600 artsen roepen Trump op te stoppen met lockdown

Ongeveer 600 Amerikaanse artsen hebben president Trump een brief geschreven waarin ze hem oproepen de lockdown te stoppen vanwege de exponentieel groeiende negatieve gevolgen. Ze verklaren dat de anti-coronamaatregelen in de VS miljoenen slachtoffers zal eisen door dakloosheid, alcoholisme, drugsgebruik en zelfdoding.

Geen routine-onderzoeken meer

Veel patiënten hebben hun routine-onderzoeken sinds de pandemie niet meer gekregen. Hierdoor missen zij mogelijk levensveranderende diagnoses zoals kanker en hartproblemen. Zoals 150.000 Amerikanen per maand die hun routine-onderzoek voor kanker niet hebben gekregen.

In hun brief schrijven de medici dat ze gealarmeerd zijn door het gebrek aan aandacht voor de toekomstige gezondheid van de patiënten. De gevolgen voor de gezondheid worden enorm onderschat.

De doktoren zien dat sinds de invoering van de lockdown, telefoontjes naar zelfmoordlijnen zes keer zoveel zijn geworden en drankverkopen zijn toegenomen met 300 tot 600 procent.

Uit zicht

De gevolgen van de lockdown zullen uit het zicht blijven als alcoholisme, dakloosheid, zelfdoding, hartaanval of nierfalen. Bij de jeugd heet het financiële instabiliteit, werkloosheid, wanhoop, drugsverslaving, ongeplande zwangerschappen, armoede en misbruik.

Veel huren blijven ondertussen onbetaald en familierelaties gaan kapot.

Ze schrijven, “Het is onmogelijk de korte, medium of lange termijn schade aan de volksgezondheid te overschatten bij het doorgaan van de lockdown.”

Dr Fauci, de top infectieziektenexpert, waarschuwde vorige week nog het Congres om de VS niet te snel te openen, om nadelen zoals lijden en dood te voorkomen.

Duitsland

Ook in Duitsland wijzen allerlei wetenschappers erop dat de coronamaatregelen eerder schade veroorzaken dan goed doen. Hier hebben ze zelfs berekend hoeveel patiënten zijn gestorven door uitgestelde operaties, afgezegde vervolgbehandelingen. (Lees verder hierover dit artikel)

Staten zonder lockdown

In de Verenigde Staten hebben niet alle staten een shut down ingevoerd. Arkansas, Iowa, Nebraska, North Dakota en South Dakota deden niet mee.

Evenmin Zuid-Korea en Taiwan  die op contact tracing per mobieltje vertrouwen. Zweden heeft zonder lockdown de verspreiding aangepakt, door universiteiten en hoge scholen te sluiten en ouderen / risicogroepen te vragen om sociale contacten te vermijden. (lees verder hier over Zweden).

Het andere Europese land zonder de waan van lock down is Wit-Rusland. Ook Indonesië, Japan, Malawi, Zuid Korea en Taiwan zien ervan af.

Japan, Zuid Korea en Indonesië kiezen echter wel voor social distancing en mondkapjes.


Grijs = geen lockdowns
Donker / licht blauw = lockdowns
Bron: Wikimedia commons

Kritische artsen

Naast de genoemde Amerikaanse artsen komen steeds meer artsen naar buiten met kritische reacties op de coronamaatregelen op basis van medische argumenten. Op Facebook en YouTube verschijnen ze regelmatig in filmpjes waarin ze uitleggen waarop hun kritiek is gebaseerd. In veel gevallen worden deze video’s door de censors van de sociale media verwijderd.

Wij verzamelden van een aantal medici hun verklaringen over covid-19. Hun reacties spreken de berichten verspreid door de mainstreammedia tegen.

Prof Cahill #lockdown is vergissing, 1,5 meter en #mondkapjes onnodig

Arts laat zich niet mond snoeren over corona, zet alles op het spel voor vrijheid van zijn kinderen

Medici die zich geen #corona crisis laten aanpraten (2)

Arts over #corona virus, niemand durft nog te zeggen: Stop, er is niets aan de hand

NL longarts legt in 8 minuten absurditeit #corona maatregelen bloot

 

Rob Vellekoop, 25 mei 2020

4 Comments

  1. Beetje raar dat Trump brieven krijgen om de lockdown te stoppen terwijl hij in bijna elke toespraak zegt dat het land weer open moet. Afgelopen weekend riep hij de Staten nog op om per direct de kerken en andere religieuze huizen te openen. Hij herkent al lang de negatieve gevolgen van de lockdown maar niet iedere Amerikaan is het daarmee eens. Er zijn serieus Amerikanen die reopening van Amerika zien als een schande en trump ook de schuld geven van de Corona doden. Geheel onterecht als je het mij vraagt want er is geen enkele leider geweest die zich beter heeft ingezet dan Trump om hiermee om te gaan. Ieder die alleen MSM volgt zal dit niet begrijpen maar ieder die daadwerkelijk de moeite heeft genomen om zijn persconferenties te luisteren zal weten dat MSM liegt.

  2. Het gaat om 1 brief, zie bijlage in artikel, waaronder honderden artsen hun handtekening hebben gezet.

  3. Zie ook de meer dan 100 medici die de visie van dr. Elens in Nederland onderschrijven:
    zelfzorgcovid19.nl/medici/

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.