Op Museumplein demonstreren oud-militairen, zorgpersoneel en anderen schouder-aan-schouder

Het is een heugelijke dag. Zaterdag 20 maart gebeurt er iets zeer ongewoons in ons extreem individualistische land. De wereld wijde mars voor vrijheid vindt ook hier plaats. Als antwoord op het ongebreidelde politiegeweld van vorige week zondag op het Malieveld in Den Haag hebben allerlei groepen de koppen bij elkaar gestoken. Zij besluiten elkaar te gaan beschermen! De eerste echte stap naar bevrijding van het juk van het demissionaire regime Rutte is een feit. Geniet mee hoe deze dag zich verder ontvouwt.

Onduidelijk

Van tevoren was er onduidelijkheid over het aanvangstijdstip, maar ook over de plaats waar deze dag zou worden gedemonstreerd. De gemeente Amsterdam wilde vooraf al niet meewerken aan een demo. Sterker nog burgemeester Femke Halsema had op vrijdag 19 maart 2021 de organisator van de demonstratie verteld dat niet op het Museumplein gedemonstreerd mocht worden. Ze was bang voor wanordelijkheden en de gezondheid. De verkiezingsuitslag doet zich hier al gelden. Of de verkiezingen nu zijn vervalst of niet het resultaat is in ieder geval dat de demissionaire machthebbers het opvatten als een steun in de rug voor nog meer repressie.

Om half twaalf die ochtend, hebben zich desondanks een paar duizend mensen zich op het Museumplein verzameld. Eerst staat er een groep oudgediende militairen strak in de houding voor het oog van de gemuilkorfde ME, daarachter staan verplegers en artsen. Ook al probeert de oude media onder leiding van de NOS de leugen de wereld in te sturen dat dit geen verzorgenden maar  ‘verklede mensen’ mensen zijn. Een verse leugen in een lange rij van bedrog.

Impasse

Rond 12.00 uur wordt door Halsema de demonstratie met een noodbevel ontbonden verklaard.

Achter de geneeskundigen zitten en staan de demonstranten. Even is er een impasse. De Mobiele Eenheid, die klaar staat om op de weerloze moedigen in te hakken, schijnt te weifelen. Toch staan ze opnieuw klaar om volstrekt geweldloze en weerloze mensen neer te slaan.

Na een kwartier van wapenstilstand, begint een waterkanon aan een waterballet. Het spuit de veteranen en de doktoren zeiknat, met daar vlak achter de demonstrerende burgers die achter hun zeiltjes en regenpakken schuilen.

 

Opeens dringt tot de voorste gelederen door dat achter op het plein, daar waar geen bescherming door de oud-militairen is, de eerste mensen worden gearresteerd. Dan besluiten ze opeens allemaal aan de mars door de stad te beginnen. Een mars voor liefde, vrijheid en geen dictatuur.

Stoet

De enorme stoet die in gang komt vanaf het Museumplein wordt al snel in tweeën geknipt. Het voorste deel wordt door de politie ingesloten en het achterste deel jaagt de ME uit elkaar. Dat is zo rond 14 uur. Gelukkig schijnt de zon. De stemming is opperbest bij de ingesloten vrijheidsstrijders. Zij laten zich niet van hun stuk brengen door het zoveelste staaltje van onderdrukking door Rutte.

Op de Leidsekade tegenover de 1500 ingesloten mensen, staan talloze demonstranten met hartjesborden, te zingen en te roepen. Zij tonen opnieuw de solidariteit waar deze dag bol van staat. Even later grijpt de ‘moedige’ ME in en jaagt hen weg met veel agressie en geweld. We weten dankzij de verklaringen van agenten bij de BPOC waarom ze op deze manier reageren op medelanders. Zij geven een mening die het regime Rutte verbiedt. Wie tegen de coronamaatregelen is moet met geweld onderdrukt worden.

In de loop van uren dunt de opgesloten mensenmassa langzaam uit. Steeds worden er mensen afgevoerd met bussen naar een onbekende bestemming. Niemand weet waar ze gedropt zullen worden.

Een deel van deze mensen moet vijf uur lang hier staan. Gelukkig houden zij zichzelf warm met muziek, dans en gezang. Er zijn omstanders die hen stiekem, totdat de ME het ziet, eten brengen. Ook krijgen ze flesjes warm water van omwonenden waaraan ze zich kunnen warmen.

Als het erop aankomt zorgen Nederlanders goed voor elkaar. Maar blijkbaar moeten ze daarvoor wel eerst het meest essentiële na eten en zuurstof verliezen, namelijk hun vrijheid.

Geen leiders

Zo tegen 7 uur ‘s avonds laadt de ME de laatste betogers in gereedstaande bussen en deelt mondkapjes aan hen uit. Die met veel gegrinnik al dan niet worden aangenomen. Al vroeg in de middag hebben mensen vervoer geregeld voor de her en der uit de bus gezette mensen, om hen weer terug naar huis of naar hun auto in Amsterdam te brengen. Geweldig. Daar is geen leider voor nodig. Evenmin dat leiders nodig zijn om allerlei groepen burgers bij elkaar te brengen die besluiten voor elkaar op te komen tegenover de knokploegen van het regime.

Dat moet junta Rutte ongerust maken. Duizenden mensen komen bij elkaar zonder dat er leiders of organisatoren aan te wijzen zijn. Als het erop aan komt nemen zij elk hun verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen. Mooier kan een dag voor vrijheid en liefde niet eindigen!

Rob Vellekoop, 21 maart 2021

lid

8 Comments

 1. Een geweldige ontwikkeling waar beroepsgroepen verenigd verzet tonen.
  Dit is de weg naar vooruitgang.

  Beroepsgroepen en haar leden die verenigd hun stem laten horen.
  Deze ontwikkeling is mijn inziens ook de weg naar een betere samenleving,
  zonder zogenaamde vertegenwoordiging van bovenaf, die trouw zweert
  aan Koning en Kabinet.

  Mensen laten zien dat zij niet onderdrukt willen worden door de tirannie van
  de heersende groep vertegenwoordigd in de huidige toneel-democratie
  onder leiding van Koning en zijn Kabinet.
  Een Agenda 2030 die met staatsagressie wordt doorgedrukt.

  Beroepsgroepen verenigd.
  Boeren, Horeca, MKB, Zorgpersoneel, Oud-militair en Politie etc. kunnen opnieuw
  van zich laten horen in verbeterde demonstraties waarin vandaag een
  historische ontwikkeling heeft plaatsgevonden en het Volk heeft gesproken.

  Niet door fraude in verkiezingen en media propaganda beïnvloed,
  maar met gewoon gezond verstand en menselijk samenzijn is dit de weg
  naar de nieuwe Nederlandse samenleving. Het toekomstige Nieuwe Normaal.

 2. Geweldige reportage van een ex-marechaussee!!die ook meeliep als demonstrant.
  Dit geeft de burger moed.
  ONverdraagzaamheid van de NOS vanmorgen op het nieuws door simone weimans[N.B.naam met kleine letters!!!] Surinaamse achtergrond en achterkleinkind van slaven, uitgebuit door diezelfde kutoverheid die er behagen schiep om mensen te vernederen en uit te buiten.
  Deze las voor van haar brieffie, om diezelfde kutoverheid 200 jaar later te behagen!!, dat er mensen een witte jas hadden aangetrokken en mensen een baret hadden opgezet!
  Hiermee werd bedoelt de verpleegkundigen en artsen en veteranen. Ik stelde vast dat er veel randdebielen waren in me-outfit danwel in at-outfit!!!!
  Die simone moest dr ogen uit r kop schamen.haar overgrootouders liggen nu te draaien in hun graf

 3. 20 maart de dag van de wereldwijde mars heeft op mij en mijn man enorm veel indruk gemaakt! Er is zoveel saamhorigheid onder de mensen alleen afschuwelijk dat het waterkanon er weer aan te pas kwam en dat er weer zonodig door gefrustreerde agentjes opgetreden moest worden tegen onschuldige vredelievende burgers.prachtig dat de veteranen en het zorgpersoneel zich nu ook bij de demonstranten voegen,de mars door de straten van Amsterdam was overweldigend alleen in en in triest dat het altijd verstoord moet worden door de slaven van de overheid!! De grondwet en onze mensenrechten worden op gruwelijke wijze geschonden maar daar hebben de machtswellustelingen die ons land naar de verdommenis helpen maling aan. Ze plegen de ene misdaad na de andere en ze komen er nog mee weg ook!! Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk??
  Ik heb vernomen dat de lockdown en de avondklok weer worden verlengd, er is geen enkele onderbouwing voor welke maatregel dan ook maar het gaat maar door.
  Hoe komen wij hier ooit uit? We zijn nu al bijna een jaar aan het strijden voor onze vrijheid maar vooralsnog zonder resultaat!
  Wij zullen ons in ieder geval nóóit gewonnen geven want vrijheid is een groot gemis als er geen vrijheid meer is. ❤

 4. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  het heeft een bom belegt onder de zogenaamde democrtie…vroeger was er een Rob Out die heeft het toen al uit gesproken…de democratie is stervende..en dat is nooit meer opgehouden.
  Alles hangt op dit moment vast aan leugens–manipulatie//en dictator schap…men is hier bang voor wat er in Frankrijk ook is geweest….-de totale opstand van het gewone volk wat al tig jaren lang gebruikt en misbruikt is door alle voor gaande overheden…daarom wordt er hier massaal er oplos geslagen,door dode dienders die op hun beurt ook weer gebruikt en misbruikt worden door de bevelhebber die daar weer boven staan…of te wel —DE AMBTENAREN PIRAMIDE—die ten dode is opgeschreven….ik roep op om die lui van hun troon te stoten….van voor de tweede wereld oorlog zijn die lui al ranzig tegen de minderbedeelde mensen…zelf roepen zij dat zij o zo goed doen…nou lik mijn reet zeg ik keihard tegen die ranzige lui!!!

  Politie is de Hollandse gestapo geworden die blijkbaar ook onschendbaar zijn…mep er maal lekker oplos wordt er gezegd…..

  Ik roep tegen al die smerige lui….kom maar op…maar dan zonder jullie apen pakkies aan en zonder enige vorm van bescherming….man tegen man…de sterkste die wint!!!

  ik heb het zelf al mogen ervaren hoe die ranzige politie ambtenaren zijn…men dekt mekaar heerlijk—letterlijk en figuurlijk in hun politie auto’tje—en als er stront aan de knikker komt met justitie dan dekken zij ook op die manier elkaar met klasse justitie.

  Bij deze doe ik ook een beroep op de mensen die politie honden op leiden…..STOP DAAR MEE–het volk wordt daar mee letterlijk en figuurlijk mee mishandelt en zij brengen levenslange letselschade toe bij mensen…tot op de bijna dood toe….aflevering gezien van –Zembla–2x….een poosje geleden ook bij opsporing gezocht….stop daar mee….die honden worden als moord wapen gebruikt door politie die op hun beurt hun status daar mee misbruik maken en zo geweld uit oefen tegen burgers……je zal maar z’n hond op je geworpen krijgen…het is een moord wapen waar de mens geen verweer kan hebben.
  is een openlijk vorm van geweld tegen de menselijkheid van en door de politie—massaal!

  Voor alle gedupeerde….en mensen die gewoon demonstreren…maak foto van die politie ambtenaren en ga daar mee aan de slag…schandpaal want dat doen zij ook!!

  ik dank U.

 5. Rutte weet van geen wijken,de maatregelen worden niet verscherpt,daar kon je gif op drinken!
  Dat loopt uit tot aftreden trutte!

 6. De politierechter heeft vastgesteld in juli 2023 dat er op 20 maart 2021 geen sprake was van een oproerige beweging, andere ernstige wanordelijkheden of van rampen dan wel ernstige vrees voor het ontstaan daarvan zoals bedoeld in artikel 175 van de Gemeentewet. Ook dat er “niet voldoende grond” was om “over te gaan tot de afgifte van het noodbevel”. Burgemeester Halsema zat duidelijk verkeerd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.