Demo vraagt 1e kamerleden hun hart voor vrijheid te laten spreken

Met dank aan Irhuia van Revrouwlutie

Op zaterdagavond 24 oktober stromen zo’n 3000 mensen samen op het Malieveld in Den Haag. Zij demonstreren vreedzaamheid en liefde voor de medemens, ondanks de trucs van de burgemeester van Den Haag. Zij vragen de senatoren van de Eerste Kamer en Koning Willem Alexander op ludieke wijze hun hart te gebruiken.

Trucs

Het was niet alleen vreedzaamheid en harmonie tijdens deze Haagse demo georganiseerd door Viruswaarheid. De politie voert namelijk al heel snel na aanvang van het evenement de druk op.  Daarvoor had de burgemeester van de Binnenhofstad op vrijdagmiddag om 16.50 uur al per email laten weten dat de gemeente terug kwam op de aanvankelijk afgegeven “toestemming”.

Er kon niet van 17 tot 20 uur gedemonstreerd worden, want het moest allemaal sneller en korter. Mordechai Crispijn benoemt dit in zijn toespraak als “spelletjes”. Dat is een hele vriendelijke omschrijving voor leugens en achterklap van de overheid. Desondanks doen de organisatoren er alles aan om de demonstratie vreedzaam en liefdevol te laten verlopen.

Foto Mirjam de Groot

Gaan zitten

Rond 17.45 uur, wanneer de mensen sinds 17 uur zijn samengekomen om naar toespraken en muziek te luisteren, dreigt de politie om 19 uur de boel te zullen ontruimen. Crispijn waarschuwt het publiek dat zij waarschijnlijk een keuze zullen moeten maken. Blijven en gearresteerd worden of weggaan.

Het scenario van de derde Pleindemo wordt weer uit de kast gehaald. De mensen die blijven zullen gaan zitten en zich een voor een laten afvoeren. Iedereen weet nu dat dit een organisatorische ramp is voor de politie die dan honderden arrestanten door heel Nederland in allerlei gevangeniscomplexen zal moeten opsluiten.

Foto Mirjam de Groot

Het Hart

De bedoeling van deze bijeenkomst is om met elkaar een ‘geweldig menselijk hart voor de vrijheid te vormen op het Malieveld’. Want zegt de organisatie ons hart gaat deze avond onder andere uit naar alle Eerste Kamerleden en Koning Willem Alexander.

De Spoedwet is inmiddels door de Tweede Kamer aangenomen en ligt nu ter goedkeuring bij de Eerste Kamer. Daarna is Koning Willem Alexander de laatste die deze wet moet tekenen.

Spoedwet naar Eerste Kamer

Op 13 oktober 2020 is het wetsvoorstel ‘Tijdelijke wet covid-19’ of Spoed- of Noodwet aangenomen door de Tweede Kamer.

Voor stemden: PvdA, GroenLinks, 50PLUS, D66, VVD, SGP, CDA en ChristenUnie met uitzondering van het lid Voordewind.

Tegen: SP, Krol, PvdD, Van Kooten-Arissen, DENK, PVV, FVD en Van Haga en het lid Voordewind (ChristenUnie).

Op maandag 26 oktober zal de Eerste Kamer het wetsvoorstel behandelen. Gebaseerd op het stemgedrag van de partijen in de Tweede Kamer die voor de wet hebben gestemd zal ook in de Eerste Kamer de Spoedwet zonder problemen worden aangenomen. Tenzij de senatoren hun hart voor vrijheid laten spreken in plaats van voor dictatuur.

De hoofdelijke stemming over het wetsvoorstel zal plaatsvinden op dinsdag 27 oktober in de Eerste Kamer.

Wanneer dezelfde partijen voor stemmen als in de Tweede Kamer zal met 50 zetels voor en 25 tegen de wet ook hier worden aangenomen. Dan kan alleen de Koning het nog tegenhouden.

Emotioneel

Na de toespraken vormen de samengekomen mensen om 18.45 uur een gigantisch hart op het Malieveld. In het hart staan op 75 vellen papier gedrukt de namen van de senatoren die hun stem moeten geven op dinsdag en prijkt een foto van de Koning.

Foto Mirjam de Groot

Het zich verzamelen rondom het hart roept bij velen emoties op. Sommigen staan met tranen in hun ogen.

Mirjam verklaart dit door te vertellen dat mensen hier in solidariteit met elkaar staan voor hetzelfde doel. Namelijk een einde maken aan alle leugens en stoppen met het slopen van de wereld.

“Het was super, we stonden gewoon te huilen … zo mooi … zo verbonden met elkaar ❤

Marcel zegt dat hij een enorm verdriet voelde van mensen die elkaar pijn doen aan de ene kant, maar tegelijkertijd ook hoop hebben door het besef dat er veel meer mensen zijn die uit zijn op liefde.

Het resultaat is een enorm hart, dat klopt met de 75 senatoren. Met drieduizend mensen erom heen die hun hart laten spreken in de hoop dat de vijfenzeventig dit ook zullen doen straks wanneer het zover is.

Om 19 uur precies, juist voordat de ordetroepen aangegeven hebben te zullen toeslaan, keren de demonstranten vreedzaam terug naar huis. Zij hebben hun harten laten spreken.

Rob Vellekoop, 25 oktober 2020

9 Comments

 1. Vreedzaam en in liefde aan zwaar criminele psychopaten vragen om hun hart te laten spreken…een diep triest zwaktebod. Rutte en zijn trawanten worden door dit soort acties slechts overvallen door het innigste genot, men heeft geen idee met wie men te maken heeft.

 2. Mijn vrouw en ik hebben al dertig jaar niet meer gestemd. We hebben dus NIEMAND het mandaat gegeven om in opdracht van de financiële maffia eerst een blunder van jewelste te begaan om die blunder vervolgens om te buigen tot een smerige misdaad. En dan krijg ik ook nog naar mijn hoofd geslingerd: “Nee Bosman, je moet wel gaan stemmen hoor. Anders mag je niet meepraten”.

  Zoek het nu ook maar mooi zelf uit.

 3. En dan al die kerken die onder de druk der tijden weer volstromen…wàt een volk.

 4. @Hans Bosman: en op 17-03-2021 zal helemaal niemand meer (kunnen) stemmen, want die zal niet mee plaatsvinden. Dit om de doodeenvoudige reden dat ze doodsbang zijn voor ons…het voetvolk. Die niet(on)mensen moeten verwijderd worden, en dat moeten wij zelf doen. Hulp van buitenaf moeten we niet willen, want dan staat ons het weer het ‘oude #repeatingitself normaal’ te wachten

 5. Rob Vellekoop en Irhuia van Revrouwlutie, DANKJULLIEWEL voor de Waarheidsgetrouwe informatie, die hedentendage door censuur ver te zoeken is. Laten we doorzien dat er wereldwijd een agenda is om de economie te veranderen en laten wij, als burgers, NIET BANG zijn voor een griepvirus waar 99 % van de mensheid geen klachten van ondervind. Koester je Vrijheid!!! Blijf gezond en gelukkig!!! Viruswaarheid bedankt dat jullie opstaan voor het volk en dat jullie dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Ook wij ervaarden de tranen van liefde en verbinding toen we met 3000 mensen een immens hart voor Vrijheid vormden. Koning Willem Alexander krijgt een zware beslissing te nemen, mocht de eerste kamer de spoedwet aannemen. Maak de keuze vanuit je hart Willem. Sta voor Liefde en Waarheid. En laten we 75 jaar vrijheid, waar onze voorouders zo hard voor gevochten hebben, eren en verlengen ipv inperken. Let love and freedom rules!

 6. De ogenschijnlijke macht van de verzamelde onmacht , al even ogenschijnlijk gelegitimeerd door het mandaat ( zie de instemmings-verdeling in Rob’s heldere hart Art – impressie, van de thans nog bestaande partijen ) leeft , continu in angst. Dat kan ook niet anders , omdat vereenzelviging met leugen, ook geen enkele werkelijke macht in huis heeft. Alles wat uit is op winst en het behoud ervan , is verlies.
  Waarom ? , omdat er helemaal niets te hebben is. We zijn geschonken en gegeven. En onze afkomst is geborgen in het onvertelde en antwoordloze. Werp een blik op de sterren, om je zicht te bevrijden / verlossen, van de dagelijkse ruis. En weet wat ‘ tijd ‘ is. Het continu voorbijgaan van iedere seconde. Kortom , eeuwigheid, ligt besloten ontsloten in het continu geboren zijn en worden in het sterven van de immer losgelaten er aan voorafgaande seconde. Ontsteek je hart ermee, en hang je schommel aan een tak in 1 van de melkwegen.

 7. Laten we hopen dat de 1e kamer dit niet laat gebeuren en anders de koning wel. En als beide het toch doen. Dan weten we wat we hebben aan deze 2 partijen.

 8. Als je de deur niet uit wilt/kunt is dit ook een mogelijkheid om je stem te laten horen:
  https://www.dekleineactivist.nl/coronawet2/
  Ik heb ze het volgende geschreven met de gedachte dat ze een lange brief makkelijk terzijde schuiven:

  Geacht lid van de Eerste Kamer,

  Als een eenvoudige burger als ik kan vinden wat er mis is aan de weg die gevolgd wordt ten aanzien van de ‘pandemie’ die niet ernstiger blijkt te zijn dan een stevige seizoens griep, kunt u dat ook. Als ik kan lezen en horen hoe vele duizenden medici, juristen, wetenschappers heftig protesteren tegen en waarschuwen voor de rampspoed die over ons uitgestort is en nog steeds wordt, kunt u dat ook.

  Weest u ervan bewust dat u mede verantwoordelijk zult worden gehouden voor ernstige gevolgen van het goedkeuren van dit ondemocratische gedrocht, de coronawet.

  “Wir haben es nicht gewüst”, zult u niet als excuus kunnen aandragen.

  Gaat u gehoorzamen aan het gecorrumpeerde systeem, of volgt u uw geweten?

  Stem tegen en schrijf hiermee geschiedenis.

 9. Het staat me nog scherp voor de geest waarom enkele Duitse studenten de RAF hebben opgericht en wie die studenten waren. Ook waarom ze zich zijn gaan bewapenen: dat was vanwege de gore staatsmoorden op de student Benno Ohnesorg en studentenleider Rudi Dutschke. Ik herinner me de professionele staatsmoord op de veel te integere bankier Herrhausen waar de Duitse overheid vanaf wilde en die -altijd handig- in de schoenen werd geschoven van de RAF. En zeker, de RAF heeft ook fouten gemaakt. Maar wat waren ze bang voor de RAF, de grote Duitse bedrijven en de Duitse regering. Doodsbang! Dertig jaar lang wisten ze niet waar ze het zoeken moesten en het betrof toch maar een klein groepje verzetsstrijders.

  Helaas hadden de RAF-leden te vroeg gelijk…en dan werkt het niet. Maar ze wisten precies met wie ze te maken hadden!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.