We zijn er klaar mee en we kunnen het woord niet meer horen

Bijdrage van Ad Broere*

Hieronder een discussie tussen kamerlid Van Haga en premier Rutte. Het gesprek duurt iets meer dan 6 minuten en is onthullend over hoe de premier omgaat met relevante vragen over de PCR testmethode en over het ontbreken van een statistische onderbouwing van een tweede golf.

Het onderwerp validiteit van de PCR testmethode wordt weggeschoven door de premier en uiteindelijk wordt Van Haga verwezen naar de ‘grootste expert op dit gebied die zelfs het WHO adviseert’ (wie eigenlijk). Rutte is in elk geval niet bereid om op dit belangrijke onderwerp in te gaan.

Over de statistieken is de premier honend naar Van Haga, populistisch mag wel worden gezegd, in de trant van ‘cijfertjes zeggen niets’, na eerst zelf wel een onjuiste mededeling te hebben gedaan over de groei van het aantal IC opnames.

De ziekenhuisopnames van corona patiënten vanaf de start van het drama op 27 februari wordt door het RIVM als volgt weergegeven:

Het is duidelijk dat deze grafiek geen enkele ondersteuning geeft voor de bewering dat er een tweede golf is of op gang aan het komen is, die duidt op ziektegevallen met een ernstig verloop.

Het aantal overledenen, toegeschreven aan Covid-19 wordt, eveneens door het RIVM, als volgt weergegeven:

Deze grafiek is zo mogelijk nog overtuigender dat er geen enkele sprake is van een zorgelijke ontwikkeling. Het aantal overledenen, toegeschreven aan Covid-19 is vanaf eind mei al minimaal. Per dag overlijden er in Nederland gemiddeld 416 mensen (mannen en vrouwen)

De IC opnames zijn verwaarloosbaar klein. Zie de grafiek hieronder van ‘Alle Cijfers’:

Absoluut geen sterke stijging, zoals premier Rutte beweert.

En die enorme toename van het aantal besmettingen dan? Daarover probeerde kamerlid Van Haga tevergeefs in gesprek te komen met premier Rutte. Want wat wordt er nu eigenlijk gemeten? In elk geval staat vast dat die ‘enorme hoeveelheid’ positieve tests niet leiden tot ernstige ziektegevallen. Omdat het RIVM ons informatie onthoudt weten we niet hoeveel van die positief getesten ook daadwerkelijk ziek zijn (waren), of dat binnen veertien dagen na de test werden. De uitsluitende reden waarom er meer positief wordt getest is omdat er veel getest wordt. De signaalwaarde die het RIVM toepast op het aantal positieve tests is bovendien volstrekt willekeurig en mist iedere wetenschappelijke onderbouwing.

Premier Rutte vindt dat ‘Nederland dan wel misschien klaar is met corona, maar corona niet met ons.’ Als we naar de feiten kijken dan is ook dit een onjuiste uitspraak. Corona is ook klaar met ons, althans het is van een stormdepressie getransformeerd naar ‘hier en daar een buitje’. Nee, als Nederland weer op slot zou moeten en als we met z’n allen aan de vaccinatie zouden moeten, dan is dat niet vanwege corona. Blijft over dat we er klaar mee zijn en dat velen het woord niet meer kunnen horen en uitgekeken zijn op de kunststofschermen, de gele strepen, de waarschuwingsborden en de mondkappen. Het wordt tijd dat we onze aandacht gaan richten op het herstel van samenleving en economie.

Ad Broere, 20 september 2020

13 Comments

 1. Haga stelt alleen maar kritische vragen aan Rutte omdat Rutte hem daar om gevraagd heeft. Politiek wordt gemáákt want we moeten volgend jaar natuurlijk wel weer onze stem voor een paar jaartjes gaan begraven bij de stembus.

  De macht van het Nederlandse volk is in werkelijkheid onvoorstelbaar groot. Dat volk hoeft alleen maar de TV uit te zetten en het hele covid-fabeltje is verdwenen als sneeuw voor de zon. Dan is het over en uit met de politiek en kunnen Rutte en zijn kontkruipers voor het eerst ècht iets gaan betekenen voor het volk. Worst verkopen bij de HEMA.

  Waarmee ik maar wil zeggen: het probleem is niet dat handjevol tuig in de politiek. Het probleem is het volk zèlf. Dat volk dat gisteren vertrouwen had in Wilders, vandaag in Baudet en morgen in Haga.

  Hoe dom kunnen mensen worden?

 2. Hoezeer ik de schrijfsels van Ad Broere ook waardeer: de economie kan echt niet meer gered worden. De Baltic Cape Size index, de beste graadmeter voor de wereldhandel, toont aan dat door de genomen corona-maatregelen (dus NIET door het coronavirus!) de wereldhandel in maart en april nagenoeg heeft stilgelegen. Slechts weinigen zullen beseffen hoe groot de opzettelijk aangebrachte schade aan de wereldeconomie daardoor is. Met die schade, die geleidelijk aan zijn intrede zal doen, zullen we de komende tien jaar moeten zien te leven. De meeste mensen, begaafd met het geheugen van een goudvis met Alzheimer, zijn dan al lang niet meer bezig met het coronavirus. Daar zorgen de media wel voor. Er is geen weg terug en we kunnen ons alleen nog maar schikken. Eind dit jaar worden de eerste banksluitingen verwacht. Wat dat betekent kan men makkelijk zelf onderzoeken. De “elite” heeft namelijk een paar jaar geleden een testcase uitgevoerd: de banksluiting op Cyprus.

 3. Juist alles wordt v an tevoren uitgebroed om de burgers om de tuin te leiden!
  En alle partijen doen daaraan ZELFS SP, RAAK IS NIET VOOR NIKS AL AAN HET VERTREKKEN?

 4. T.a.v. Jobless

  Dank je wel, doet me echt goed om te lezen dat ik niet de enige ben. De wereld is wel eenzaam genoeg. Ik heb de politieke items van Martin Vrijland trouwens altijd beregoed gevonden en ik heb hem dat ook wel eens persoonlijk meegedeeld. Zo zie je maar weer!

 5. Wat er in de politiek gebeurt moet je maar met een korreltje zout nemen. Wat daar van waar is is geheel niet duidelijk meer.
  Ga gewoon af op de feiten en je weet wat de waarheid is.
  Vandaag was het “ik doe niet meer mee dag”.Wat een impact heeft dit!!! Direct daarna werd een kanonnade aan propaganda gelanceerd door massa media en regionale media https://m.youtube.com/watch?v=ZZhPpdD76B8
  Dit bewijst maar weer eens dat het heet onder hun voeten wordt. Maar laten we er maar eerst voor zorgen dat de spoedwet niet doorgaat.

 6. Dat die Van Haga zijn uitgewerkte vragen van een briefje afleest is tot daar aan toe. Maar dat Rutte óók alle uitgewerkte antwoorden al op een briefje klaar heeft liggen…

  We moeten daar vooral niets bij denken!

 7. @Hans Bosman: Je bent zeker niet de enige uiteraard. Martin mag van mij wel wat meer uit zijn schulp komen, als hij dat durft. Ook iemand die ander geluid geeft en dit goed kan verworden is Rypke Zeilmaker; https://twitter.com/search?q=Rypke%20Zeilmaker&src=typed_query . Ik deel aantal van hen linkjes om iig ervoor te zorgen dat er gesprek op gang komt. Ik lees vaak veel ellende of modder gooien naar elkaar. Dus jij ook bedankt voor je reactie! https://www.youtube.com/watch?v=7YN04WRrNUI

 8. Wie zich wil verdiepen in de corona psywar (beter bekend als agenda 2030 SDG doelen)
  en alle proganda regelgeving erom heen,
  kan beginnen met het bekijken van de documentaire The Shock Doctrine uit 2009.

  Op tijdstip 04:52 vind je de uitleg over de 1.5 meter afstand genaamd de Stress Position.

  Op tijdstip 05:34 Milton Friedman doceert de The Economic Shock Therapy

  Op tijdstip 53:46 en volgend vind je het bewijs van het mondkapje als marteling/isolatie techniek.

  Meer uitleg over wat psychologische oorlogsvoering betekent, daarvoor begin je naar de
  engelse wikipedia pagina psychological warfare.

  Deze documentaire is zeer waarschijnlijk ook de inspiratie geweest voor het Covid pandemie scenario
  genaamd Scenarios for the Future of Technology and International Development
  geschreven door Peter Schwartz (later scenario schrijver voor SHELL) voor de Rockefeller Foundation in 2010.

  De puzzelstukjes vallen steeds meer op zijn plaats, maar verder puzzelen naar aanleiding van de informatie
  in deze docu doe jezelf maar. Wie nu nog in een droomwereld wil leven, succes ermee.

  Er zou eigenlijk een vervolg op deze documentaire moeten komen genaamd de Covid19 / Corona Doctrine.

  Zijn er nog documentaire makers aanwezig?

 9. De grote vrees die ik had aan het begin van de maatregelenziekte, is uitgekomen. Geef de overheid de gelegenheid om nòg meer in te perken en ze doen het om het nooit meer terug te draaien.
  Daarbij zeg ik; “een tevreden slaaf is de grootste belemmering voor de vrijheid”.
  Het gaat in dit geheel helemaal niet om de volksgezondheid maar om graaien naar meer macht.
  Mocht blijken dat bij een eventuele volgende lockdown er sprake is van false statistieken en gemanipuleer met z.g.n. experts, dan kon wel eens de pleuris goed uitbreken want er zijn nu heel veel mensen bij het m.k.b. die dadelijk helemaal niets meer te verliezen hebben.

 10. Ik weet niet wie die paardenlul(grutte) nu bedoelt als hij zegt dat er ‘gezaghebbenden in de top’, op wereldniveau meekijken naar de ontwikkelingen.
  Het zou zomaar kunnen zijn dat ie daarmee die grafgozer van ‘n gates bedoelt.
  In dat geval kan ie zeker rekenen op het vuurpeloton voor als er hopelijk snel,.. een tijd komt dat deze tijd en alle zieke geesten openbaar berecht gaan worden.

 11. Misvatting rond Virussen. Door Dr. Stefan Lanka.
  Citaat uit deel 1:
  “Verschuivende paradigma’s.
  De biologie bevindt zich in een boeiende tijd. niet alleen het kunstmatige concept over bacteriën dat we zonet besproken hebben, bevindt zich in staat van ontbinding, maar zélfs het idee dat levenloze, dode materie zou bestaan. observaties en conclusies over een geanimeerde, ‚actieve materie‘ (zoals natuurkundigen het noemen) worden sinds de moderniteit af-gedaan als onwetenschappelijk “vitalisme”. Maar steeds meer wijst erop dat alle elementen die volgens de „heersende op-vatting“ van de „wetenschap“ geen vitale kracht wordt toege-schreven, zich toch uit de membraansubstantie van water, de oersubstantie10 van water dus, ontwikkelen. Uit die elementen ontstaan dan de nucleïnezuren en vanuit die nucleïnezuren op hun beurt het biologische leven zoals we dat in al zijn rijkdom kennen: amoeben, bacteriën, beerdiertjes en dan de steeds complexere organismen hogerop de ladder. Er bestaat een zeer eenvoudig inzicht dat deze opvatting kan schragen. Dit kan éénieder bij zichzelf en anderen waarnemen,8WISSEnSCHAFFtPLUS magazin 01/2020 · Auszugen dat is het bestaan van ons lichaam. Dat is het leven dat zichzelf gematerialiseerd heeft. ons lichaam is een mate-rialisatie van bewustzijnseenheden. Deze eenheden kunnen concreet worden benoemd, alsook de specifieke interacties en veranderingen van onze organen en psyche, hetgeen ge-beurt op basis van pure informatie. Zo is het bekend dat zelfs een kwetsend of geruststellend woord een lichamelijk effect kan hebben. Deze effecten zijn verifieerbaar, bij zichzelf en bij anderen controleerbaar en maken voorspelbaarheid mo-gelijk.”
  delezing.nl/wp-content/uploads/2020/08/W_FehldeutungVirus_A4_niederlandisch-Version-27.4.2020.pdf
  Deel 2:
  delezing.nl/wp-content/uploads/2020/08/W_FehldeutungVirus_A4_Teil_II_niederla%C2%A8ndisch_Clean.pdf

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.