je moet er in geweest zijn om te beseffen dat we met een mysterie te maken hebben; ingewikkelde wiskundige patronen die tot op de decimeter kloppen en zich uitstrekken over wel meer dan honderd meter; vliegen die geëlectrocuteerd zijn, mobiele telefoons en camera’s die uitvallen; graan dat sporen van verhitting vertoont en dat gebogen, niet geknakt is; wilde dieren die er op afkomen. De formaties vallen in een zeer korte tijd. Ik ken een piloot die over een veld vloog waar niets was te zien maar toen hij een half uur later terug vloog, lag er in dat veld een prachtige formatie. De mensen die het fenomeen belachelijk maken zijn, voor zover ik kan beoordelen, nooit zelf in een graancirkel geweest.
  Heel goed Rob dat je aan dit fenomeen aandacht besteedt.

 7. there is no need to be scared
  just want to teach you people
  the art of drawing
  the alien

 8. Beste Petronella,
  Aan de basis van geweld ligt vaak het onderdrukken en/of denigreren van anderen die een bepaalde kijk op de wereld hebben.
  Jouw uitspraak om verhalen van anderen af te doen als
  ‘kinderlijk gedoe’ geeft blijk van het niet respecteren van anderen.
  Het artikel laat iets zien over de auteur.
  Jouw reactie iets over jou.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.