Demonstreren is sinds zondag een misdrijf in bananenrepubliek NL

Veteraan op het Museumplein, met op de achtergrond de ballonnen van #HartvoorVrijheid. Ook hij werd afgevoerd als een crimineel door de ME.

Het demissionaire regime vervolgt de naar schatting driehonderd aangehouden koffiedrinkers als misdadigers. Demonstreren is voor de tijdelijke regering voortaan een misdrijf. De ooit zo bejubelde Nederlandse vrijheid van meningsuiting is door de bende van Rutte gedegradeerd tot een overtreding waarvoor je een strafblad kunt krijgen. De grondwet is opgevreten door de coronamaatregelen.

Veteranen

Rond twee uur zondagmiddag de 28e maart stellen ongeveer 50 veteranen zich op. in twee rijen Zij vormen een indrukwekkend kordon voor de demonstranten/koffie drinkers die protesteren tegen de coronamaatregelen.

De oudgedienden, die vorige week door de oude media niet serieus genomen werden, staan strak en respectvol in de houding tegenover de Mobiele Eenheid van de politie op het Museumplein in Amsterdam.
Als een beschermende buffer voor de vreedzame burgers tegenover het politiegeweld.

Met dank aan Sodis Vita

Een uur lang staan de autoriteiten toe dat de koffiedrinkers hun protesten uiten met zang, spreekkoren, spandoeken en gezelligheid.

Dan geldt rond 15 uur ineens een noodverordening, alsof iemand bij justitie of een lid van de beruchte veiligheidsdriehoek het op zijn zenuwen heeft gekregen.

De ME bedreigt de veteranen met de wapenstok. Waterkanonnen spuiten de mensen op het plein weer nat, zoals in de meeste voorgaande uitgaven van deze middagen. Deze duiken traditiegetrouw weg achter hun paraplu’s en waterwerende zeilen. En maken er het beste van.

Samen met de veteranen zijn zij de ware helden die ons verrutte land rijk is. Zij trotseren machtsmisbruik, intimidatie door de ME robocops en de kou van het watergordijn dat de waterkanonnen volstrekt onnodig over de mensen heen spuiten.

Dit terwijl de aanwezigen volstrekt geweldloos en vreedzaam hun koffiekransjes vieren.

Insluiting

Al snel daarna sluit de politie met overvalwagens en ME’ers een groep van circa 250 mensen in, zij kunnen en mogen geen kant meer uit.

Anna Zeven, Mirjam en Mordechai Krispijn. Ook ingesloten.

De politie scheidt hen doelbewust af van de rest, omdat ze een grotere groep mensen niet administratief kunnen behappen. Deze insluiting, in jargon ‘kettling’ genoemd, is strijdig met het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens.

Blijkbaar heeft het regime dit verdrag in de prullenbak gemikt. Binnen Nederland geldt deze niet meer, voor de internationale buitenwacht zal de regering wel mooi weer blijven spelen en doen alsof zij zich daaraan keurig houden.

De ME drijft de anderen het plein af, de straten in. De politie heeft zijn handen vol aan de achtergebleven groep, die dit keer allemaal aangehouden en aangeklaagd zullen worden. Rutte wil blijkbaar zijn tanden laten zien.

Deportatie

Daarna mogen de ingesloten mensen geen kant meer op. Zij vullen hun tijd met gezang en dans, ogenschijnlijk niet onder de indruk van het zoveelste staaltje van machtsmisbruik. Tot 20.30 uur deporteert de politie in circa tien bussen alle mensen naar het gevangeniscomplex even buiten Amsterdam. Op dat moment zijn ze al zeven en een half uur lang gegijzeld door de ‘rechtsstaat’ NL.

Veteraan op het Museumplein, met op de achtergrond de ballonnen van #HartvoorVrijheid. Ook hij werd afgevoerd als een crimineel door de ME.

 

Met dank aan Sodis Vita

Onder de aangehouden personen bevinden zich journalist Karskens en een aantal veteranen.

Misdrijf

Daar wacht hen een onaangename verrassing. Ze zijn allemaal aangehouden en krijgen een aanklacht voor het overtreden van Artikel 184 Wetboek van Strafrecht.

De koffiedrinkers die zich verzetten tegen de coronamaatregelen van dit demissionaire kabinet en gebruik maken van hun grondrecht van demonstratie, hebben volgens Rutte en co een misdrijf begaan. Volgens de Officier van Justitie is hun overtreding “het opzettelijk niet voldoen aan een ambtelijk bevel zich te verwijderen van het Museumplein e.o te Amsterdam.”

Daarnaast hebben zij een gebiedsverbod gekregen tot en met 6 juni 2021 omdat ‘ernstige vrees van herhaling bestaat’.

Uren doen de dienders erover om deze vrijheidsstrijders te registreren en de aanklacht aan hen af te geven.

Dit is een nieuw dieptepunt in een lange reeks van wandaden van de verschillende regeringen Rutte.

 

Rob Vellekoop, 29 maart 2021

17 Comments

 1. Starship Troopers van Paul Verhoeven legt onontkoombaar helder uit hoe de huidige hyper
  georchestreerde wereldwaanzin in elkaar zit , en hoe bezetenheid er uit ziet!

  Op 4 en 5 mei , 2021 , 24 uur aaneen op alle omroepen, opdat HOLLAND, en de overige landen , ontwaken en zich compleet ontdoen van de door en door doorzichtige uitrol over de aarde , via de wereldwijde angst uitrol , aanjaging, onderhoud , en versterking met alle denkbare in te zetten middelen !

  Wellicht een aardig college voor bv geneeskunde studenten , en reeksen van gerelateerde mens en geestes-wetenschap faculteiten wereldwijd om de huidige wereldkrankzinnigheid , waarin de over de aarde uitgerolde angst-epidemie , waarin als in iedere oorlog, wat macht heeft, de voor hen bruikbare collectieve psychose weet te orchestreren , tot de huidige wereld-bezetenheid, waarin werkelijk alles is teruggebracht tot figurant van een lugubere vernietigingsmachine, die loopt op de massa-illusie van de ermee verbonden aan een ieder verkochte opgedrongen , opgelegde overwinning , waarbuiten geen redding zou zijn , en omwille waarvan u en iedere medemens zich volledig dient te schikken in hetgene via de meerderheden aan ingekapselden , opgelegd en afgedwongen wordt!

  Literatoren wereldwijd , wetenschappers wereldwijd, mensheid wereldwijd, studenten wereldwijd , jeugd wereldwijd , sta op , sta op , sta op , sta op ! Zie , weet, vind jezelf en elkaar ! Maak je geheel los van dit o zo overzichtelijke volledig gesloten ziekteproces waarin de alom heersende mind-set ,waarin werkelijk alles terecht komt , volledig wordt aangewend binnen de opgeslotenheid van wat alom heerst.

  Mensen wereldwijd , ieder 1 , afzonderlijk en in verbinding vanuit je volledig autonome onvervreemdbaar godgeschonken gegeven zijn
  ieder 1 in soeverein onafhankelijk zelf-besef, iedereen in godgeschonken zelf -beschikking ; besef , besef , besef , weet , weet , weet u aangesproken , weet en versta uw wel echte onverkochte werkelijkheid en wel echte gegevenheid, en weet u daaraan hyperlevend geschonken en daarin volledig aanwezig

  Studenten aller faculteiten , wetenschappers en universiteiten wereldwijd, herneem uw grond, herneem uw rechten , vind elkaar, en maak je volledig los uit de over een ieder uitgerolde gedachten en doen en laten overname en bezetting controle , die in zichzelf volkomen blind en mechanisch is , ( inclusief de A.I .) en dan ook vraagt om een wereldwijde bewustzijnssprong , van ieder afzonderlijk in ieders zelfbeschikking en daarin in de schepping besloten volledige soevereiniteit en autonomie , waarbuiten geen enkele legitieme macht ook maar enig recht heeft, anders dan het vooralsnog nog referentieloos conotatieloze ongekende natieloze diaspora, waarin we ‘ onzichtbaar ‘ ( dwz niet door referentie waar te nemen ) , aanwezig zijn , ver voorbij iedere doodsangst en alles wat er parasitair van en op en door leeft! Dat post-administratieve ‘ er zijn ‘ , is ieders onvervreemdbare bron, waaruit u’ iedere andere ander ‘ ( die nergens op lijkt ) ontmoeten kunt , vanuit uw ‘ er zijn ‘ !

  Robert Frits Verhoeven , autonoom beeldend kunstenaar tekst en beeld!

 2. Ik ben om 20.00 weggegaan. Toen waren er nog circa 30 demonstranten ingesloten. Die stonden er dus al 4,5 uur. Repressie-staat en schijndemocratie.

 3. Dit soort ME’ers zijn de echte misdadigers in dit land! Ze dienen te worden vervolgd.

 4. De DDR terrorist Halsema moet oprutten nu onmiddellijk en dat linkse DDR tuig in A’dam van GroenLinks, SP, PvdA en D66 met haar, weg met hun DRR dictatuur, lang leve de vrijheid!

 5. Als de ´bezoekers´ van een openbare plek, de museumplein, om ´koffie te drinken´ aangehouden worden i.v.m. het overtreden van Artikel 184 Wetboek van Strafrecht, wat was de strafbare feit?

 6. Dit is toch niet te geloven, een gebiedsverbod zelfs.
  Ik ben nog niet gaan demonstreren, maar als ik dit lees ga ik dat toch wel doen op korte termijn. We zouden eigenlijk moeten gaan rouleren. Degene met een gebiedsverbod als eerst weg zodra de wappierammers zich tentoonstellen. Degene zonder, laten zich insluiten. Het volk gaat dit winnen, hoe dan ook!

 7. Dit is WALGELIJK.Dit optreden van de politie en de ME in opdracht van rutte
  is buiten proportie. Wij hebben geen enkele vrijheid meer. Dit is de WAANZIN ten top. Respect voor alle demonstranten en de veteranen. 👍🏾👍🏾

 8. zomaar een idee, maar ga eens aankondigen onder “tegen racisme of zo” wat zou er dan gebeuren. ben ik wel nieuwsgierig naar

 9. Dat mensen nog steeds zo serieus wensen om te gaan met een systeem dat niet veel meer is dan een technocratische dictatuur. Er bestaan natuurlijk al lang geen landen meer op het niveau waar zich de werkelijke aardse macht bevindt. Dat mensen dan nog denken zich te moeten associëren met een land dat niet bestaat (met bijbehorende militaire pakjes die alleen maar een functie hebben voor het leuk ogende frontje dat men de “democratische rechtsstaat” pleegt te noemen) …

 10. Nederland is verkocht en betaald en wordt door de NGO’s geregeerd. De hele Bilderbergkliek -ja, óók het individu dat de kroon draagt!- woont permanent in de kont van Klaus Schwab. De politie, dom genoeg om de veel te hete aardappel op te vangen is ook dom genoeg om gevaarlijk voor ons te kunnen worden….het worden ijzeren tijden!

 11. Hier horen we Mw. Halsema zeggen hoe belangrijk het is om te kunnen demonstreren. Vooral als een overheid zich te veel macht toe eigent:

  https://vimeo.com/502227494

  Maar in de werkelijkheid van alledag laat Mw. Halsema (die als burgemeesteres hoofd van de politie van Amsterdam is) demonstranten door de politie aftuigen.

  Ook Halsema is een criminele psychopaat en we vinden dit gespuis op alle bestuurlijke sleutelposities.

 12. Dat Halsema geval is altijd al een stuk vuilnis geweest dat enkel met eigen heil bezig is, zoals al die zogenaamde linkse kaderleden van al die eveneens zogenaamde linkse partijen, Kassa ring voor hen, daar draait alles om bij die hypocriete hufters.

 13. Ze houden die mensen lang vast – ook omdat die mensen dan niet naar het toilet kunnen. Perverse mishandeling.

 14. Heel het bedrogbeleid wat kaag en ollongren voeren wordt aangewend om hun globalistisch communisme door te voeten!
  Complotdenkster ollogren geeft russen de schuld enkele jaren terug,nu is ze bezig ons warm te maken voor oorlog?
  Haar duivelsgenoot biden dreigt er al mee!

 15. Negeren ambtelijk bevel, dat is inderdaad strafbaar. Het negeren van een gebiedsaanwijzing levert een kans op nog hogere geldboete. Mijn inziens terechte handelwijze van politie en OM. De bevolking is dit soort ordeverstoringen gewoon beu.

 16. Je vergeet iets, Jos. Dit was een demonstratie. Op basis van de Grondwet hebben Nederlanders ongeacht de reden recht op demonstratie. De politie moet het slechts faciliteren. De overheid is er namelijk voor de burger en niet andersom. Dat schijnen we in deze tijd bijna vergeten te zijn. De overheid is een dienstverlener en geen onderdrukker van de vrije meningsuiting en het demonstratierecht. Daarvoor is ook een Grondwet bedoeld, ter bescherming van de burger tegen een overspannen wetgever, zoals de meeste figuren die nu het parlement bevolken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.