Financiële crisis is onafwendbaar, en zelfs al begonnen

Economie crisis concept. 123rf.com

Bijdrage van Anthony Migchels, 24 oktober 2019
Vertaling Rob Vellekoop

Laten we stilstaan bij de gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Eerst houdt Mark Carney, baas van de Bank of England een ongelofelijke speech, waarin hij eenvoudig het einde aankondigt van de status van de US Dollar als reserve valuta, gevolgd door een door het IMF gegenereerde en gecontroleerde Wereld Reserve Valuta. Hij vertelt verder dat de komende crisis zal worden gebruikt om de overgang te faciliteren.

Dan drie weken geleden, de FEDs repo rente stijgt plotseling naar 10% (!). Terwijl het rond de 0% hoort te liggen. De Banken leenden niet aan elkaar en dat veroorzaakte de crisis. De FED moest $75 miljard kwijt om de zaak onder controle te krijgen.

Het weekend daarna kondigt de FED plotseling aan dat het zou gaan beginnen met Quantitative Easing 4.0, zelfs als ze het zo niet willen noemen, aangezien zij de ernst van de situatie niet willen toegeven. Het was echter een open geheim dat het onvermijdelijk zou zijn.

En nu zeggen de belangrijkste Centrale Banken dat we na de reset een Gouden Standaard nodig hebben.

Bekijk eens onderstaande grafiek, gedeeld door David Jensen:

Dit is de trend van M2 groei over de afgelopen paar decennia. Zoals je kunt zien, is de groei van de geldhoeveelheid gestopt, terwijl het nodig is dat het flink groeit zodat de rente betaalbaar blijft (red. omdat er anders onvoldoende geld overblijft). Als resultaat hiervan is er steeds minder geld beschikbaar in de werkelijke economie en dit remt de economische activiteiten.

Het is het resultaat van het strakke beleid van de FED, het verhogen van de rente tarieven en het zogenaamde ‘tapering’, dat wil zeggen het weer uit de economie halen van het cashgeld dat zij injecteerden om de zaak aan de gang te houden na de crash van 2008.

Zoals we kunnen zien zijn de resultaten desastreus. We zitten nu op het niveau van 2008 qua groei van de geldhoeveelheid en een enorme crash is niet meer te voorkomen en is zelfs al begonnen.

Natuurlijk is dit niet veroorzaakt door ‘onbekwaamheid’. De Amerikaanse centrale bank, de FED weet precies wat ze hebben gedaan en veel commentatoren hebben daarop gewezen. Zelfs Trump zat op hun spoor.

Feitelijk moet dit heel ontspannend voor hen zijn geweest, dit te doen terwijl de ingewijden het duidelijk zagen.  Aan de andere kant moeten de gevolgen hiervan niet overschat worden. Het is over met de FED, zij zullen spoedig vervangen worden. Zij zullen de schuld krijgen voor alles en iedereen zal hen verschrikkelijk haten.

De eigenaren van de FED hebben hun opvolger al lange tijd klaar. De werkelijke managers en eigenaren van het Systeem zullen natuurlijk dezelfde blijven, zij vervangen gemakshalve hun vehikel, zoals ze al zoveel keren hebben gedaan in zoveel landen in de moderne tijd.

De komende Gouden Standaard
De Bankiers hebben routinematig geswitcht tussen Gouden en Krediet gebaseerde systemen en het is steeds hetzelfde: Krediet als zij schuld en inflatie willen creëren, Gouden Standaarden, wanneer zij deflatie willen en daarmee verbandhoudende depressie.

Ze gingen over op geld gebaseerd op papier in 1914 om de oorlog te financieren. Hun man Winston Churchill voerde de Gouden Standaard voor de Bankiers in 1925 in. Het leidde tot geldschaarste en een verschrikkelijke crash. Duitsland verliet de Gouden Standaard in 1931, maar pas onder Hitler en Schacht herstelde de economie zich, iets wat alleen gebeurde in de VS en Groot-Brittannië toen de oorlog begon.

Na de oorlog werden alle valuta gekoppeld aan de Dollar, die als tegenprestatie in goud kon worden omgewisseld.  Dit was voornamelijk bedoeld om de Amerikaanse goud reserves af te voeren. En het werkte positief. Toen de VS het meeste van zijn goud verloor, sloot het het gouden raam en sindsdien was de goud inwisselbaarheid voorbij. En nu is het goud weer terug.

Natuurlijk werden de Gouden Standaarden van de 19e eeuw allemaal gecontroleerd door Rothschild: Rothschild controleerde de Bank of England, die regeerde via het Pond Sterling als Wereld Reserve Valuta. Dezelfde mensen zitten blijkbaar achter de FED, en de komende Gouden Standaard.

De Twintiger jaren zullen vreselijk zijn. De vrije val van het Westen zal escaleren. De VS is het voornaamste doel en zal weergaloos getroffen worden. Voordat het decennium voorbij is zal het Amerikaanse Rijk verdwenen zijn: ze zullen zich eenvoudig de 800 buitenlandse bases, $1 triljoen fighter speeltjes, en $8 triljoen Midden Oosten uitspattingen niet meer kunnen permitteren.

Maar wees er zeker van het Pentagon zal eisen dat de Sociale Zekerheid, Overheidspensioen, en voedselbonnen eerst moeten verdwijnen. Zodat zij hun gang kunnen gaan.

Het einde van het Wereldrijk zal een enorm machtsvacuüm geven en zal nog meer chaos over de hele wereld creëren.

Conclusie
Dit is de grote klap. We wisten allemaal dat deze eraan zat te komen. Mark Carney tekende het eenvoudig uit en was zo vriendelijk om er een tijdpad aan toe te voegen.

Het Westen staat vernietiging te wachten, er is oorlog op til door de Geldmacht.

Er zullen enorme confrontaties zijn tussen de volken van de wereld en de ‘elites. Niemand kan zich nog langer permitteren te ontkennen dat we te maken hebben met een oorlog op leven en dood tegen de Plutocratie. We kunnen ons niet langer permitteren afgeleid te worden door verliezers. (migranten, bijvoorbeeld)

En de waarheid is dat onze eigenaren dit al eeuwen hebben voorbereid. Twijfel er niet aan dat zij nog wat trucs achter de hand hebben.

Wij zullen het worden, de volkeren van de wereld, de arbeiders, de gewone mensen overal, of zij de hyper rijken.

Er is geen plaats voor ons allebei. We kunnen een wereld hebben waar ieder zijn ding doet en deelt in de opbrengsten of we krijgen er een waar een paar parasieten over ons onderdompelen in schuldslavernij en vernietiging.

Des te sneller we hiermee vrede hebben, des te beter het is. Want het is de Waarheid en de dingen zijn al veel te lang niet onder controle.

Van dezelfde strekking:
Phoenix Rising, The Return Of The Gold Standard
Why Gold Is So Strongly Deflationary
The Inflation vs. Deflation Dialectic

3 Comments

 1. Op de website alt-market.com kun je ook vele artikelen lezen over het klappen van de ‘Everything Bubble’.
  Niets is toevallig, alles ge- engineerd zo ook de komende crash en de schuld daarvan trachten ze in de schoenen te schuiven van “rechts” met Trump – een globalisten puppet- als ‘bumbling villain’ zodat de werkelijke schuldigen, de FED met hun ‘owners’ achter de schermen buiten schot zullen blijven.

 2. Goed stuk maar er zijn nog veel meer grote problemen waardoor de mensheid de 22e eeuw niet zal halen. Het op raken van fossiele brandstoffen, het afvalprobleem (in 2050 zal er méér plastic afval in zee aanwezig zijn dan vis!), voedselschaarste, vernietiging van belangrijke ecosystemen, enz. zullen ieder op zich al funest zijn. Dan, het haast ongelimiteerd mensen uit landen met gigantische problemen naar het westen halen gaat óngekende problemen geven. Er vormen zich al getto’s wat men probeert te voorkomen door deze (potentiële) probleemgevallen “te spreiden” alsof dát geen problemen en conflicten geeft. Immers, waarom hebben die landen zulke gigantische problemen? Door de aard van de mensen: die nemen dat mee naar de (relatief!) meer geciviliseerde landen dus wat gaat daar gebeuren? Wacht maar af. En dan zo dom zijn om uitheemse diersoorten te willen uitroeien “omdat die gevaar opleveren voor de lokale fauna” terwijl je massa’s mensen met compléét andere normen en waarden binnenhaalt en je ook nog eens te laf bent te eisen dat ze zich aanpassen.

 3. zijn er 2 geld economieën..

  Je vindt er de aller dagelijkse de levende en die van banken de dodende..
  De dagelijkse economie is en ben jij die de noodzakelijkste betalingen doet om in een gezond leven te zijn(als je dat nog kan).. gas, water, licht, dak en eten.. bij geld “over” nog wat extra te (ver)spenderen.. zonder dat jij daar voor iets moet lenen, je schuld maakt.. hierbij zal dak het moeilijkst zijn ten zij jij huurt, als dat dan nog te betalen is..
  De andere economie is de schuld economie welke alleen bij banken is.. deze lenen aan drie partijen jou, jouw leverancier(verzekering waar je ook kan lenen), en jouw overheid..
  lenen kan alleen wanneer je daartegenover ook de prestatie zet in.. in het terug betalen in zijn volledigheid is daarbij niet nodig..

  (dat is een heel ander verhaal klein stukje van mijn ingeving door, …, bij lenen contracteert ieder al dat de op beleende eigendom het geen eigendom meer is bij aanvang lening.. als en wanneer niet VOLLEDIG(vol en ledig) is terug betaald, let nu op, “wanneer zij dat willen” of “het eigendom nodig hebben” dit weten zij al wel decennia van te voren..))

  Het niet bestaande, door jou in de toekomst gecreëerde geld(de lening) voorzie jij van rente(=de 2de economie) in “echt” geld wat jij door jouw arbeid, doen of aanwezig zijn ergens etc.etc. energie met beloning “geld” in creatie tovert en in standhoud..
  Het werken voor dat geld, geeft dus dat alleen de leninggever erop vooruit gaat(of plukt jij ook vruchten van die lening).. die gever ontvangt in de toekomst alles en meer terug, op welke wijze dan ook..
  Kk adviseer dan ook “iedereen enkel te werken voor een appel en een ei” en dit dient u overdrachtelijk te zien..
  Vul voor de appel en het ei alles in en sluit geld hierbij volledig uit..
  Zo was het voor de geldcreatie, zo gaat het ook weer worden. Alleen jij bepaalt hoe lang de tijd daar naar toe is..
  Maar oei kijk uit, help jij het 2de economie verdienmodel te promoten, help jij de wereld verder, nog meer naar de kloten..
  Dus doe dat geld veel minder en geef het de rol die het verdient.. een ruilmiddel zonder rente en kosten, waarbij over kosten nog contractueel te onder-handelen valt..
  HET MAG WEL EEN BEETJE MEER, MINDER MET DAT (valse digitale) GELD..
  Na je dit begrepen en tot je door, zelfonderzoek van mijn woorden, hierin wel of niet jouw waarheid kan vinden en gevonden te hebben jij voor jouzelf mijn schrijven in jouw taal hebt vertaalt, waar kan ik je verder nog blij mee maken ?..
  Daarnaast, het is god’s woord dat ik spreek en ik heb zelf, er verder niks aan toegevoegd..
  Voor god, kan en mag jij dan jouw woord invullen.. ik zet daar altijd in de engelse taal GOOD neer..
  Fijne dag of ander moment waar je naar toe gaat, van,
  :adrianus-johannes..

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.