Opvallende vormen van verzet tegen 1,5 meter maatschappij

Foto Mirjam de Groot

Veel mensen zijn het oneens met de corona-maatregelen. Dat uit zich in allerlei creatieve vormen van verzet. We pikken er een paar uit, zoals AdemVrij, ontmoediging mondmasker, hartendemo’s en een speciale serie cartoons.

Op 6 november meldt Olaf Weller op Facebook:

“Lieve mensen, ik heb zojuist een website gemaakt om vraag en aanbod samen te brengen van mensen die zonder mondkapje willen leven.”

In korte tijd sluiten meer dan 500 aanbieders zich aan bij dit frisse idee van Olaf.

Dit is een marktplaats voor het aanbieden van diensten aan mensen die vrij willen ademen tijdens het afnemen van jouw diensten en die graag je hele gezicht zien wanneer jij jouw werk doet. Bij deze ondernemers kan het nog op een menselijke manier en is het mogelijk om naar elkaar te glimlachen en een praatje te maken.

Met andere woorden een website die een verademing is voor mensen die absoluut niet belemmerd willen worden door de aanblik van mondkapjes.

Aanbieders en klanten kunnen terecht in de categorieën Gezondheid, Eten en Drinken, Wellness en Verzorging, Kinderen, Klussen en Reparaties en Sport en Bewegen.

Bezoek de website AdemVrijBijMij

Ontmoediging mondmasker

Deze natuurdrogisterij gaat nog een stapje verder. Hij laat duidelijk weten aan zijn klanten dat een mondkapje alleen maar negatieve gevolgen heeft en welke dit zijn. Dit getuigt van veel moed omdat er heel veel ketens en detaillisten zijn die juist een mondslabbetje met wat chemische vloeistof bij de ingang van hun winkels zetten.

Hartendemo’s

Met dank aan Irhuia van Revrouwlutie

Dit is het type demonstratie dat niet aanstuurt op confrontatie, maar juist op verbinding. De politie wordt benaderd als taakuitvoerder. Woorden als hart, liefde, harmonie en verbinding staan centraal. We hebben al twee edities van dit fenomeen gezien op het Malieveld in Den Haag.

De deelnemers zijn vooral bezig met elkaar. Ze steunen elkaar, monteren elkaar op. Eigenlijk vieren ze een groot feest van solidariteit tegen de 1,5 meter samenleving.

Dit troetelkind van Rutte eist precies het tegenovergestelde van wat de hartendemo laat zien. De nieuwe maatschappij van Rutte is er een voor psychopaten en sociaal gestoorden. Hier ontbreekt de menselijke verbinding, die zelfs verboden is. Er is geen of zo min mogelijk contact door het mondmasker. Ook heerst de ontmenselijking. De gelaatsuitdrukking van mensen is gemaske(e)rd. Zelfs uitingen van afkeur of vreugde zoals boeroepen of zingen in de buitenlucht zijn verboden.

Tijdens een hartendemo besteden de deelnemers uitgerekend aandacht aan die zaken die Rutte hen ontneemt met zijn sociaal zieke nieuwe samenleving. Tussen de speeches maken ze ruimte voor muziek waarop gedanst kan worden.

Kijk hier de demo’s nog eens terug.
Haagse bevrijdingsdemo begraaft angst met trompetgeschal
Demo vraagt 1e kamerleden hun hart voor vrijheid te laten spreken

Cartoons

Op de verschillende sociale media komen ze geregeld voorbij. De cartoons. Hun kenmerk is veelzeggendheid in 1 ogenblik. Het is een krachtig middel omdat ze eindeloos kunnen worden verspreid via het internet.

We konden van deze serie geen genoeg krijgen.

 

Rob Vellekoop, 23 november 2020

5 Comments

 1. De BildeRberg- Groep Sloper,
  De Sloper,

  Prijs vraagjes….

  Wie is..zijn er nou de terroristen?

  Wie doen er aan psychologische oorlog voering?

  Wie doen er maanden aan de stuk aan psychologische mishandeling???

  Wie mishandeld de mede mens door zijn en of haar egoïstisch gedrag?

  Welk recht heeft een mens om een ander mens zomaar zonder echte goede redenen ding op te leggen wat zij of hij moet gaan doen of aan moet houden?

  Welk recht heeft een mens om een ander mens te verplichten om chemicaliën in het lichaam te laten spuiten,wat totaal niet bewezen is dat het ook echt werkt en effectief is.

  Waarom moet je aan geven in een donor concilie wat er na de dood met je lichaam gaat gebeuren??…waarom mag jij nu niet zelf bepalen of je een vaccinatie in laat brengen of niet…waarom moet je als mens dat wel doen van de HEERTJES die het op dit moment het voor het zeggen hebben,,ik dacht altijd dat je baas bent over je eigen lichaam???….of is dat onder tussen ook veranderd bij de rechten van de mens??

  Wat geeft een mens het recht om een ander mens te chanteren om zijn en of haar gelijk te krijgen?
  Je moet je laten vaccineren doe je dat niet dan wordt je uit gesloten van…..je mag daar niet aan mee doen…je mag daar niet naar binnen….enz enz..tot dat de gezag hebbende die nu schijnbaar de dienst uit maken,je weer toe stemming geven om weer deel te mogen en kunnen aan de maatschappij…..je wordt dus uitgeloten en hebt zo gezegd straf.
  Hoe wordt dit genoemd???

  Net als een mens sex willen met een ander….ik wil sex met je doe je dat niet dan plaats ik die naakt foto’s op het internet.

  Zo ik ga er weer vandoor,gebruik je gezonde verstand en laat je niet bloot stellen aan het graai kapitalisme!

  U bent baas over het eigen lichaam en niet Mark Rutte en zijn kabinet!
  Als er complicaties op treden bent u getekend voor het leven en niet de menselijke wezens die nu de lakens uit delen.

  Ik dank U!

 2. De BildeRberg Groep Sloper,
  De Sloper,

  Hallo mens!!!

  Nu kan ik dat nog zeggen want ja u heeft ook een sofie-nummer…maar wat ik zo heb mogen vernemen is dat de mens…een streepjes code of te wel een QR-code in de nek gaat krijgen.
  Dat is dan voor over al op de wereld wijd geldig….ook op de maan voor diegenen die in de toekomt buiten de dampkrijg gaat verblijven.

  Tja..heb een poosje geleden een film gezien van Tom Cruise ging over tig jaren verder..zo man..ben je effe klaar mee.

  Een QR- code in de nek…en dan met een hand scanner bij AH iedereen scannen!!

  Waar gaat dit heen????…kom in een winkel wordt je eerst gescand…bliep bliep!!!

  Ik danke U!!

 3. Geweldloos verzet ach kom Rutte en zijn bende lacht daarom.
  Totale opstand tegen deze vernietigers is het enige antwoordt tegen deze monsters.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.