Met drukwerk in actie tegen corona censuur

In het huidige digitale tijdperk zijn politieke posters en pamfletten terug van weggeweest. Ze worden over het hele land actief verspreid en geplakt. De poster en de alternatieve papieren krant blijken prima middelen tegen de digitale censuur.

Drukwerk tegen digitale censuur

We kennen posters, pamfletten en ook kranten waarmee de censors van Facebook, Twitter, en van andere sociale platforms omzeild kunnen worden. Sterker nog het valt zelfs op als je je politieke boodschap op drukwerk verspreidt. Daarom zien we het steeds populairder worden.

Het is het dan ook niet zo vreemd dat De Andere Krant gretig aftrek vindt, sinds kort gevolgd door het blad Gezond Verstand. Wat ook opvalt is dat steeds meer mensen bereid zijn deze kranten en pamfletten door heel Nederland te verspreiden.

Zo kreeg ik laatst een stapel Gezond Verstand en binnen de kortste keren meldde zich iemand spontaan die dit blad in mijn woonplaats wilde rondbrengen.

Posters en pamfletten

Er is een groeiende behoefte om iets te ondernemen tegen de oprukkende dictatuur van Rutte.

Voel je je geroepen om ook deel te nemen aan deze manier van actievoeren, dan kan je hier terecht.

Op Telegram kan je de groep terugvinden waar je pamfletten kan aanvragen.

Kijk op t.me/abcposterspamfletten.

Daar vind je bijvoorbeeld deze.

Of wat dacht je hiervan?

Corona Nuchterheid

Ook de website Corona Nuchterheid biedt prachtige flyers aan om te verspreiden.

Kijk zelf hier op flyers-bestellen.

Krant in ere hersteld

Met de distributie van De Andere Krant keert de vrije en onafhankelijke pers, weggejaagd door de censuur van Facebook en YouTube, terug als nooit te voren. Steeds meer vrije pers vindt de weg naar de ouderwetse papieren krant. Kijk bijvoorbeeld naar de Onafhankelijke Pers Nederland en Gezond Verstand. Ook DLM Plus overweegt een krant te gaan uitbrengen.

De Andere Krant heeft van bepaalde edities zelfs 1 miljoen exemplaren gedistribueerd. Op deze manier zijn met name lezers te bereiken die interesse hebben in een ander geluid. De censuur werkt zo intensief dat honderdduizenden medelanders nog nooit van alternatieve pers hebben gehoord, terwijl in ons land meer dan 40 van dergelijke nieuwssites in de lucht zijn. (Een groot deel vind je hier terug)

Actie

Voor veel mensen, laten we hen bezorgde burgers noemen, is dit een ideale manier om iets tegen het aanstormende geweld van de 1,5 meter samenleving te doen. Je kunt het fijn in je eigen bekende woonplaats doen en op deze manier lever je op een ontspannen manier je bijdrage.

Vergis je niet, de impact van deze stille kracht van honderden verspreiders is groot vanwege hun enorme bereik tot in de verste uithoeken van ons land. Tot daar waar de moderne digitale censor geen invloed meer heeft.

Rob Vellekoop, 16 oktober 2020

8 Comments

  1. Goede actie, alle schapen de maskers omlaag, open die neusgaten en naar binnen met die staaf!

    Hier in Hongarije is het belachelijke anti-corona beleid weliswaar niet repressief maar dat is ook niet nodig want onder de bevolking is geen sprankje van verzet. Het trieste is dat Hongarije in WO-1 verkeerd heeft gekozen, in WO-2 verkeerd heeft gekozen en dat ook in deze derde wereldoorlog zal doen. Hongarije is een mooi land maar met merkwaardig veel schapen. Waarbij eerlijkheidshalve gezegd moet worden dat de laaggeschoolde Hongaarse bevolking zich moeilijk via de alternatieve media kan oriënteren omdat het Hongaars een volstrekt geïsoleerde taal is. Sinds de grenzen met Oostenrijk weer dicht zijn wordt er nauwelijks meer gejaagd is het oppassen geblazen want het wild rent van alle kanten de wegen over en er zijn veel aanrijdingen. Krijg je een aanrijding met een groot mannetjeshert (die zijn niet zo zwaar maar wel zo groot als een koe) is je auto total loss. We zagen onderweg een jong vosje in de berm liggen maar het dier leefde nog. We hebben haar meegenomen en verzorgd maar we konden haar niet meer redden. Na twee dagen hebben we haar een spuitje moeten laten geven en daar zijn we nog een beetje kapot van want in die twee dagen knapte ze wel wat op maar haar rug bleek gebroken. Ze had geen enkele kans meer.

  2. Het grote bord met “corona testlocatie” is een juweel. Ik denk dat er met flyers veel bereikt kan worden, misschien wel meer dan met alternatieve berichtgeving op het internet. Hoe meer mensen hier aan meewerken hoe meer resultaat!

  3. Ga toch samen met gezond verstand, eendracht maakt macht en teveel afgunst naar elkaar leidt tot polarisatie!
    Facebook en andere multinationals weren want dit leidt alleen tot globalisatie en slavernij van het kapitaal!

  4. Er is helemaal geen afgunst naar elkaar. We werken al samen, we blijven alleen wel ons ding doen.

  5. Een goede manier om bekendheid te krijgen is om posters etc. achter in je auto voor het raam te hangen. Ben je een rijdend reclamebord.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.