Duizenden vrijheidsstrijders toch naar Amsterdam

Foto M. de Groot

Zondagmiddag zijn enkele duizenden mensen vanuit heel Nederland naar Amsterdam gereisd om tegen het verbod van burgemeester Halsema in toch te demonstreren tegen Rutte. Eerder had de kortgedingrechter Amsterdam in het gelijk gesteld. Er mochten maximaal 500 demonstranten naar het Westerpark. De duizenden van het Museumplein vinden dat ze geen vergunning nodig hebben om op te komen voor hun vrijheid. De eensgezindheid is groot en de vastberadenheid ook: Rutte moet weg, dat staat voor velen vast. Een deel van hen laat dit weten in de hoofdstad. Inclusief beelden van het optreden ven de geheime politie!

Demo afgeblazen

Bij de kort gedingrechter heeft Nederland in Verzet echter het bezwaar tegen de gemeente Amsterdam verloren. Amsterdam wil dat op zondag 17 januari maximaal 500 mensen in het Westerpark gaan demonstreren. Officieel gaat de demonstratie niet door, maar Facebook explodeert daarna met steunbetuigingen en oproepen om desondanks toch gewoon te gaan. De mensen willen gebruikmaken van hun recht op demonstratie.

Ondertussen hebben zich al meer dan 11.000 (17 januari 02.52 uur) geïnteresseerden aangemeld voor deze demo op het Museumplein in Amsterdam.

Opstand

Nederlanders staan algemeen bekend als vredelievend en volgzaam. Dat laatste is afwezig vanmiddag op en rond het Museumplein. Duizenden mensen hebben zich hier toch verzameld. Halsema heeft naar schatting 1000 man ME opgetrommeld. Zij hebben zich rondom het veld en de straten in de buurt opgesteld. Samen met twee waterkanonnen, een peloton politie te paard, agenten met honden en natuurlijk de ME.

De start van de demo stond gepland om 14 uur. Rond dat tijdstip staat het Museumplein vol met mensen. De sfeer is vreedzaam en afwachtend, maar vastberaden:”Wij hebben geen vergunning nodig.”, klinkt het. Wanneer rond 14 uur een geluidswagen van de politie de aanwezigen oproept te vertrekken omdat de demonstratie ontbonden is, klinkt een oorverdovend gejoel uit duizenden kelen.

De mensen zijn de spelletjes van de overheid beu. Ondertussen worden mensen met kinderen door de politie aangesproken en geïntimideerd om weg te gaan.

Hugo

Spreekkoren vullen af en toe de atmosfeer, zoals deze: “Hugo is een junk, Hugo is een junk”. De menigte wordt vanuit alle hoeken en gaten geobserveerd. Observatiewagens van de politie maken rondjes, politie helikopters hangen in de lucht en ook een drone moet Halsema een eerste rangsplaats geven met uitzicht op de massa.

Ondanks dat overal politie staat, uiteraard ter intimidatie, stroomt het Museumplein vol.

Rond 14.10 verschijnen er twee waterkanonnen op het toneel. De geluidswagen schalt:”Mensen worden aangehouden die zich op het Museumplein en directe omgeving bevinden.” De mensen geven geen krimp. Ze reageren weer met gejoel en de boosheid is bijna tastbaar.

Om 14.30 begint het waterkanon op te rukken. In eerste instantie gaan mensen voor het gevaarte staan en houden dit zo ‘staande’. Later zullen enkelen er ook op klimmen en een nat pak krijgen.

Vastberadenheid

Met trots ziet de verslaggever zo waar een enorme vastberadenheid bij de aanwezigen. Zij zijn het verzet tegen het regime van Rutte die het een gezicht, een smoel geeft. Zij doen dit ook voor de miljoenen thuisblijvers wiens gezondheid en welzijn in gevaar zijn.

Rond 14.45 blijkt dat de mensen op het plein zijn omsingeld door de ME. In slagorde rukken zij op, met daar meteen achter de cavalerie van de politie te paard.

Het maakt geen indruk op de demonstranten. Zij blijven boos en verbijsterd staan. Hun koppigheid wint het van het intimiderende politie-optreden. Ze roepen:”We zijn er klaar mee.”

De mensen proberen de ME, die als robots steeds wat passen naar voren gaan, verstand in te spreken en menselijkheid. Een vrouw staat huilend toe te kijken bij het dreigende geweld en roept, dat ze vrede wil en dat de demonstranten alleen vredelievende intenties hebben.

De gedrilde politiemensen zijn doof. Er wordt nog tegen hen geroepen:”Wij doen het ook voor jullie!”

Waterkanon

Om vijf minuten voor drie zet de politie het waterkanon in. De drek die zij over de menigte heen spuiten ruikt naar rioolwater en stinkt vreselijk. Nog steeds weten de meeste mensen van geen wijken. “Wij zijn Nederland, wij zijn Nederland.”, roepen ze in koor.

Af en toe voeren de politiemensen op het paard charges uit waarbij zij in draf de menigte dreigen in te rijden en dit soms ook werkelijk doen. Een onverantwoordelijke en zelfs gevaarlijke actie en dat alleen omdat Nederlanders opkomen voor hun vrijheid. Schande.

De vrijheidsstrijders drijven de politiepaarden zelfs terug. Ze scanderen: “Vrijheid, vrijheid, vrijheid.” Boos en koppig wijken ze niet, ook al lopen ze toch steeds een stukje achteruit. Ook “Dictatuur” wordt geroepen.

Undercover

Ook de beruchte undercover agenten (Romeo’s) zijn paraat. Stand by om de mensen te treiteren en ervoor te zorgen dat de ME gewelddadig kan worden. We zagen hun optreden al eerder diverse keren in Den Haag. Zij vallen op omdat ze in groepjes bij elkaar staan met mondkapjes, bang als ze zijn dat ze later herkend worden. Nu zijn ze opnieuw tijdens hun verfoeibare acties vastgelegd.

Kijk op open.tube hier

Of hier zo lang de censuur hem nog niet heeft weggehaald.

Deze achterbakse politiemensen kwamen al eerder in actie. Bijvoorbeeld in Den Haag, kijk hier maar eens: Geheime Politie van Rutte opnieuw in bloedige actie tijdens demo 20 augustus

Nooit meer Rutte

De organisator van de 9 weken Nooit Meer Rutte Demo’s hoopt op 17 maart champagne te kunnen drinken als het doel bereikt wordt. Van 17 januari tot 17 maart organiseert Nederland in Verzet 9 weken lang demonstraties door het hele land tegen Rutte. De verboden demo van vandaag was de eerste, terwijl de voorlaatste op de Dam opnieuw in de hoofdstad gepland staat. De laatste, drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen op het Malieveld in Den Haag, moet een hele grote worden. Dat zal de kers op de taart tegen het kabinet Rutte worden.

De organisator Michel Reijinga heeft ook een zogenaamd plan B. Mocht Rutte de verkiezingen gaan uitstellen dan zullen zij negen extra demonstraties organiseren op de zaterdagen voorafgaand aan de demozondagen. De zaterdag zal dan staan in het teken van ‘Wij eisen verkiezingen’ en de zondagen ‘Nooit meer Rutte’.

Rob Vellekoop, 17 januari 2021

3 Comments

 1. Proficiat !!!
  Dit is de enige juiste weergave van de feiten.
  Was zelf ooggetuige van dit ongewone en schofterige optreden van de handlangers van de Rutte/de Jonge dictatuur.

 2. De Heer zal ons bevrijden van dit kwaad. Dat Rutte,de Jonghe en al die andere medewerkers van het kwaad het Nederlandse volk bewust voorliegen over de ernst van Corona en op die leugen de maatschappij dodende en mensen dodende maatregelen neemt,daarvoor zullen hij cs tzt berecht worden . Maar dan zullen reeds veel mensen door die gen muterende non- vaccins gestorven zijn. Alle gevaccineerden zullen door deze Giftspritze super verspreiders worden en er pas echt een pandemie van maken. En dat weet Rutte cs. Hun einde zal vreselijk zijn al was het alleen maar voor hun geweten als zij gaan sterven.

 3. Het was een prachtige sfeer in Amsterdam ik zie langzaam aan wel verbroedering op gang komen.
  Van mij mag het kabinet Rutte ook beat weg blijven maar ik zie het probleem dan niet verdwijnen. Veel andere partijen steunen de spoedwet.
  Ik zou eerder het verzet willen zien groeien richting de over bemoeienis van de WHO!
  Ik heb niet voor hen gestemd en toch bepalen zij het eigenlijke beleid?
  Ik zou wensen dat de jaarlijkse geldstroom voor de nieuwe vaccins/gentherapie wordt gestopt.
  Wij betalen voor de ontwikkeling van staatsgeld en mogen het dan terugkopen van staatsgeld… Onze centjes.en als het misgaat met deze test op de populatie,
  Wordt de schade, als die al in geld uit te drukken valt, niet betaald door bigpharma, nee, door staatsgeld.
  We bezorgen gates en entrepeneurs zoals Klaus sSCHWAB whats in a name.. 0_o
  Een leuk jaarlijks inkomen gezien elk land jaarlijkse afdracht doet in het vaccinNAZI fonds.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.