Ouders bundelen krachten tegen mondmaskerplicht op school

Gemuilkorfde kinderen (123rf)

Twee families van bezorgde ouders hebben de krachten gebundeld en zijn een inzamelingsactie begonnen om een kort geding tegen twee scholen te kunnen voeren. Zij strijden tegen de ingestelde mondkapjesplicht van de leerlingen. Dit kort geding moet een precedent scheppen voor ouders om hun kinderen te kunnen beschermen tegen de muilkorfplicht. Er is op dit moment al meer dan 16.000 euro binnen gekomen.

Mondkapjesplicht; blijf van mijn kinderen af!

Initiatiefnemer Daniel Pardoen schrijft op de crowdfund site dat Corona-maatregelen de kinderen keihard treffen door de mondkapjesplicht, die door veel scholen in het voorgezet onderwijs wordt ingevoerd. De kinderen zelf lopen nauwelijks gezondheidsrisico’s, maar moeten toch een kapje dragen. Terwijl dit aantoonbaar gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, zowel fysiek als mentaal.

Johan meldt dat de school nu een plek is geworden van angst,  angstzaaïerij, handhaving, controle en indoctrinatie.

“Wij kunnen dit als ouder echt niet accepteren en willen daarom een kort geding tegen de stichting aanspannen. Want het verplichtstellen van een mondkapje gaat in tegen artikel 10 en 11 van de Grondwet. Wij willen een precedent zetten, waardoor andere ouders in staat zijn om hun kinderen te beschermen tegen de mondkapjesplicht. De geestelijke en mentale gezondheid van onze kinderen gaat ons aan het hart en daarom vragen wij jullie financiële steun om een kort geding aan te kunnen spannen.”

Bundelen van krachten

Om de kansen te vergroten werkt de familie Ter Borgh samen met het gezin Pardoen. Mike Pardoen zit al thuis sinds de invoering van de mondkapjesplicht op zijn school.

Ze kunnen nu zowel de zaak van de familie ter Borgh als die van de familie Pardoen voor de rechter brengen. In beide casussen is al een heel traject doorlopen van eisen, aansprakelijkstellingen en bezwaren. Nu zijn ze zover dat beide scholen door het advocatenkantoor gesommeerd zijn. Als de scholen de eisen niet inwilligen dan kunnen zij direct naar de rechter voor het kort geding.

Op advies van het advocatenkantoor richten zij zich op de zaak die nu het sterkst staat en houden ze de tweede achter de hand.

Na het winnen van deze zaak

Omdat per 1 december de mondkapjesplicht in de wet staat, moet niet alleen tegen de scholen, maar ook het juridische gevecht tegen de staat gevoerd worden. Daarvoor is meer ondersteuning nodig, zoals van andere burgers, het bedrijfsleven en maatschappelijk betrokken organisaties.

“De overheid schermt ermee dat wij samen corona moeten verslaan maar het ligt nu andersom: Samen kunnen wij een op hol geslagen overheid verslaan. Wij voeren nu de strijd tegen de mondkapjes op school, maar wij hopen anderen te inspireren om de strijd aan te gaan met elke doorgeslagen maatregel.”

Met het advocatenkantoor is een bedrag van 25 duizend euro afgesproken om het kort geding tegen de scholen te kunnen voeren.

Bezoek de inzamelingsactie

 

Rob Vellekoop, 26 november 2020

11 Comments

  1. Geweldige actie. Veel mensen staan er achter. Succes, een voorbeeld voor velen !

  2. Zie de uitkomsten van de hoorzitting , ivm de ziedend zieke scheefgroei, die alleen kon ontstaan bij een overheid in coma! Het is deze zelfde overheid, die ook nu soortgelijk blind in coma is , inclusief haar zenuwstelsel – de door enkele van deze blindgangers aangestuurde media.

    Rob Vellekoop, over de samenhang tussen de uitkomsten van de hoorzitting, en de identiek complete blindgang van deze zelfde overheid in coma , en van een mensheid hierdoor besmet, schreef ik vanochtend een soort van open brief, aan Pieter klok, van de volkskrant en in bcc naar talloze kamerleden. Zij allen antwoorden standaard nooit anders dan slechts met het automatisch antwoord van hun robot. En dit, Rob Vellekoop van de lange mars. Al wel 2021 malen! Wil jij aan mijn open brief hierover , ook aan jou verzonden , alle tijd en aandacht besteden? Robert Verhoeven

  3. In augustus 2019 is de wet gezichtsbescherming aangenomen, beter bekend als de burka wet. Daarin staat dat het dragen van gezichtsbescherming in openbare gebouwen als zorginstellingen, ziekenhuizen { beperkt} scholen en openbaar vervoer het strafbaar is om alleen de ogen zichtbaar te laten. Een ambtenaar kan u vriendelijk doch dringend verzoeken het gezicht te ontbloten. Bij weigering wordt u beboet. inmiddels zijn er aanpassingen toegevoegd i.v.m de huidige situatie.

  4. ik heb geen krediet kaart. is er ook een bankrekening waarnaar ik kan overmaken?

  5. @Bosman,
    je vergeet de meest verantwoordelijke, nl de multinationals en media, die, de landverraders dat ze zijn, het zgn virus als concept moeten overdragen en verspreiden en nog wel over de hele wereld!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.