Politie-inval bij Merkel-kritische rechter

Duitsland ligt qua coronamaatregelen 6 maanden tot 1 jaar voor op Nederland. Toen in ons land mondkapjes door Rutte en co nog werden afgewezen, liepen de Duitsers er al mee rond in winkels. Later volgde Rutte. Ook nu zou het weer die kant op kunnen gaan. De politie doet een inval bij een rechter die de mondkapjesplicht van Merkel heeft verboden.

Leerlingen krijgen weer lucht

Nadat een moeder de zaak had aangekaart heeft rechter Christian Dettmar in Weimar met onmiddellijke ingang twee scholen verboden van leerlingen en leraren te eisen mondkapjes te dragen, de anderhalve meter afstand te bewaren of een sneltest te nemen. Tegelijkertijd heeft hij beslist dat het face-to-face onderwijs door moet gaan. (Amtsgericht-Weimar-9-F-148-21-EAO-Beschluss-anonym-2021-04-08_online)

De rechter baseert zich op de getuigenverklaringen van drie experts, namelijk een gespecialiseerd arts, een bioloog en een psycholoog. Na hun verklaringen te hebben bestudeerd komt hij tot de conclusie dat de genoemde maatregelen een gevaar vormen voor de geestelijke, lichamelijke en mentale gezondheid van de kinderen.

Volgens rechter Dettmar wordt het recht op vrije ontwikkeling van persoonlijkheid en lichamelijke integriteit uit artikel 2 (grondwet) en het recht uit artikel 6 (grondwet) op opvoeding en zorg door ouders geschonden.

Hij besluit met de opmerking dat 100.000 basisscholieren dergelijke bijwerkingen van het mondmasker op de koop moeten toenemen om daarmee 1 besmetting per week te kunnen voorkomen.

Politie-inval

Ondanks de door de Duitse grondwet (Artikel 97) gewaarborgde onafhankelijkheid van rechters, valt de politie bij deze moedige rechter binnen. De wet zegt:”Rechters zijn onafhankelijk en alleen onderworpen aan de wet.”
Zij doorzoeken zijn huis, zijn kantoor en zijn auto. De politie neemt zijn mobiele telefoon in beslag.
Volgens critici heeft de staat hiermee de grens van het toelaatbare overschreden. Als rechters niet meer onafhankelijk zijn, bedrijft de rechtspraak politiek en geen recht meer.
Uit protest wordt er 1 mei voor het gerechtsgebouw in Weimar een demonstratie gehouden.
Deze gebeurtenis staat niet op zich. Niet alleen in Duitsland maar ook in Nederland en België stellen regeringen de grondwet buiten werking.

Grondwet

Zowel in België als Duitsland toetst het hoogste rechtscollege wetten die het parlement uitvaardigt aan de grondwet. In Nederland zijn de parlementariërs dermate arrogant dat zij vinden dat de rechter helemaal de door hen gemaakte wetten niet mag beoordelen. Dit laatste is geregeld in artikel 120 van de Grondwet.
In de praktijk blijkt het dus geen verschil te maken of de Grondwet nu wel of niet door een hoogste rechtscollege ‘beschermd’ wordt. In alle gevallen zetten politici de grondrechten van burgers gewoon aan de kant. De meerderheid van de bevolking van elk van de drie landen accepteert dit. Dus waarom zouden politici zich inhouden. Ze belijden met de mond de grondrechten en de rechten van de burgers, maar in de praktijk trekken ze zich niets van deze regeltjes aan. Het bewijs hiervoor leveren zij keihard in het coronatijdperk.
Rob Vellekoop, 30 april 2021

3 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Hier in dit bannen republiek zijn de rechters allang mond-dood gemaakt.advocaten die geïntimideerd worden als die bepaalde mensen en zaken helpen….men is bang geworden ivm dat men anders hun beroep niet meer uit kunnen voeren en imago schade op lopen door de Nederlandse Gestapo.

  De moderne dictatuur is allang en breed in werking getreden..jaren geleden al.
  het begin van die kut M. Rutte en zijn VVD graaiers cq belasting ontduikers..cq witte boord criminelen!

  Ik dank U!

 2. Toen naar aanleiding van de revolutie in Roemenië, de top werd afgezet en Ceaușescu en echtgenote werd berecht daarbij ter dood veroordeeld, werd er gevochten om deel te mogen uitmaken van het vuurpeloton. Ik vraag mij af of dat in dit land ook het geval zou zijn als het huidige rapaille voor de rechter zou moeten verschijnen?
  Gezien de verkiezingen, waarbij maar de vraag is of er eerlijk geteld is, is daarnaast zo’n domme schaapachtige mentaliteit in dit sukkel-land actief dat ik mij afvraag of er niet een fakkeloptocht komt ter begripsvorming voor de zielige leugenaar-zakkenvuller, Rutte,

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.