Optimistisch leven in een wereld vol negativiteit

Foto 123rf

Is dat mogelijk? Ondanks de bak ellende die een bewust levend mens dagelijks over zich heen krijgt, optimistisch naar de toekomst blijven kijken?

De reden dat ik ooit De Lange Mars inwisselde voor DLM +, waarbij de plus voor positief staat, was dat ik niets positiefs meer kon ontdekken in de nieuwsdrek waar ik me dagelijks doorheen worstelde.

Letterlijk zakte ik steeds dieper weg in het moeras van de neerslachtigheid.

Om hieraan te ontsnappen, bedacht ik een list. Ik ging me uitsluitend richten op positief nieuws.

Pas toen realiseerde ik me dat bijna al het nieuws dat ons bereikt negatief is. In eerste instantie knapte ik af op die schokkende ontdekking. Het moeras bleek nog dieper voor me. Het leek amper mogelijk om positief nieuws te verzamelen. Het was er domweg bijna niet, of werd overschaduwd door slecht nieuws.

Het is net alsof alle gebeurtenissen onze mensheid ervan willen doordringen dat alles slecht is.

De tweede ontdekking op mijn zoektocht naar positief nieuws was dat de meeste mensen hierop helemaal niet zitten te wachten. De gewoonte is blijkbaar dat nieuws negatief moet zijn, anders beklijft het niet.

Om toch met plus nieuws te kunnen komen, beschreef ik gebeurtenissen zodanig dat ik er een positieve draai aan gaf. Iets om te inspireren bijvoorbeeld.

Hoe ik echter ook worstelde en me in allerlei bochten wrong, zelf werd ik er niet optimistischer door. Het voelde gekunsteld en onecht, maar ook als een natte doek.

Pas veel later kwam ik erachter dat je pas echt blij kan worden, als die vreugde en dat plezier al in je hart zit. Met andere woorden ik werd van optimistisch schrijven niet minder neerslachtig. Dat moest ik dus op een andere manier zien te bereiken.

Die ontdekkingsreis ben ik gestart nadat ik weer gewoon het nieuws ben gaan beschrijven, zoals ik hiervoor ook al deed. Er was echter wel iets veranderd. Steeds realiseer ik me sindsdien wat positief en wat negatief nieuws is, dankzij mijn training hierin.

Ok, dus ik was zelf niet positief genoeg. Ik liet me te veel de somberheid inzuigen van vaccinaties, 5G, oorlogen, corruptie, machtsmisbruik, witte boorden criminaliteit en hoge heren fraude.

Met vallen en opstaan ben ik al twintig jaar met meditatie bezig. Voorheen kreeg ik er echter geen routine in. Ik kon er geen prettige gewoonte van maken. Het bleef een agendapunt en dat hield ik daarom niet vol.

Vorig jaar is er iets veranderd, eigenlijk ben ik er anders naar gaan kijken. Tot mijn grote verbazing overwon ik mijn constitutioneel eczeem. De huid ontsteekt chronisch. Wanneer je de oorzaak van stress niet wegneemt, blijft de huidontsteking terugkomen. Hoe kan het ook anders.

Dankzij meditatie verdween mijn stress en daarmee ook mijn eczeem. En let op het wordt nog beter. Ik ben ook met andere ogen naar de wereld gaan kijken.

Er is meer acceptatie. Ik aanvaard dat de wereld geregeerd wordt door een elite van miljardairs. Ik vind dat zeker niet tof, maar me er voortdurend boos over maken is volstrekt zinloos. Sterker nog door ergens kwaad op te zijn of wat mij betreft verdrietig of geïrriteerd, brengt alleen maar stilstand. Je komt vast te zitten in chronische boosheid. En ik dat zag ik letterlijk iedere keer weer terug op mijn huid.

Nog steeds passeren dagelijks onverteerbare gebeurtenissen die mij raken. Dat gebeurt echter met een verschil. Het raakt me wel, maar ik laat het los. Het blijft niet meer als gif aan me kleven. Ik spoel het weg. Iedere dag geef ik me twee keer over aan positiviteit tijdens meditatie. Op die momenten is er geen ruimte voor negatieve shit. Alles maak ik met visualisatie schoon.

Dat maakt dat ik nu regelmatig kan zeggen: “We raken steeds meer gevangen in wetten en controlesystemen, maar wat hebben ze dat toch kundig in elkaar gezet.” Raar hé, dat wat ik intens bestrijd kan ik nu ook waarderen. Dat is trouwens ook een belangrijk onderdeel van mijn meditaties. Ook liefde en waardering sturen naar de mensen die ik wantrouw of aan wie ik een hekel heb. Want ben ik een haar beter?

Rob Vellekoop, 2 maart 2020

19 Comments

 1. Een positieve draai – en niet geforceerd of vergezocht – geeft ook Steve Turley, in zijn 2x dagelijkse Turley Talks. Hij signaleert heel positieve trends en ziet de ene overwinning na de andere. Zeer de moeite waard om eens te bekijken.

  turleytalks.com/
  https://www.youtube.com/channel/UCCsiAKRKcgzA_372WbXNBaw

  Via ActivityPub te volgen via HoeZitHetNuEcht:
  @turleytalks@hoezithetnuecht.nl en hoezithetnuecht.nl/turleytalks

 2. Positief nieuws kan er alleen komen als de mensheid zich weet los te wrikken van het globalistische kwaad achter de schermen ;

  cultuurondervuur.nu/voorzitster-abp-bevestigt-nederlands-pensioengeld-in-gevaar/ – 28-02-2020

  economedian.com/2020-02-26de-besmette-wereldeconomie.html

  alt-market.com/index.php/articles/4123-the-global-economy-was-sinking-long-before-the-coronavirus-appeared

 3. Ja Rob..Daar hoor ik ook bij. en ik zeg dan ** Ik ben In de Wereld..en niet Van de Wereld..*** Keep it Light Luus !!
  Er is nog een heel andere Wereld….Maar om daar van overtuigd te zijn…Moet je er wel geweest zijn…en het je daarna ook herinneren !

  .Ennn…als jij mediteert en Liefde de Wereld instuurt..Ben je al *** Een Haar Beter..ja… !

 4. En ten tweede zal de mensheid zich zichzelf ook moeten zien los te wrikken van z’n eigen fatal flaw; hebzucht.

 5. Mooi hoe je een manier gevonden hebt om in jezelf een tegenwicht te bieden voor alle negativiteit. Als je je op positiviteit richt heeft het negatieve minder vat op je. Zelf heb ik sinds 2 jaar een volkstuin en ik verbaas me er nog regelmatig over wat het met me doet. Het is mijn meditatie/ remedie /therapie. Daar voel ik me goed en dat werkt door in het dagelijks leven. Samen met inderdaad anders denken.

 6. hierbij een algemene mededeling
  voor de lezers DML plus

  14 maart vindt een lezing plaats in Nijkerk
  de naam van de lezing luidt:
  Van ingenieur tot wichelroedeloper, over water
  en radiësthesie
  de lezing heeft als onderwerp WATER:
  afvalwater, drinkwater, rivierwater, zeewater en heilig water
  en wordt gegeven door Frank Silvis
  adres: parochiehuis St. Jan
  Holkerstraat 36
  3861 CE Nijkerk

  de lezing over de kwaliteit van ons water
  is kosteloos maar aanmelding is vereist
  via CPLD telefonisch:Freek van den Hengel 033-24 57 713
  of mail info@cpld.nl

 7. Heel mooi dat je dat zo in jezelf hebt weten om te keren Rob.
  Kudos .. het is niet makkelijk.

 8. Merkwaardig dat Rob denkt, dat hij de wereld kan verbeteren door stukken te schrijven. Gaat fout als psychologen denken met het hoofd en niet met het hart. Zijn al tientallen jaren teksten over het hindoeïsme. God staat klaar voor iedereen die hem als schepper wil aanvaarden. Gewoon hindoe worden, en dan vervult het hart zich met warme energie. Er bestaat geen goed of fout, alles wordt opzij gezet in het dienen van God, waardoor maatschappelijke problemen geen enkele betekenis, waarde, of invloed hebben. Omdat ik Rob graag zijn gezondheid gun, hoop ik dat ie stopt met de site. Ik zeg altijd; als hindoe kun je door de bus van Rutte plassen zonder slecht karma. Gewoon naar de tempel komen en accepteren dat stoffelijke zaken buiten het bewustzijn zullen blijven. Door er niet aan te denken, gaan die zaken vanzelf weg. Er komt bij dat als je drie uur per dag moet bidden, stoffelijke zaken al snel een vergankelijke indruk zullen maken, leeg, betekenisloos.

 9. Dank je, Marinus, voor je advies.

  Ik denk niet dat ik de wereld op deze manier kan verbeteren. Het punt is dat ik het erg moeilijk heb met accepteren van onrecht. Misschien heb je wel gelijk dat je erbij neerleggen de beste remedie is, maar dat betekent dan wel voor mij dat ik moet accepteren wat ik om me heen zie gebeuren. Ik ben dat aan het leren, maar ben er nog niet klaar mee.

 10. Tja beste Rob,besef dat je geest bent,de rest is bijzaak.In je geest heb je onbeperkte vrijheid,en ben je nooit alleen.Ga zitten en laat los,en de onbeperkte schoonheid voert je in de eindeloosheid van het universum.Koester het,omarm die stilte met alle liefde.
  Gegroet,je bent nooit alleen,Jan.

 11. Ik weet het Jan Gerhard, ik heb dat sinds kort ook ontdekt. Het is net zo mooi en rijk als jij het omschrijft!
  Dank je wel.

 12. Nu is het weliswaar zo dat als je met ‘het nieuws’ leeft, je dan in een permanent bombardement zit waar je, als je niet oppast, helemaal in mee gezogen wordt. Wat ik structureel doe is, de NOS propaganda mijden als de pest. Ook als je zo ‘slim’ bent om een smartfoon te hebben, ben je ook aangesloten op een grit. Wat duidelijk zichtbaar is de afnemende vrijheid en dan kan ik met moeite de 5mei vieringen verdragen met koning oliebol.
  Er komt misschien een moment om te vluchten want of je het ‘negatief’ vindt of niet, de constatering is dat dit land hard naar de kloten gaat en teveel mensen schijnt het niet uit te maken. Mij wel! Wat anders,..hoe lang gaat het nog door op de weg van Lucifer door alles naar de kloten te helpen? Moet toch een keer een kentering in komen?!..

 13. De kentering komt, als wij de luciferaanbidders uit gaan lachen…..als we de momenten op een dag doorkrijgen, als ze proberen met je mind te fucken, je te frustreren, tot je bijna gaat vloeken……daar teren zij op….op die energie….alles is energie. Als wij het slechte nieuws TOTAAL negeren, blij en gelukkig en vooral dankbaar zijn met elkaar, genieten van elke dag en dat positieve energieveld opbouwen en vasthouden, dan smelt het evil als een ijsblokje in een zonnestraal.

 14. je schrijft dat je er anders tegenaan bent gaat kijken maar mij is nog niet zo duidelijk hoe? zou je dat nog willen omschrijven?
  alvast bedankt!

 15. Ja, door niet meer negatief te reageren op de omstandigheden (coronacrisis, 5G, enz.), maar door deze te accepteren. Daar komt de verandering op neer. Eenvoudig he, helaas echter niet altijd even gemakkelijk uit te voeren, want ieder mens heeft weleens een dipje.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.